ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ତାଜିକିସ୍ତାନର ଦୁଶାନବେରେ ଏସସିଓ ପରିଷଦର ରାଷ୍ଟ୍ର ମୁଖ୍ୟମାନଙ୍କର ୨୧ ତମ ବୈଠକ
15 SEP 2021 1:00PM by PIB Bhubaneshwar
ଏସସିଓ ପରିଷଦର ରାଷ୍ଟ୍ର ମୁଖ୍ୟମାନଙ୍କର ୨୧ତମ ବୈଠକ ୧୭ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୧ ରେ ଦୁଶାନବେରେ ହାଇବ୍ରିଡ୍ ଫର୍ମାଟରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ । ଏହି ବୈଠକରେ ତାଜିକିସ୍ତାନର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଇମୋମାଲି ରହମାନ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିବେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିନିଧି ଦଳର ନେତୃତ୍ୱ ନେବେ ଏବଂ ଭିଡିଓ-ଲିଙ୍କ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଧିବେଶନକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ । ଦୁଶାନବେରେ ଭାରତର ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଏସ୍‍. ଜୟଶଙ୍କର ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରିବେ ।
ଏସସିଓ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଏସସିଓ ସଦସ୍ୟ ରାଷ୍ଟ୍ର, ପର୍ଯ୍ୟବେକ୍ଷକ ରାଷ୍ଟ୍ର, ଏସସିଓର ସେକ୍ରେଟେରୀ ଜେନେରାଲ୍‌, ଏସସିଓ ଆଞ୍ଚଳିକ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧୀ ସଂରଚନା (ଆରଏଟିଏସ୍‍) ର କାର୍ଯ୍ୟର୍ନିବାହୀ ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ, ତୁର୍କମେନିସ୍ତାନର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ତଥା ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ନିମନ୍ତ୍ରିତ ଅତିଥିମାନେ ଯୋଗଦେବେ ।
ହାଇବ୍ରିଡ୍ ଫର୍ମାଟରେ ଆୟୋଜିତ ହୋଇଥିବା ଏହା ହେଉଛି ପ୍ରଥମ ଏସ୍ସିଓ ସମ୍ମିଳନୀ ଏବଂ ଚତୁର୍ଥ ସମ୍ମିଳନୀ ଯାହା ଭାରତ ଏସସିଓର ଜଣେ ପୂର୍ଣ୍ଣ ସଦସ୍ୟ ଭାବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବ । ଏହି ସମ୍ମିଳନୀ ଏହାର ୨୦ ତମ ବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ କରୁଥିବାରୁ ଏହାର ଗୁରୁତ୍ୱ ରହିଛି । ଏହି ସମ୍ମିଳନୀରେ ନେତାମାନେ ଗତ ଦୁଇ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ ସଂଗଠନର କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ସମୀକ୍ଷା କରିବେ ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ତଥା ଭବିଷ୍ୟତ ସହଯୋଗର ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରିବେ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି । ଆଞ୍ଚଳିକ ଏବଂ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରସଙ୍ଗଗୁଡ଼ିକ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି ।

Prime Minister's Office
21st Meeting of SCO Council of Heads of State in Dushanbe, Tajikistan
15 SEP 2021 1:00PM by PIB Delhi
The 21st Meeting of SCO Council of Heads of State will be held on 17th September 2021 in Dushanbe in a hybrid format. The meeting will be chaired by the President of Tajikistan H.E. Emomali Rahmon. Prime Minister Shri Narendra Modi will lead the Indian delegation and address the plenary session of the Summit via video-link. At Dushanbe, India will be represented by External Affairs Minister Dr. S. Jaishankar.
The SCO Summit will be attended by the leaders of the SCO Member States, Observer States, Secretary General of the SCO, Executive Director of the SCO Regional Anti-Terrorist Structure (RATS), President of Turkmenistan and other invited guests.
This is the first SCO Summit being held in a hybrid format and the fourth Summit that India will participate as a full-fledged member of SCO. This Summit assumes significance as the organization is celebrating its 20th anniversary this year. At the Summit, the leaders are expected to review the organization’s activities over the past two decades and discuss the state and prospects of future cooperation. Topical issues of regional and international importance are also expected to be discussed.