Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves doubling of Nimach-Ratlam railway line
The total estimated cost of the project will be Rs.1,095.88 crore and its escalated / completion cost is Rs.1,184.67 crore
Additional freight traffic of 5.67 million ton per annum is expected from 1st year which will increase to 9.45 million ton per annum in 11th year
29 SEP 2021 3:57PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Hon'ble Prime Minister, Shri Narendra Modi hasapproved doubling of Nimach-Ratlam railway line. The total estimated cost of the project will be Rs.1,095.88 crore and its escalated / completion cost is Rs.1,184.67 crore. The total length of doubling of line is 132.92 km. The project will be completed in four years.
The line capacity utilization of Nimach-Ratlam section is up to 145.6% with maintenance blocks. Project route section has become over saturated well above optimum capacity even without maintenance block. The main inward freight traffic carried is coal for captive power plants of cement companies. Traffic on the section will further increase on account of new cement industries coming up due to availability of huge deposits of cement grade lime stone in Nimach - Chittorgarh area.
Doubling of Nimach-Ratlam section will increase the capacity of section. Thus, more goods and passenger trains can be introduced on the system. Due to proximity of cement industries, additional freight traffic of 5.67 million ton per annum is expected from 1st year which will increase to 9.45 million ton per annum in 11thyear.This will provide easy connectivity as well as well result in socio-economic development of region. Project will also boost tourism in the area as many historical sites including Fortof Unchagarh are situated in the project area.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
নিমচ-রতলম রেলৱে লাইন দবলিং চৎনবা মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা ইস্তিমেতেদ কোস্ত অসি লুপা কোতি ১,০৯৫.৮৮ ওইরগনি অমদি মহাক্কী এস্কেলেতেদ / কমপ্লিসন কোস্ত অসিনা লুপা কোতি ১,১৮৪.৬৭নি
অহানবা চহিদগী হৌদুনা চহি অমদা মিলিয়ন তন ৫.৬৭গী অহেনবা ফ্রৈইত ত্রাফিক লৈরগনি হায়না পানরি, মসি ১১শুবা চহিদা চহি অমদা মিলিয়ন তন ৯.৪৫দা হেনগৎলগনি
29 SEP 2021 3:57PM by PIB Imphal
নিমচ-রতলম রেলৱে লাইন দবলিং চৎনবা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা ইকোনোমিক এফিয়র্সকী মতাংদা ফমখিবা মন্ত্রী-মন্দল মীফমনা অয়াবা পীখ্রে৷ প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা ইস্তিমেতেদ কোস্ত অসি লুপা কোতি ১,০৯৫.৮৮ ওইরগনি অমদি মহাক্কী এস্কেলেতেদ/কমপ্লিসন কোস্তনা লুপা কোতি ১,১৮৪.৬৭নি৷ লাইন দবলিং চৎপগী অশাংবা অসি পুন্না কি.মি. ১৩২.৯২নি৷ প্রোজেক্ত অসি চহি মরিদা মপুং ফানা লোইশিনগনি৷
নিমচ-রতলম সেক্সনগী লাইন কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসন অসি মেন্তিনেন্স ব্লোকশিং য়াওরবা ১৪৫.৬% ফাওবা য়ৌরগনি৷ মেন্তিনেন্স ব্লোক য়াওদ্রবা ফাওবদা প্রোজেক্ত রুত অসি ওপ্তিমম কেপাসিতীগী মখক্তা লৈদুনা কা-হেন্না চিনখ্রে৷ চংলক্লিবা পোৎ-চৈ পুবা ত্রেননা মরু ওইনা পুরক্লিবা অসি সিমেন্ত কম্পেনীশিংগী পৱার প্লান্তশিংদা শিজিন্ননবা কোইলানি৷ নিমচ-চিতুরগর এরিয়াদা সিমেন্ত গ্রেদ লাইম স্তোন মরাং কাইনা ফংবনা মরম ওইদুনা অনৌবা সিমেন্ত ইন্দস্ত্রীশিং থোক্লকপনা সেক্সন অসিদা ত্রেন চেনবগী চাং মখাতানা হেনগৎলগনি৷
নিমচ-রতলম সেক্সন দবলিং চৎলকপা অসিনা সেক্সন অসিগী কেপাসিতী হেনগৎহল্লগনি৷ মতৌ অসুম্না, সিস্তেম অসিদা পোৎ-চৈ পুবা অমদি পেসেঞ্জর পুবা ত্রেনশিং হেন্না চেলহনবা য়াগনি৷ সিমেন্ত ইন্দস্ত্রীশিং অসি নক্ননা লৈবনা মরম ওইদুনা, অহানবা চহিদগী হৌদুনা চহি অমদা মিলিয়ন তন ৫.৬৭গী অহেনবা ফ্রৈইত ত্রাফিক লৈরগনি হায়না পানরি, মসি ১১শুবা চহিদা চহি অমদা মিলিয়ন তন ৯.৪৫দা হেনগৎলগনি৷ মসিনা অমগা অমগা য়াম্না লাইনা শম্নহল্লগনি অমসুং লমদম অদুগী সোসিও-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্তদা ফজরবা রিজল্ত পুরক্লগনি৷ প্রোজেক্ত এরিয়া অসিদা উনচাগর ফোর্ত য়াওনা হিস্তোরিকেল মফম কয়া অমা লৈবনা প্রোজেক্ত অসিনা মফম অদুদা তুরিজম হেন্না চাওখৎহনগনি৷