PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
03 NOV 2021 7:07PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংবদা চত্থবা ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৭.২৯ কাপখ্রে।
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,৪৫১ থেংনখি।
• নাবা ফগৎলকপগী চাং হৌজিক ৯৮.২২%দা লৈরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
• হৌখিবা পুং ২৪দা ১৪,১৫৯ ফগৎলক্তুনা পুন্না ফগৎখিবশিংগী মশিং ৩,৩৬,৯৭,৭৪০দা হেনগৎখ্রে।
• এক্তিব কেসশিংগী মশিংনা অপুনবা কেসশিংগী ১%দগী তানা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৪৪%দা লৈরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী তাবা ওইরি।
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ১,৫১,২০৯দা লৈরি; নুমিৎ ২৫২নি অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইরি।
• নুংতিগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং (১.১১%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩০নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি
• চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং (১.১৮%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৪০নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি।
• হৌজিক ফাওবদা পুন্না তেস্ত করোর ৬১.১২ তৌখ্রে।
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১০৭.২৯ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৪১.১৬ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.২২% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১১,৯০৩ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৫১,২০৯) ওইদুনা নুমিৎ ২৫২কী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বনি
হৌখিবা নুমিৎ ৪০ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.১৮%) অসি ২%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৪১,১৬,২৩০ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১০৭.২৯ (১,০৭,২৯,৬৬,৩১৫) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,০৭,৯৬,০১৮গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৯,৩৮৮
২শুবা দোজ
৯২,৪১,৮০৪
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৭২,০২৭
২শুবা দোজ
১,৫৯,৭৮,১০২
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪২,১৬,৯৯,৭৭২
২শুবা দোজ
১৪,৬৩,৬৫,১৪৪
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৭,৫৬,৫৬,৩৬৮
২শুবা দোজ
৯,৭৬,৯৯,৫৪০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,০২,০৪,৪৪৭
২শুবা দোজ
৬,৭৩,৬৯,৭২৩
অপুনবা
১,০৭,২৯,৬৬,৩১৫
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৪,১৫৯ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৬,৯৭,৭৪০ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.২২% দা লৈরি‍।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১২৯নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১১,৯০৩ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,৫১,২০৯ দা লৈদুনা নুমিৎ ২৫২তা খ্বায়দগী নেম্বনি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৪৪% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১০,৬৮,৫১৪ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬১.১২ (৬১,১২,৭৮,৮৫৩) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.১৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৪০ নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.১১%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩০নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৬৫নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769085
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১১৪ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৪.৬৮ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(নভেম্বর ৩, ২০২১ ফাওবদা )
সপ্লাই তৌখিবা
১,১৪,৪৪,০৫,২১৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১৪,৬৮,৬০,১৪৬
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১১৪ (১,১৪,৪৪,০৫,২১৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৪.৬৮ (১৪,৬৮,৬০,১৪৬) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769076
পি.এম. মোদীনা ভেক্সিনেসন নেম্না কবরেজ তৌবা দিস্ত্রীক্তশিংগা রিভ্যু মিতিং ফমখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা ঝর্খন্দ, মনিপুর, নাগালেন্দ, অরুনাচল প্রদেশ, মহারাস্ত্র, মঘালয়দা দিস্ত্রীক্ত ৪০গী মথক্তা অমসুং ভেক্সিনেসন নেম্না কবরেজ তৌবা দিস্ত্রীক্তশিংগী রাজ্যশিংগা উনখ্রে
“অদোম্না অদোমগী দিস্ত্রীক্তশিং জাতিগী চাংচৎতা পুখৎনবা অঙম্বা মখৈ হোৎনগদবনি”
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী ইতলী অমসুং গ্লাসগোগী খোঙচৎতগী হেক হল্লকপগা ভেক্সিনেসন নেম্না কবরেজ তৌবা দিস্ত্রীক্তশিংগা রিভ্যু মিতিং অমা ফমখ্রে। মীফম অসি অহানবা দোজ ৫০%গী মখাদা কবরেজ তৌবা অমসুং কোবিদ ভেক্সিন অনিশুবা দোজ নেম্না লৈবা দিস্ত্রীক্তশিং য়াওখি। প্রধান মন্ত্রীনা ঝর্খন্দ, মনিপুর, নাগালেন্দ, অরুনাচল প্রদেশ, মহারাস্ত্র, মঘালয়দা দিস্ত্রীক্ত ৪০গী মথক্তা অমসুং ভেক্সিনেসন নেম্না কবরেজ তৌবা দিস্ত্রীক্তশিংগী রাজ্যশিংগা উনখ্রে।
দিস্ত্রীক্ত মাইজিস্ত্রেৎশিংনা মখোয়-মখোয়গী দিস্ত্রীক্তশিংদা মায়োক্নরিবা ইসু অমসুং থেংনরিবা অৱাবশিং হায়রিবা অসিনা ভেক্সিনেসন নেম্না লৈরিবগী মরম ওইরিবগী পাউদম অমা পীখি। মখোয়না তোংঙাগুম্বা ইসুশিং মসিনা ভেক্সিন্দা চিংনহনবা, অরুবী তেরেন, হৌখিবা থা খরদা হৌজিক ওইরিবা অইং-অশানা মরম ওইদুনা থেংনরিবা অৱাবশিং পুথোকখি। মখোয়না থেংনরিবা অৱাবশিং অসি মায়োক্নবা হোৎনবদা হৌজিক ফাওবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং উৎখি। দি.এম.শিংনা কবরেজ অসি হেনগৎনবা মখোয়না পায়খৎলিবা নিংথিনা তৌরিবা থবকশিং ফোংদোকখি।
মীফম অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভেক্সিন অসিদা চিংনবা ফাওরিবগী ইশুশিং অমসুং মসিদা লোকেলগী ওইবা মচাকশিং মরীক চুম্না খন্নখি। মহাক্না হায়রিবা দিস্ত্রীক্তশিং অসিদা ১০০% ভেক্সিনেসন কবরেজ শোইদনা তৌনবা ৱাখল কয়া অমা হাপ্পা য়াই হায়না খন্নখি। মহাক্না ধর্ম্ম অমসুং কম্ম্যুনিতী লুচিংবশিংগী খুৎথাংদা কম্ম্যুনিতীগী ওইবা থবকশিং হেনগৎনবা ৱা ঙাংখি। চহি অসিনা লোয়রকপদা লৈবাক অসিদা ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি চাউথোক্নবা মহাক্না ওফিসিএলশিংদা কন্না হায়খি।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769187
ভেক্সিনেসন কভরেজ নেমনা লৈবা জিলাশিংগা লোয়ননা য়েংশিনবগী মীফমদা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল:-
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769232
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
03 NOV 2021 7:07PM by PIB Delhi
• 107.29 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 11,903 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 98.22%; Highest since March 2020
• 14,159 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,36,97,740
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.44%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,51,209; lowest in 252 days
• Daily positivity rate (1.11%) less than 2% for last 30 days
• Weekly Positivity Rate (1.18%) less than 2% for last 40 days
• 61.12 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 107.29 Cr
More than 41.16 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.22%
11,903 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload(1,51,209) is lowest in 252 days
Weekly Positivity Rate (1.18%) less than 2% for last 40 days
With the administration of 41,16,230 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 107.29 Cr (1,07,29,66,315) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,07,96,018sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,79,388
2nd Dose
92,41,804
FLWs
1st Dose
1,83,72,027
2nd Dose
1,59,78,102
Age Group 18-44 years
1st Dose
42,16,99,772
2nd Dose
14,63,65,144
Age Group 45-59 years
1st Dose
17,56,56,368
2nd Dose
9,76,99,540
Over 60 years
1st Dose
11,02,04,447
2nd Dose
6,73,69,723
Total
1,07,29,66,315
The recovery of 14,159 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,36,97,740.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.22%
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 129 consecutive days now.
11,903 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently at 1,51,209 is lowest in 252 days.Active cases presently constitute 0.44% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 10,68,514tests being conducted. India has so far conducted over61.12 Cr (61,12,78,853) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.18% remains less than 2% for the last 40 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.11%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 30 days and below 3% for 65 consecutive days now.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769085
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 114 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 14.68 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 3rd November, 2021)
SUPPLIED
1,14,44,05,215
BALANCE AVAILABLE
14,68,60,146
More than114crore(1,14,44,05,215) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than14.68Cr (14,68,60,146)balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769076
PM holds review meeting with districts having low vaccination coverage
The Prime Minister interacted with District Magistrates of over 40 districts in Jharkhand, Manipur, Nagaland, Arunachal Pradesh, Maharashtra, Meghalaya, and other States with districts having low vaccination coverage
You will have to do your best to take your districts nearer the national average”
Immediately after returning from his Visit to Italy and Glasgow, the Prime Minister Shri Narendra Modi held a review meeting with districts having low vaccination coverage. The meeting included districts with less than 50% coverage of the first dose and low coverage of the second dose of Covid vaccine. The Prime Minister interacted with District Magistrates of over 40 districts in Jharkhand, Manipur, Nagaland, Arunachal Pradesh, Maharashtra, Meghalaya, and other States with districts having low vaccination coverage.
The District Magistrates gave an account of the issues and challenges being faced in their districts, which has resulted in low vaccination coverage. They highlighted issues like rumours resulting in vaccine hesitancy, difficult terrain, challenges created due to prevailing weather conditions in recent months. They also presented an account of the steps that have been taken by them till now to overcome these challenges. The DMs also shared good practises adopted by them which has led to increase in coverage.
During the interaction, the Prime Minister discussed the issue of vaccine hesitancy and the local factors behind it in detail. He discussed a wide array of ideas that can be implemented for ensuring 100% vaccination coverage in these districts. He spoke about maximising community engagement through religious and community leaders. He exhorted all officials to ensure that the country widens its vaccination coverage by the end of the year and enters the new year with renewed self belief and confidence.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769187
Text of PM’s remarks at review meeting with districts having low vaccination coverage:-
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769232
Tweets Links