মন্ত্রীমন্দল
স্ত্রেস লোন এসেতশিং লৌশিন্নবগীদমক নেস্নেল এসেত রিকন্সত্রক্সন কম্পেনী লিমিতেদনা ইসু তৌখিবা সেক্যুরিতী রিসিপ্তশিং অদু ঙাক শেন্নবা মন্ত্রী মন্দল মীফমনা সেন্ত্রেল গভর্মেন্ত গরেন্তী এপ্রুব তৌখ্রে
কেন্দ্রগী বদজেৎ ২০২১-২২দা এ.আর.সি. লাওথোকখি
আর.বি.আই.গী হৌজিক লৈরিবা রিজগুলেসনশিংগী মখাদা ফেজ নাইনা লুপা কোতি লাখ ২রোমগী স্ত্রেস এসেতশিং লৌশিন্নবা এন.এ.আর.সি.এল.না হৌদোরকখ্রে
15 SEP 2021 4:13PM by PIB Imphal
স্ত্রেস লোন এসেতশিং লৌশিন্নবগীদমক নেস্নেল এসেত রিকন্সত্রক্সন কম্পেনী লিমিতেদ(এন.এ.আর.সি.এল.)না ইসু তৌখিবা সেক্যুরিতী রিসিপ্তশিং(এস.আর.শিং) অদু ঙাক শেন্নবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দল মীফমনা লুপা কোতি ৩০,৬০০গী সেন্ত্রেল গভর্মেন্ত গরেন্তী এপ্রুব তৌখ্রে৷ মসি এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী ওইনা বদজেৎ লাওথোকখিবা অসিগী মতুং ইন্ননি৷
এন.এ.আর.সি.এল.না ইসু তৌখিবা এস.আর.শিং অদু ভারত সরকারগী সোভিরিন্দ গরেন্তীনা ঙাক শেল্লগনি৷ গোলগী গরেন্তী অসি লুপা কোতি ৩০,৬০০গী ওইরগনি অমদি মতমনা চহি মঙাগী ওইনা বেলিদ ওইরগনি৷ এস.আর.গী ফেস ভেল্য অমদি রিজোলুসন/লিক্বুইদেসনগী একচুএল রিএলাইজেসনগী মরক্তা লৈরিবা শোর্তফোল অসি মেনশিন্নবগীদমক এন.এ.আর.সি.এল.না গোলগী গরেন্তী অসি শিজিন্নবা য়াগনি৷ এন.এ.আর.সি.এল.না চহিগী ওইনা গরেন্তী ফী পীরবা য়াই৷
কান্নবশিং:
আই.বি.সি. প্রোসেসশিং শিজিন্নবা য়াওনা হেক য়ারিবা মখৈ হেন্না থুবা, সিঙ্গোল পোইন্ত দিসিজন লৌদুনা হৌজিক হৌজিক তোঙান তোঙানবা লেন্দরশিংদা চখাইদুনা লৈখিবা শেল অসি পুনশিনবদা এন.এ.আর.সি.এল.-আই.দি.এম.সি.এল. স্ত্রকচরনা মতেং পাংলগনি৷ ভেল্যু এনহানমেন্তগীদমক ইন্দিয়া দেবত রিজোলুসন কম্পেনী লিমিতেদ(আই.দি.আর.সি.এল.)না মার্কেৎ এক্সপর্তাইস শিজিন্নরগনি৷ মসিগী এপ্রোচ অসিনা বিজিনেস অমদি ক্রেদিৎ গ্রোথ হেনগৎহনবদা মীৎয়েং থম্নবা বেঙ্কশিংদা পর্সোনেল থাদোকখিবগী অয়াবা ফংহল্লগনি৷ হায়রিবা স্ত্রেস এসেতশিং অমদি এস.আর.শিংগী হোল্দরশিং ওইরুবনা. বেঙ্কশিংনা কান্নবশিং অসি ফংলগনি৷ এস.আর.শিং অসি ত্রেদএবল ওইরুবনা গোলগী গরেন্তীনা এস.আর.শিংগী লিক্বুইদিতী অসি হেনগৎহল্লগনি৷
বেকগ্রাউন্দ:
সরকারগী ৪আর স্ত্রাতিজী- রিকোগনিসন, রিজোলুসন, রিকেপিতেলাইজেসন অমদি রিফোর্মনা পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং(পি.এস.বি.শিং)গী পর্ফোমেন্ততা থাজদনা অহোংবা অমা পুরকখ্রে৷ রিজোলুসন য়াম্না থুনা তারক্নবগীদমক অহেনবা খোঙথাংশিংগী খুদোংচাবা অদু এন.পি.এ. প্রোভিজনিংগী হাই লেবেলশিংনা পুথোকখ্রে৷ হৌজিক লৈরিবা স্ত্রেস দেবত অসি পুনশিন্নবা অমদি লৌশিন্দুনা মতুং তারকপদা ভেল্যু রিএলাইজেসনগীদমক বাইয়রশিংদা দিস্পোজ তৌননবা এসেত মেনেজমেন্ত কম্পেনী এ.এম.সি. অমগা লোইননা এসেত রিকন্সত্রক্সন কম্পেনী(এ.আর.সি.) অমা শেমগৎপা সরকারনা পাম্লিবা অদুগী মতুং ইন্না কেন্দ্রগী বদজেৎ ২০২১-২২না লাওথোকখ্রে৷
নেস্নেল এসেত রিকন্সত্রক্সন কম্পেনী লিমিতেদ(এন.এ.আর.সি.এল.) অমদি ইন্দিয়া দেবত রিজোলুসন কম্পেনী লিমিতেদ(আই.দি.আর.সি.এল.) অসি বেঙ্কশিংনা শেমগৎখিবনি৷ আর.বি.আই.গী হৌজিক লৈরিবা রিজগুলেসনশিংগী মখাদা ফেজ নাইনা লুপা কোতি লাখ ২রোমগী স্ত্রেস এসেতশিং লৌশিন্নবা এন.এ.আর.সি.এল.না হৌদোরকখ্রে৷ হায়রিবশিং অসি শেল ওইনা ১৫% অমদি সেক্যুরিতী রিসিপ্তশিং(এস.আর.শিং)ওইনা ৮৫% ফংনবা হোৎনরি৷

Cabinet
Cabinet approves Central Government guarantee to back Security Receipts issued by National Asset Reconstruction Company Limited for acquiring of stressed loan assets
ARC was announced in Union Budget 2021-22
NARCL proposes to acquire stressed assets of about Rs. 2 Lakh crore in phases within extant regulations of RBI
15 SEP 2021 4:13PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved Central Government guarantee of Rs.30,600 crore to back Security Receipts (SRs) issued by National Asset Reconstruction Company Limited (NARCL) for acquiring stressed loan assets. This is in line with Budget announcement for the FY 2021-22.
The SRs issued by NARCL shall be backed by sovereign guarantee of Government of India. The Gol's guarantee shall be for Rs.30,600 crore and shall be valid for five years. Gol's guarantee can be invoked by NARCL for meeting the shortfall between the face value of the SR and the actual realization upon resolution / liquidation. NARCL shall be liable to pay annual guarantee fee.
Benefits:
The NARCL - IDMCL structure will assist in consolidation of debt, currently fragmented across various lenders, thus leading to faster, single point decision making including through IBC processes, where applicable. It will incentivize quicker action on resolving stressed assets thereby helping in better value realization. India Debt Resolution Company Limited (IDRCL) will engage market expertise for value enhancement. This approach will also permit freeing up of personnel in banks to focus on increasing business and credit growth. As the holders of these stressed assets and SRs, banks will receive the gains. Gol's guarantee will also enhance liquidity of SRs as such SRs are tradable.
Background:
Government's 4 R strategy of Recognition, Resolution, Recapitalisation and Reform has led to a turnaround in performance of Public Sector Banks (PSBs). High levels of provisioning of legacy NPAs has presented an opportunity for additional measures for faster resolution. The Union Budget 2021-22 had accordingly announced Government's intention to set up an Asset Reconstruction Company (ARC) along with an Asset management Company AMC to consolidate and take over existing stressed debt and thereafter manage and dispose it off to buyers for value realization.
The National Asset Reconstruction Company Limited (NARCL) and India Debt Resolution Company Limited (IDRCL) have since been set up by banks. NARCL proposes to acquire stressed assets of about Rs. 2 Lakh crore in phases within extant regulations of RBI. It intends to acquire these through 15% Cash and 85% in Security Receipts (SRs).