Prime Minister's Office
21st Meeting of SCO Council of Heads of State in Dushanbe, Tajikistan
15 SEP 2021 1:00PM by PIB Delhi
The 21st Meeting of SCO Council of Heads of State will be held on 17th September 2021 in Dushanbe in a hybrid format. The meeting will be chaired by the President of Tajikistan H.E. Emomali Rahmon. Prime Minister Shri Narendra Modi will lead the Indian delegation and address the plenary session of the Summit via video-link. At Dushanbe, India will be represented by External Affairs Minister Dr. S. Jaishankar.
The SCO Summit will be attended by the leaders of the SCO Member States, Observer States, Secretary General of the SCO, Executive Director of the SCO Regional Anti-Terrorist Structure (RATS), President of Turkmenistan and other invited guests.
This is the first SCO Summit being held in a hybrid format and the fourth Summit that India will participate as a full-fledged member of SCO. This Summit assumes significance as the organization is celebrating its 20th anniversary this year. At the Summit, the leaders are expected to review the organization’s activities over the past two decades and discuss the state and prospects of future cooperation. Topical issues of regional and international importance are also expected to be discussed.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দুশানবে তাজিকিস্তানদা এস.সি.ও. কাউন্সিল ওফ হেদস ওফ স্তেতকী ২১শুবা মীফম
15 SEP 2021 1:00PM by PIB Imphal
এস.সি.ও. কাউন্সিল ওফ হেদস ওফ স্তেতকী ২১শুবা মীফম অদু হাইব্রিদ ফোর্মেত অমদা ২০২১গী সেপ্তেম্বর ১৭তা তাজিকিস্তানগী দুশানবেদা পাংথোক্লগনি৷ মীফম অদু তাজিকিস্তানগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. ইমোমলি রাহমোননা থৌবুরেল ওইরগনি৷ ভারতকী দেলিগেসন অদু প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লমজিংলগনি অমদি ভিদিও লিঙ্কগী খুৎথাংদা সম্মিত অদুগী প্লিনরী সেসনদা ৱা ঙাংলগনি৷ দুশানবেদা, এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রী, দা. এস. জয়শঙ্করনা ভারতকী মহুৎ শিন্দুনা শরুক য়াগনি৷
এস.সি.ও. সম্মিত অদুদা এস.সি.ও. মেম্বর স্তেতশিং, ওবজর্বরী স্তেতশিংগী লিদরশিং, এস.সি.ও.গী সেক্রেতরী জেনেরেল, এস.সি.ও. রিজনেল এন্তি-তেরোরিস্ত স্ত্রকচর(আর.এ.তি.এস.)গী এগজিক্যুতিব দাইরেক্তর, তর্কমিনিস্তানগী রাস্ত্রপতি অমদি অতোপ্পা মীথুংলেনশিংনা শরুক য়াগনি৷
মসি হাইব্রিদ ফোর্মেত অমদা পাংথোক্লিবা অহানবা এস.সি.ও. সম্মিতনি অমদি ভারতনা এস.সি.ও.গী ফুল-ফ্লেজ মেম্বর অমা ওইনা শরুক য়াগদৌরিবা মরিশুবা সম্মিতনি৷ ওর্গনাইজেসন অসিনা চহি অসিদা মহাক্কী ২০শুবা মপোক কুমওন পাংথোক্লিবনা মসিগী সম্মিত অসি য়াম্না মরু ওই৷ সম্মিত অদুদা লিদরশিংনা হৌখিবা চহি খুজিং অনিদা ওর্গনাইজেসন অসিনা পাংথোকখিবা থবক থৌরমশিং অদু য়েংশিল্লগনি অমদি ফ্যুচর কোওপরেসনগী স্তেত অমসুং প্রোস্পেকশিং অদু খন্ন-নৈনরগনি হায়না পানরি৷ রিজনেল অমদি ইন্তরনেস্নেলগী মরু ওইবা ইসুশিংসু খন্ন-নৈনরবা য়াই হায়না থাজনরি৷