হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯৮.৬৭ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ মনুংদা দোজ লাখ ৮৭ হেন্না কাপথোকখি
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১৪% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,০৫৮ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৮৩,১১৮) ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১১৬নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৩৬%) অসি ৩%দগী তাখি
19 OCT 2021 9:36AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৮৭,৪১,১৬০ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯৮.৬৭ (৯৮,৬৭,৬৯,৪১) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৯৭,৪৪,৬৫৩ খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৬,০০০
২শুবা দোজ
৯০,৯১,৪৪৩
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৬২,৪৭৯
২শুবা দোজ
১,৫৫,৬১,৪১৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৯,৫৮,৪১,১৩৫
২শুবা দোজ
১১,৪০,৬৬,৩৯৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৬,৮৪,৪৮,৫৩১
২শুবা দোজ
৮,৭১,৪৬,৬৫০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৬০,৮৮,৭৯৫
২শুবা দোজ
৬,১৭,৮৬,৫৬৬
অপুনবা
৯৮,৬৭,৬৯,৪১১
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৯,৪৭০ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৪,৫৮,৮০১ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১৪% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১১৪নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,০৫৮ রিপোর্ত তৌরকখি। নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস অসি হৌজিক নুমিৎ ২৩১নিগা খ্বায়দগী নেন্বা ওইরি।
২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, লাখ ২গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,৮৩,১১৮ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৫৪% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৮১,৩১৪ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৯.৩১ (৫৯,৩১,০৬,১৮৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৩৬%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১১৬ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.১১%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫০নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১৩৩নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 98.67 Cr
More than 87 Lakh doses administered in last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.14%; Highest since March 2020
13,058 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (1,83,118) is lowest since March 2020
Weekly Positivity Rate (1.36%) less than 3% for last 116 days
19 OCT 2021 9:36AM by PIB Delhi
With the administration of 87,41,160 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 98.67 Cr (98,67,69,411) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 97,44,653 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,76,000
2nd Dose
90,91,443
FLWs
1st Dose
1,83,62,479
2nd Dose
1,55,61,415
Age Group 18-44 years
1st Dose
39,58,41,135
2nd Dose
11,40,66,397
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,84,48,531
2nd Dose
8,71,46,650
Over 60 years
1st Dose
10,60,88,795
2nd Dose
6,17,86,566
Total
98,67,69,411
The recovery of 19,470 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,34,58,801.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.14%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 114 consecutive days now.
13,058 new cases were reported in the last 24 hours. Daily New cases reported to be lowest in 231 days now.
The Active Caseload has fallen below 2 lakh mark and is presently at 1,83,118, which is now lowest since March 2020. Active cases presently constitute 0.54% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
11,81,314 tests being conducted. India has so far conducted over 59.31 Cr (59,31,06,188) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.36% remains less than 3% for the last 116 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.11%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 50 days and below 5% for 133 consecutive days now.