হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮৯.৭৪ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা দোজ লাখ ৬৯.৩৩ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৮৬% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৪,৩৫৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৭৩,৮৮৯) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৮১% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৯৯নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬৮%) অসি ৩%দগী তাখি
02 OCT 2021 9:42AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৬৯,৩৩,৮৩৮ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮৯.৭৪ (৮৯,৭৪,৮১,৫৫৪) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮৬,৪৬,৬৭৪গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৩,২৮৭
২শুবা দোজ
৮৯,০৭,৭৯০
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫৪,০০৭
২শুবা দোজ
১,৫০,৪৭,৩৯২
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৬,৩৫,৩৯,৭৩৪
২শুবা দোজ
৮,৫১,১৮,৩০৩
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৬,০৩,০২,২২৭
২শুবা দোজ
৭,৭৫,১৮,০২৯
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,১৭,৬২,৪৮৯
২শুবা দোজ
৫,৬৫,৫৮,২৯৬
অপুনবা
৮৯,৭৪,৮১,৫৫৪
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৫,৪৫৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩০,৬৮,৫৯৯ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৮৬% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৯৭নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৪,৩৫৪ রিপোর্ত তৌরকখি
নুমিৎ ১৯৭গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৭৩,৮৮৯ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৮১% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৪,২৯,২৫৮ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৭.১৯ (৫৭,১৯,৯৪,৯৯০) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৬৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৯৯ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৭০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩৩নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১৬নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 89.74Cr
More than 69.33Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.86%; Highest since March 2020
24,354 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,73,889) is 0.81% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.68%) less than 3% for last 99 days
02 OCT 2021 9:42AM by PIB Delhi
With the administration of 69,33,838 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage exceeded 89.74Cr (89,74,81,554) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 87,06,441sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,73,287
2nd Dose
89,07,790
FLWs
1st Dose
1,83,54,007
2nd Dose
1,50,47,392
Age Group 18-44 years
1st Dose
36,35,39,734
2nd Dose
8,51,18,303
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,03,02,227
2nd Dose
7,75,18,029
Over 60 years
1st Dose
10,17,62,489
2nd Dose
5,65,58,296
Total
89,74,81,554
The recovery of25,455patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,30,68,599.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.86%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 97 consecutive days now.
24,354new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently2,73,889, which is the lowest in 197 days.Active cases presently constitute 0.81% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
14,29,258tests being conducted. India has so far conducted over 57.19 Cr (57,19,94,990) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.68% remains less than 3% for the last 99 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.70%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 33 days and below 5% for 116 consecutive days now.