Prime Minister's Office
PM lays the foundation stone of Raja Mahendra Pratap Singh State University in Aligarh
PM also visits the exhibition models of Aligarh node of Uttar Pradesh Defence Industrial Corridor
Generations were not made aware of the sacrifices of national heroes and national heroines. 21st century India is correcting these mistakes of the 20th century: PM
The life of Raja Mahendra Pratap Singh ji, teaches us the indomitable will and a willingness to go to any extent to fulfill our dreams: PM
India is shedding the image of a big defence importer of the world and acquiring a new identity of an important defence exporter of the world: PM
Uttar Pradesh is emerging as a very attractive place for every small and big investor of the country and the world: PM
Today Uttar Pradesh is becoming a great example of the double engine government's double benefit: PM
14 SEP 2021 2:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi laid the foundation stone of Raja Mahendra Pratap Singh State University in Aligarh. He also visited the exhibition models of the Aligarh node of Uttar Pradesh Defence Industrial Corridor and Raja Mahendra Pratap Singh State University.
Addressing the event, the Prime Minister Remembered the late Kalyan Singh ji. He said that Kalyan Singh Ji would have been very happy to see the emerging profile of Aligarh in the defence sector and the establishment of Raja Mahendra Pratap Singh State University in Aligarh.
The Prime Minister underlined the fact that how many such great personalities gave their all to the freedom movement. But it was the country's misfortune that after independence, the next generations of the country were not made aware of the sacrifices of such national heroes and national heroines. Many generations of the country were deprived of knowing their stories, the Prime Minister lamented. The Prime Minister remarked, today, 21st century India is correcting these mistakes of the 20th century.
Paying rich tribute to Raja Mahendra Pratap Singh ji said, the life of Raja Mahendra Pratap Singh ji, teaches us the indomitable will and a willingness to go to any extent to fulfill our dreams. He added that Raja Mahendra Pratap Singh ji wanted the independence of India and he devoted every moment of his life to this. Today, when India is moving on the path of education and skill development at the time of Azadi ka Amrit Mahotsav, the establishment of the University in the name of this worthy son of Ma Bharati is the real ‘karyanjali’ to him, said the Prime Minister. The Prime Minister stressed that the university will not become only a big centre of higher education but will also emerge as a centre of modern defence studies, defence manufacturing-related technology and manpower development. The new National Education Policy’s features of skills and education in the local language will benefit this university a great deal.
The Prime Minister said today, not only the country, but the whole world is witnessing India manufacturing defence equipment from modern grenades and rifles to fighter aircraft, drones, warships. He added, India is moving out of the image of a big defence importer of the world and moving towards making a new identity of an important defence exporter of the world. Uttar Pradesh is becoming a huge centre of this transformation and the Prime Minister took pride in this as he is MP from Uttar Pradesh. He informed that one and half dozen defence manufacturing companies will create thousands of jobs with hundreds of crores of rupees investment. New industries are coming up to support the manufacture of small arms, armaments, drones and aerospace-related products in the Aligarh Node of the Defence Corridor. This will give new identities to Aligarh and nearby areas. The Prime Minister pointed out that Aligarh, which was famous for protecting the houses and shops with its famous padlocks, will now also be famous for creating products that will protect the boundaries of the nation. This will create new opportunities for the youth and MSME, he said.
The Prime Minister stressed that today, Uttar Pradesh is emerging as a very attractive place for every small and big investor of the country and the world. This happens, Shri Modi said, when the necessary environment for investment is created, the necessary facilities are made available. Today Uttar Pradesh is becoming a great example of the double engine government's double benefit.
The Prime Minister expressed happiness to see the same UP which was seen as a stumbling block in the development of the country, is leading the big campaigns of the country today.
The Prime Minister dwelled on the situation of Uttar Pradesh before 2017. He said the people of UP cannot forget the kind of scams that used to happen and how the governance was handed over to the corrupt. Today, The Prime Minister said, Yogi ji's government is sincerely engaged in the development of UP. There was a time when the administration here was run by goons and mafia arbitrarily. But now the extortionists and those running the mafia raj are behind bars, the Prime Minister said.
The Prime Minister highlighted the efforts of the UP Government in ensuring the security of the most vulnerable sections during the pandemic and praised the way foodgrain was made available to the vulnerable and poor sections during the pandemic. The Prime Minister said it is the constant effort of the central government to give strength to the farmers with small landholdings. Many initiatives like increasing MSP by 1.5 times, expansion of Kisan Credit Card, improvement in the insurance scheme, provision of pension of Rs 3 thousand are empowering small farmers. The Prime Minister also informed that payment of more than 1 lakh 40 thousand crore rupees has been made to the sugarcane farmers of the state. He said that the sugarcane farmers of western UP will reap benefits from increasing ethanol content in petrol.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা অলিগরদা রাজা মহেন্দ্র প্রতাপ সিংহ স্তেত য়ুনিভর্সিতীগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে
পি.এম.না উত্তর প্রদেশ দিফেন্স ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরগী অলিগর নোদকী এগজিবিসন মোদেলশিংদসু চৎখ্রে
ঙসিগী মীরোল অসিনা লৈবাক অসিগী থৱায় থাখিবা হেরো অমসুং হেরোইনশিংগী মরমদা খঙদ্রি। ২১শুবা চহিচাদা ভারতনা ২০শুবা চহিচাদা তৌখিবা অশোইবা কয়া অসি চুম্থোরক্লি: পি.এম.
রাজা মহেন্দ্র প্রতাপ সিংহ জীগী পুন্সিনা, ঐখোয়না ঐখোয়গী মংলান অমা মংফাওননবা মায়থিবা পীবা ঙম্দ্রবা থৌনা অমসুং হোৎননিংবা অমা তম্বী: পি.এম.
ভারতনা মালেমগী ওইবা য়াম্না চাউবা দিফেন্স ইপোর্তর অমগী মমি তাই অমসুং মালেমগী ওইবা মরুওইবা দিফেন্স এক্সপোর্তর অমগী অনৌবা শক্লোন অমা পাম্লি: পি.এম.
উত্তর প্রদেশ অসি লৈবাক অসিগী অমসুং মালেমগী ওইবা অপিকপা অমসুং অচৌবা ইনভেস্তরশিংগী পুক্নিং য়াম্না চিংশিনবা মফম অমা ওইরক্লি: পি.এম.
ঙসিদি উত্তর প্রদেশ অসি দবল ইঞ্জিন সরকারগী দবল ইঞ্জিন ওইনা কান্নবা ফংবগী চাউরবা খুদম অমা ওইরক্লি: পি.এম.
14 SEP 2021 2:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অলিগরদা রাজা মহেন্দ্র প্রতাপ সিংহ স্তেত য়ুনিভর্সিতীগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে। মহাক্না উত্তর প্রদেশ দিফেন্স ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরগী অলিগর নোদকী এগজিবিসন মোদেলশিং অমসুং রাজা মহেন্দ্র প্রতাপ সিংহ স্তেত য়ুনিভর্সিতীদসু চৎখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈখিদ্রবা কল্যান সিংহ জীবু নিংশিংখি। মহাক্না হায় মদুদি কল্যান সিংহ জীনা অলিগরগী দিফেন্স সেক্তরদা হেনগৎলক্লিবা প্রোফাইল অমসুংরাজা মহেন্দ্র প্রতাপ সিংহ স্তেত য়ুনিভর্সিতী লিংখৎপা অসি উবদা য়াম্না হরাওজগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা পীখি মদুদি অসিগুম্বা মশক থোক্লবা মীওই কয়া অমা নিংতম লান্দা থৱায় থাখ্রবনো। অদুবু লাইবক থীবদি নিং-খা তম্লবা মতুংদা হৌজিক্কী লৈবাক অসিগী মীরোলনা অসিগুম্বা হেরো অমসুং হেরোইনশিং অসিবু মশক খঙবিদ্রি। লৈবাক অসিগী মীরোল কয়া অমদা মখোয়গী ৱারীশিংবু থওইদনা থম্বিরি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা নুঙাইতবা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা পনখি, ঙসিদি, ২১শুবা চহিচা অসিনা ২০শুবা চহিচা অদুবু চুমথোরক্লি।
রাজা মহেন্দ্র প্রতাপ সিংহ জীদা ইকাই খুম্নবা কয়া অমা পীদুনা হায় মদুদি, রাজা মহেন্দ্র প্রতাপ সিংহ জীগী পুন্সিনা ঐখোয়না ঐখোয়গী মংলান অমা মংফাওননবা মায়থিবা পীবা ঙম্দ্রবা থৌনা অমসুং হোৎননিংবা অমা তম্বীরি। মহাক্না মখা তানা হায়খি রাজা মহেন্দ্র প্রতাপ সিংহ জীনা ভরতপু নিং-খা তম্বা লৈবাক অমা ওইহন্নিংঙমখি অমসুং মহাক্না মিৎকুপ খুদিং অসিদা লুপ্তুনা লৈখি। ঙসিদি, ভারতনা এজুকেসনগী লমদা মাংজিল থারকপা অমসুং অজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী মতমদা হৈশিংবা হেনগৎলকপা, ইমা ভারতকী মতিক চারবা মপারীগী মিংদা য়ুনিভর্সিতী লিংখৎপা অসি তশেংনা মঙোন্দা ‘কর্য়াঞ্জলী’ পীবনি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। য়ুনিভর্সিতী অসিনা অৱাংবা থাক্কী মহৈ তম্বগী চাউরবা সেন্তর অমা ওইবতা নত্তনা হায়রিবা অসিনা দিফেন্স স্তদীজ, দিফেন্সগা মরী লৈনবা মেনুফেকচরিং তেক্নোলোজী অমসুং থবক তৌবা মীশিং হেনগৎহন্নবদা মতেং ওইগনি। লোকেল লোলদা স্কীলশিং অমসুং এজুকেসনগী অনৌবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসীগী ফিচরনা য়ুনিভর্সিতী অসিদা য়াম্না চাউনা কান্নবা পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি হায়খি মদুদি, লৈবাক অসি খক্তা নত্তনা, মালেম অসিনা মতমগা চুনরবা গ্রেনেদত অমসুং রাইফলদগী ফাইতর এয়রক্রাফ, দ্রোনশিং, ৱারশিপশিং খঙলি। মহাক্না মখা তানা হায়খি, ভারত অসি চাউরবা দিফেন্স ইম্পোর্তরদগী মমি শাম্লক্লি অমসুং মালেমদা মরুওইবা দিফেন্স এক্সপোর্তর ওইনা মশক তাক্লি। উত্তর প্রদেশ অসি অওনবা অসিগী চাউরবা মফম অমা ওইরি অমসুং হায়রিবা অসি মহাক্না উত্তর ইন্দস্ত্রীশিং দিফেন্স কোরিদোরগী অলিগর নোদতা লাক্লগনি। মসিনা অলিগর অমসুং মনাক নকপা মফমশিংদা মশক অমা তাক্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি য়ুম অমসুং দুকানশিং তেক্ত কাইদনবা মমিং লৈরবা পেদলোক্কীদমক মীয়াম্না খঙনরিবনি অদুবু হৌজিক্তি লৈবাক অসিগী ঙম্খৈ ঙাক্নবা পোত্থোক পুথোকপগী মমিংসু লৈরগনি। হায়রিবা অসিনা নহারোলশিং অমসুং এম.এস.এম.ই.শিংদা অনৌবা খুদোংচাবা অমা পীরগনি, হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি মরুওইবা পীদুনা হায়খি মদুদি, উত্তর প্রদেশ অসি লৈবাক অসিগী অমসুং মালেম অসিগী ওইনা অপিকপা অমসুং চাউরবা লৈবাকশিংগী য়াম্না পুক্নিং চিংশিন্নিঙাই ওইরি। মসি থোক্লি, শ্রী মোদীনা হায়খি, ইনভেস্তমেন্তগী তঙাইফদবা মওং অমা লাকপা অসিদা তঙাইফদনা চংবা খুদোংচাবা ফংহল্লি। ঙসিদি উত্তর প্রদেশ অসি দবল ইঞ্জিনগী দবল কান্নবা অমা ওইরি।
প্রধান মন্ত্রীনা ২০১৭ মমাংদগী উত্তর প্রদেশকী ফিভমশিং য়েংশিন্দুনা লাক্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি য়ু.পি.গী মীয়াম্না থোকখিবা ৱাথোক কয়া অমা অমসুং সরকার অসিনা য়েংশিন্দনা লাকপা পনখি। ঙসিদি, প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি, য়োগী জী সরকার অসিনা য়ু.পি.গী চাউখৎ থৌরাংদা কন্না হোৎনরি। মতম অমদা গুন্স অমসুং মাফিয়ানা পাল্লম্মী। অদুবু হৌজিক্তি মাফিয়াশিংবু শেন্নরিবা অসি হৌজিক লৈত্রে, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা লায়চৎ মনুংদা খ্বায়দগী শাথিনা শোক্লবা মফমশিংদা য়ু.পি. সরকারনা তেক্ত কাইদনবা হোৎনখিবা অদুবু উৎখি অমসুং লায়চৎ মনুংদা অৱাবা তারবশিংদা চেং-হৱায় ফংহনখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লম খর খক্তা লৈবা লৌমীশিংদা সরকারনা লেপ্পা লৈতনা মপাঙ্গল লৈনবা হোৎনরি। এম.এস.পি. শরুক ১.৫ হেনগৎতুনা, কিশান ক্রেদিত কার্দ, ইন্সুরেন্স স্কীমদা হেন্না ফগৎহনবা, লুপা লিশিং ৩গী পেন্সনগী প্রোভিজন অসিনা লৌমীশিংদা শক্তি পীরি। প্রধান মন্ত্রীনা চুগী লৌমীশিংদা লুপা কোতি লাখ ১ লিশিং ৪০ পীখিবা পাউদমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি নোংচুপ থংবা য়ু.পি.গী চুগী লৌমীশিংনা পেত্রোলদা ইথানোল হেনদগৎহন্দুনা কান্নবা
मैं आज इस धरती के महान सपूत, स्वर्गीय कल्याण सिंह जी की अनुपस्थिति बहुत ज्यादा महसूस कर रहा हूं।
आज कल्याण सिंह जी हमारे साथ होते तो राजा महेंद्र प्रताप सिंह राज्य विश्वविद्यालय और डिफेंस सेक्टर में बन रही अलीगढ़ की नई पहचान को देखकर बहुत खुश होते: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) September 14, 2021
हमारी आजादी के आंदोलन में ऐसे कितने ही महान व्यक्तित्वों ने अपना सब कुछ खपा दिया।
लेकिन ये देश का दुर्भाग्य रहा कि आजादी के बाद ऐसे राष्ट्र नायक और राष्ट्र नायिकाओं की तपस्या से देश की अगली पीढ़ियों को परिचित ही नहीं कराया गया: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) September 14, 2021
हमारी आजादी के आंदोलन में ऐसे कितने ही महान व्यक्तित्वों ने अपना सब कुछ खपा दिया।
लेकिन ये देश का दुर्भाग्य रहा कि आजादी के बाद ऐसे राष्ट्र नायक और राष्ट्र नायिकाओं की तपस्या से देश की अगली पीढ़ियों को परिचित ही नहीं कराया गया: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) September 14, 2021
राजा महेंद्र प्रताप सिंह जी के जीवन से हमें अदम्य इच्छाशक्ति, अपने सपनों को पूरा करने के लिए कुछ भी कर गुजरने वाली जीवटता सीखने को मिलती है।
वो भारत की आजादी चाहते थे और अपने जीवन का एक-एक पल उन्होंने इसी के लिए समर्पित कर दिया था: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) September 14, 2021
आज देश ही नहीं दुनिया भी देख रही है कि आधुनिक ग्रेनेड और राइफल से लेकर लड़ाकू विमान, ड्रोन, युद्धपोत तक भारत में ही निर्मित किए जा रहे है।
भारत दुनिया के एक बड़े defence importer की छवि से बाहर निकलकर दुनिया के एक अहम defence exporter की नई पहचान बनाने की तरफ बढ़ रहा है: PM
— PMO India (@PMOIndia) September 14, 2021
आज उत्तर प्रदेश देश और दुनिया के हर छोटे-बड़े निवेशक के लिए बहुत आकर्षक स्थान बनता जा रहा है।
ये तब होता है जब निवेश के लिए ज़रूरी माहौल बनता है, जरूरी सुविधाएं मिलती हैं।
आज उत्तर प्रदेश डबल इंजन सरकार के डबल लाभ का एक बहुत बड़ा उदाहरण बन रहा है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) September 14, 2021
मुझे आज ये देखकर बहुत खुशी होती है कि जिस यूपी को देश के विकास में एक रुकावट के रूप में देखा जाता था, वही यूपी आज देश के बड़े अभियानों का नेतृत्व कर रहा है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) September 14, 2021
यूपी के लोग भूल नहीं सकते कि पहले यहां किस तरह के घोटाले होते थे, किस तरह राज-काज को भ्रष्टाचारियों के हवाले कर दिया गया था।
आज योगी जी की सरकार पूरी ईमानदारी से यूपी के विकास में जुटी हुई है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) September 14, 2021
यूपी के लोग भूल नहीं सकते कि पहले यहां किस तरह के घोटाले होते थे, किस तरह राज-काज को भ्रष्टाचारियों के हवाले कर दिया गया था।
आज योगी जी की सरकार पूरी ईमानदारी से यूपी के विकास में जुटी हुई है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) September 14, 2021
केंद्र सरकार का निरंतर प्रयास है कि छोटी जोत वालों को ताकत दी जाए।
डेढ़ गुणा MSP हो, किसान क्रेडिट कार्ड का विस्तार हो, बीमा योजना में सुधार हो, 3 हज़ार रुपए की पेंशन की व्यवस्था हो, ऐसे अनेक फैसले छोटे किसानों को सशक्त कर रहे हैं: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) September 14, 2021