প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অফগানিস্তানগী জি২০ এক্সত্রাওর্দিনরী সম্মিত্তা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াখ্রে
12 OCT 2021 7:07PM by PIB Imphal
ঙসি অঙনবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভর্চুয়েল্লী ওইনা অফগানিস্তানগী জি২০ এক্সত্রাওর্দিনরী সম্মিত্তা শারুক য়াখি৷ মীফম অসি হৌজিক হৌজিক জি২০ প্রসিদেন্সী পাইরিবা ইতালীনা কৌখি অমদি ইতালিয়ন প্রধান মন্ত্রী শ্রী মারিও দ্রঘিনা থৌবুরেল ওইখি৷ হ্যুমেনিতরিয়নগী ফিভমশিং; তেরোরিজমগা মরী লৈননা য়েংশিননিংঙাই ওইবশিং; অমসুং অফগানিস্তানদা লৈরিবা মীওইবগী হকশিংগা মরী লৈনবা ইসুশিং মীফম অসিদা খন্ন-নৈনখি৷
মহাক্কী ৱারোলশিংদা, অফগানিস্তানগী হৌজিক হৌজিক লৈরিবা ফিভম অসি য়েংশিন্নবা মীফম কৌখিবদা ইতালিয়ন জি২০ প্রসিদেন্সীগী ইনিসিয়েতিব অদুবু প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখি৷ ভারত অমসুং অফগানিস্তান প্রজাগী মরক্তা চহি চা কয়াদগী লৈরক্লিবা মরীশিং অদু মহাক্না পনখি৷ হৌখিবা চহি খুজিং অনি হেনবদা, অফগানিস্তানদা লৈরিবা নহা অমদি নুপীশিংগী কেপাসিতী শেমগৎনবা অমদি সোসিয়ো-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্ত হেন্না পুরক্নবা ভারতনা হোৎনখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখি৷ দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত ৫০০ হেন্না ভারতনা অফগানিস্তানদা চৎনহনখ্রে হায়না মহাক্না নিংশিংখি৷
অফগানগী প্রজানা ভারতপু মরুপ-মপাং ওইনা য়াম্না নুংশি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ অফগানগী প্রজানা চাবা ফংদবগী অমদি মালন্যুত্রিসনগী অৱাবা চৈথেং মাইয়োক্নরিবা অৱাবা ভারত মচা খুদিংমক্নসু ফাওরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ মালেমগী কম্ম্যুনিতীনা অফগানিস্তানদা অথুবা মতমদা মীওইবগী ওইবা মতেং লেপ্প-লৈতনা পাংবগী তঙাই ফদবা লৈরে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
রিজনেল্লী নত্রগা গ্লোবেল্লী ওইনা, অফগানগী তেরিতোরী অসি রেদিকেলাইজেসন অমসুং তেরোরিজমগী সোর্স অমা ওইহন্দনবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়নসু প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ মফম অসিদা দ্রগশিং, খুৎশু-খুৎলাইশিং ললোল্লিবা, রেদিকেলাইজেসন অমসুং তেরোরিজমগী মাইয়োক্তা ঐখোয়না খুৎশম্নদুনা হেন্না পাঙ্গল লৈনা লান্থেংনবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
হৌখিবা চহি ২০গী সোসিয়ো-ইকোনোমিক গেনশিং অসি ঙাক-শেন্নবা অমসুং রেদিকেল আইদিওলোজী শন্দোকপা থিংনবগীদমক, প্রধান মন্ত্রীনা নুপীশিং অমদি মাইনোরিতীশিং য়াওনা অফগানিস্তানদা ইনক্লুসিব ওইবা শাসন অমা লৈহন্নবা হায়জখ্রে৷ অফগানিস্তানদা য়ুনাইতেদ নেসন্সকী য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অদুগীদমক মহাক্না সপোর্ত পীখি অমদি অফগানিস্তানদা য়ু.এন. সেক্যুরিতী কাউন্সিল রিজোলুসন ২৫৯৩দা য়াওরিবা মেসেজশিংগীদমক জি২০ সপোর্ত মখাতানা পীনবা হায়খ্রে৷ মালেমগী কম্ম্যুনিতীনা অমতা ওইনা পুনশিন্দুনা হোৎনদ্রবদি অফগানিস্তানগী ফিভমদা ঐখোয়না পাম্লিবা অহোংবা অদু পুরক্নবা হোৎনবদা অরুবা অমা ওইগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খ্রে৷

Prime Minister's Office
PM Participates in G20 Extraordinary Summit on Afghanistan
12 OCT 2021 7:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi participated virtually in the G20 Extraordinary Summit on Afghanistan earlier today. The Meeting was convened by Italy, which currently holds the G20 Presidency, and chaired by Italian Prime Minister Mr. Mario Draghi. Issues under consideration at the meeting related to the humanitarian situation; concerns relating to terrorism; and human rights in Afghanistan.
In his remarks, the Prime Minister welcomed the initiative of the Italian G20 Presidency in convening the meeting to take stock of the current situation in Afghanistan. He emphasized the centuries old people-to-people ties between India and Afghanistan. The Prime Minister mentioned that over the last two decades, India has contributed to promoting socio-economic development and capacity building of youth and women in Afghanistan. He recalled that over 500 development projects have been implemented by India in Afghanistan.
The Prime Minister noted that the Afghan people have a great feeling of friendship for India. He conveyed that every Indian feels the pain of Afghan people facing hunger and malnutrition. He emphasized the need for the international community to ensure that Afghanistan has immediate and unhindered access to humanitarian assistance.
The Prime Minister also underlined the need to ensure that Afghan territory does not become a source of radicalization and terrorism, regionally or globally. He emphasized on the need to enhance our joint fight against the nexus of radicalization, terrorism and the smuggling of drugs and arms in the region.
In order to preserve the socio-economic gains of the last 20 years and to restrict the spread of radical ideology, the Prime Minister called for an inclusive administration in Afghanistan, which includes women and minorities. He conveyed support for the important role of the United Nations in Afghanistan and called for renewed support of the G20 for the message contained in UN Security Council Resolution 2593 on Afghanistan. The Prime Minister called on the international community to forge a unified international response without which it would be difficult to bring about the desired change in Afghanistan’s situation.