Prime Minister's Office
PM performs the Lokarpan of Sardardham Bhavan and Bhoomi Pujan of Sardardham Phase – II Kanya Chhatralaya
On 100th Punyatithi of the great Tamil Poet, 'Subramania Bharati Chair' on Tamil Studies in the Faculty of Arts of BHU, Varanasi announced by the PM
The philosophy of Ek Bharat Shreshtha Bharat envisioned by Sardar Saheb has been shining with full divinity in the Tamil writings of Mahakavi Bharati.
Today the world is realizing that tragedies like 9/11 will have a permanent solution, only through these humanitarian values: PM
Pandemic affected the Indian economy but our recovery is faster than the damage: PM
When big economies were in defensive mode India was reforming: PM
11 SEP 2021 1:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi performed the Lokarpan of Sardardham Bhavan and Bhoomi Pujan of Sardardham Phase – II Kanya Chhatralaya via video conferencing. The CM and Deputy CM of Gujarat were also present on the occasion.
The Prime Minister expressed happiness that the commencement of Sardar Dham Bhawan is happening on the occasion of Ganeshotsav. He wished everyone for Ganesh Chaturthi, Ganeshotsav and Rishi Panchami and kshamavani Divas. He lauded all the members associated with Sardar Dham Trust for their dedication to the service of humanity. He admired their emphasis on the empowerment of the youth of the Patidar society as well as the poor and especially women.
Addressing the event, the Prime Minister said the Hostel facility being inaugurated today will also help so many girls to come forward. He said that the state of the art building, girls hostel and modern library will empower the youth. The Entrepreneurship Development Centre will enrich the strong business identity of Gujarat and the Civil Service Centre will give new direction to the youth interested in careers in civil, defence and judicial services. He said that Sardar Dham will not only become an establishment for building the future of the country, but also inspire the future generations to live the ideals of Sardar Saheb.
He remarked today, September 11th, is a date in the history of the world that is known to have struck humanity. But this date also taught a lot to the whole world! A century ago it was on September 11, 1893, when the World Parliament of Religions was held in Chicago. He added that on this day, Swami Vivekananda stood on that global stage and introduced the world to the human values ​​of India. Today the world is realizing that tragedies like 9/11 will have a permanent solution, only through these humanitarian values.
The Prime Minister said that today September 11th is another big occasion - the 100th death anniversary of India's great scholar, philosopher and freedom fighter 'Subramania Bharati'. The philosophy of Ek Bharat Shreshtha Bharat envisioned by Sardar Saheb has been shining with full divinity in the Tamil writings of Mahakavi Bharati. He noted that Subramania Bharati drew inspiration from Swami Vivekananda and was influenced by Sri Aurobindo. Bharati gave a new direction to his thoughts and new energy while living in Kashi. The Prime Minister announced the establishment of a chair in the name of 'Subramania Bharati ji in Banaras Hindu University. He said the 'Subramania Bharati Chair' on Tamil Studies would be established in the Faculty of Arts of BHU. Th e Prime Minister added that Subramania Bharti ji always laid special emphasis on the unity of mankind and the unity of India. His ideals are an integral part of India's thought and philosophy.
The Prime Minister said Gujarat has been a land of collective efforts from the past till today. He said Gandhiji started the Dandi Yatra from here, which is still a symbol of the collective efforts of the country in the freedom struggle. Similarly, in the Kheda movement, under the leadership of Sardar Patel, the unity of farmers, youth and poor forced the British government to capitulate. He remarked that inspiration, that energy is still standing in front of us in the form of 'Statue of Unity', a skyscraper statue of Sardar Sahib on the soil of Gujarat.
The Prime Minister said continuous efforts are being made to bring forward those sections of the society who have been left behind. He said that today, on one hand, work is being done for the rights of Dalits and the socially backward, on the other hand 10% reservation has been given to those who are economically backward.These efforts are creating a new confidence in society, said the Prime Minister.
The Prime Minister remarked that National Education Policy will prepare students for the skills demanded from our youth in the market in future from the very beginning. He said the 'Skill India Mission' is also a big priority for the country. Under this mission lakhs of youth have got the opportunity to learn different skills and are becoming independent. Under the National Apprenticeship Promotion Scheme the students are getting the opportunity to increase their income along with honing their skills under skill development. He added that as a result of continuous efforts of many years that in Gujarat today where on one side school dropout rate has decreased to less than 1 percent, and at the same time, lakhs of youths have been provided a new future through different schemes. He said today the talent of Gujarat's youth is getting a new ecosystem through a campaign like Startup India.
The Prime Minister praised the Patidar society, saying they give a new identity to the business wherever they go. ‘This skill of yours is now being recognized not only in Gujarat and the country, but all over the world’ he said. He added that there is another great feature of Patidar society, wherever they may be, the interest of India is paramount for them.
The Prime Minister said that the pandemic affected India but our recovery is faster than the damage. India was in reform mode when big economies were in defensive mode. When global supply chains were being disrupted, we were launching PLI schemes to turn the tide in India’s favour, said the Prime Minister. He said that recently launched PLI in Textiles will greatly benefit cities like Surat.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସର୍ଦ୍ଦାରଧାମ ଭବନର ଲୋକାର୍ପଣ ଏବଂ ଦ୍ୱିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସର୍ଦ୍ଦାରଧାମ କନ୍ୟା ଛାତ୍ରାଳୟର ଭୁମି ପୂଜନ କରିଛନ୍ତି
ମହାନ ତାମିଲ କବିଙ୍କ ୧୦୦ ତମ ପୁଣ୍ୟତିଥି ଅବସରରେ ବିଏଚୟୁ, ବନାରସର କଳା ବିଭାଗରେ ତାମିଲ ଶିକ୍ଷା ଉପରେ ‘ସୁବ୍ରମଣ୍ୟ ଭାରତୀ ଚେୟାର' ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଘୋଷଣା କରିଛନ୍ତି
ସର୍ଦ୍ଦାର ସାହେବଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପରିକଳ୍ପିତ ଏକ ଭାରତ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାରତ ଦର୍ଶନ ମହାକବି ଭାରତୀଙ୍କ ତାମିଲ ଲେଖାରେ ପୂର୍ଣ୍ଣ ଈଶ୍ୱରୀୟତା ସହିତ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଛି
ଆଜି ବିଶ୍ୱ ହୃଦୟଙ୍ଗମ କରୁଛି ଯେ ୯/୧୧ ପରି ଦୁଃଖଦ ଘଟଣାର ସ୍ଥାୟୀ ସମାଧାନ କେବଳ ଏହି ମାନବିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ମାଧ୍ୟମରେ ହୋଇପାରିବ : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ମହାମାରୀ ଭାରତୀୟ ଅର୍ଥନୀତିକୁ ପ୍ରଭାବିତ କଲା କିନ୍ତୁ ଆମର ପୁନରୁଦ୍ଧାର କ୍ଷତି ଅପେକ୍ଷା ଦ୍ରୁତ ଅଟେ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଯେତେବେଳେ ବଡ ଅର୍ଥନୀତି ଆତ୍ମରକ୍ଷା ସ୍ଥିତିରେ ଥିଲା, ଭାରତର ଅର୍ଥନୀତି ଆଗକୁ ବଢୁଥିଲା : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
11 SEP 2021 1:00PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସର୍ଦ୍ଦାରଧାମ ଭବନର ଲୋକାର୍ପଣ ଏବଂ ଦ୍ୱିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସର୍ଦ୍ଦାରଧାମ କନ୍ୟା ଛାତ୍ରାଳୟର ଭୂମିପୂଜନ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ କରିଥିଲେ । ଏହି ଅବସରରେ ଗୁଜରାଟର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଉପ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।
ଗଣେଶ ଉତ୍ସବ ଅବସରରେ ସର୍ଦ୍ଦାରଧାମ ଭବନର କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ ହେଉ ଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି । ଗଣେଶ ଚତୁର୍ଥୀ, ଗଣେଶୋତ୍ସବ, ଋଷି ପଞ୍ଚମି ଏବଂ କ୍ଷମାବାଣୀ ଦିବସ ପାଇଁ ସେ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି । ମାନବ ସେବା ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ହୋଇଥିବାରୁ ସେ ସର୍ଦ୍ଦାର ଧାମ ଟ୍ରଷ୍ଟ ସହିତ ଜଡିତ ସମସ୍ତ ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ପଟିଦାର ସମାଜର ଯୁବକ ତଥା ଗରିବ ଏବଂ ବିଶେଷ କରି ମହିଳାଙ୍କ ସଶକ୍ତିକରଣ ଉପରେ ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ଉଦଘାଟିତ ହଷ୍ଟେଲ ସୁବିଧା ମଧ୍ୟ ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ଝିଅଙ୍କୁ ଆଗକୁ ଆସିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ କଳା ସୌଧର ସ୍ଥିତି, ବାଳିକା ହଷ୍ଟେଲ ଏବଂ ଆଧୁନିକ ପାଠାଗାର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବ । ଉଦ୍ୟୋଗ ବିକାଶ କେନ୍ଦ୍ର ଗୁଜୁରାଟର ଦୃଢ ବ୍ୟବସାୟିକ ପରିଚୟକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିବ ଏବଂ ସିଭିଲ ସର୍ଭିସ ସେଣ୍ଟର ନାଗରିକ, ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏବଂ ନ୍ୟାୟିକ ସେବା ବୃତ୍ତିରେ ଆଗ୍ରହୀ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ନୂତନ ଦିଗ ଦେବ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସର୍ଦ୍ଦାର ଧାମ କେବଳ ଦେଶର ଭବିଷ୍ୟତ ଗଠନ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ହେବ ନାହିଁ, ବରଂ ସର୍ଦ୍ଦାର ସାହେବଙ୍କ ଆଦର୍ଶରେ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ଭବିଷ୍ୟତ ପୀଢିକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ ।
ସେ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି ଆଜି ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୧୧ ତାରିଖ, ବିଶ୍ୱ ଇତିହାସରେ ଏକ ତାରିଖ, ଯାହା ମାନବିକତାକୁ ଆଘାତ ଦେଇଛି । କିନ୍ତୁ ଏହି ତାରିଖ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱକୁ ବହୁତ କିଛି ଶିକ୍ଷା ଦେଲା! ଏକ ଶତାବ୍ଦୀ ପୂର୍ବରୁ, ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୧୧, ୧୮୯୩ ରେ, ଯେତେବେଳେ ଚିକାଗୋରେ ବିଶ୍ୱ ଧର୍ମ ସଂସଦ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଦିନ ସ୍ୱାମୀ ବିବେକାନନ୍ଦ ସେହି ବିଶ୍ୱ ଦରବାରରେ ଛିଡା ହୋଇ ଭାରତର ମାନବିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ସହିତ ବିଶ୍ୱକୁ ପରିଚିତ କରାଇଥିଲେ । ଆଜି ବିଶ୍ୱ ହୃଦୟଙ୍ଗମ କରୁଛି ଯେ ୯/୧୧ ପରି ଦୁଃଖଦ ଘଟଣାର ସ୍ଥାୟୀ ସମାଧାନ କେବଳ ଏହି ମାନବିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ମାଧ୍ୟମରେ ହୋଇପାରିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୧୧ ତାରିଖ ହେଉଛି ଆଉ ଏକ ବଡ଼ ଦିନ - ଭାରତର ମହାନ ପଣ୍ଡିତ, ଦାର୍ଶନିକ ତଥା ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମୀ ‘ସୁବ୍ରମଣ୍ୟ ଭାରତୀ'ଙ୍କର ୧୦୦ ତମ ଶ୍ରାଦ୍ଧ ବାର୍ଷିକୀ । ସର୍ଦ୍ଦାର ସାହେବଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପରିକଳ୍ପିତ ଏକ ଭାରତ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାରତ ଦର୍ଶନ ମହାକବି ଭାରତୀଙ୍କ ତାମିଲ ଲେଖାରେ ପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରତିଫଳିତ ହୋଇଛି । ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ସୁବ୍ରମଣ୍ୟମ ଭାରତୀ ସ୍ୱାମୀ ବିବେକାନନ୍ଦଙ୍କଠାରୁ ପ୍ରେରଣା ପାଇଥିଲେ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଅରବିନ୍ଦଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଭାବିତ ହୋଇଥିଲେ । ଭାରତୀ କାଶୀରେ ରହୁଥିବାବେଳେ ତାଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରାକୁ ନୂତନ ଶକ୍ତି ପାଇଁ ଏକ ନୂତନ ଦିଗ ଦେଇଥିଲେ । ବନାରସ ହିନ୍ଦୁ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟରେ ‘ସୁବ୍ରମଣ୍ୟ ଭାରତୀ ଜୀ' ଙ୍କ ନାମରେ ଏକ ଚେୟାର ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବିଏଚୟୁ କଳା ବିଭାଗରେ ତାମିଲ ଶିକ୍ଷା ଉପରେ ‘ସୁବ୍ରମଣ୍ୟ ଭାରତୀ ଚେୟାର' ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯିବ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସୁବ୍ରମଣ୍ୟ୍ୟ ଭାରତୀ ସର୍ବଦା ମାନବଜାତିର ଏକତା ତଥା ଭାରତର ଏକତା ଉପରେ ବିଶେଷ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଥିଲେ । ତାଙ୍କର ଆଦର୍ଶ ଭାରତର ଚିନ୍ତାଧାରା ଏବଂ ଦର୍ଶନର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଙ୍ଗ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଗୁଜୁରାଟ ଅତୀତରୁ ଆଜି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସାମୂହିକ ପ୍ରୟାସର ଏକ ଦେଶ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଗାନ୍ଧିଜୀ ଏଠାରୁ ଦାଣ୍ଡି ଯାତ୍ରା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ, ଯାହାକି ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମରେ ଦେଶର ସାମୂହିକ ପ୍ରୟାସର ପ୍ରତୀକ ଅଟେ । ସେହିଭଳି ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଖେଡା ଆନ୍ଦୋଳନରେ କୃଷକ, ଯୁବକ ଏବଂ ଗରିବଙ୍କ ଏକତା ବ୍ରିଟିଶ ସରକାରଙ୍କୁ ଆତ୍ମସମର୍ପଣ କରିବାକୁ ବାଧ୍ୟ କରିଥିଲା । ସେହି ପ୍ରେରଣା ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସେହି ଶକ୍ତି ଗୁଜୁରାଟର ମାଟିରେ ସର୍ଦ୍ଦାର ସାହେବଙ୍କ ଆକାଶ ଛୁଆଁ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି ‘ଷ୍ଟାଚ୍ୟୁ ଅଫ୍ ୟୁନିଟି\' ଆକାରରେ ଆମ ସାମ୍ନାରେ ଠିଆ ହୋଇଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସମାଜର ସେହି ବର୍ଗ ଗୁଡିକୁ ଆଗକୁ ଆଣିବା ପାଇଁ ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସ କରାଯାଉଛି ଯେଉଁମାନେ ପଛରେ ରହିଯାଇଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ଗୋଟିଏ ପଟେ ଦଳିତଙ୍କ ଅଧିକାର ତଥା ସାମାଜିକ ପଛୁଆବର୍ଗଙ୍କ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରାଯାଉଛି, ଅନ୍ୟ ପଟେ ଯେଉଁମାନେ ଆର୍ଥିକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ପଛୁଆ ଅଛନ୍ତି ସେମାନଙ୍କୁ ୧୦% ସଂରକ୍ଷଣ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏହି ପ୍ରୟାସ ସମାଜରେ ଏକ ନୂତନ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ଆମର ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତି ଛାତ୍ରମାନଙ୍କୁ ଭବିଷ୍ୟତରେ ବଜାରର ଚାହିଦା ଅନୁଯାୟୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବ । ସେ କହିଛନ୍ତି ‘ସ୍କିଲ ଇଣ୍ଡିଆ ମିଶନ' ମଧ୍ୟ ଦେଶ ପାଇଁ ଏକ ବଡ଼ ପ୍ରାଥମିକତା । ଏହି ମିଶନ୍ ଅଧୀନରେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଯୁବକ ବିଭିନ୍ନ କୌଶଳ ଶିଖିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ହେବାକୁ ଯାଉଛନ୍ତି । ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷାନବୀଶ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ଛାତ୍ରମାନେ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଅଧୀନରେ ସେମାନଙ୍କର ଦକ୍ଷତାକୁ ସମ୍ମାନ ଦେବା ସହିତ ଆୟ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇଛନ୍ତି । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଅନେକ ବର୍ଷର ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସର ପରିଣାମ ସ୍ୱରୂପ ଆଜି ଗୁଜୁରାଟରେ ଯେଉଁଠାରେ ଗୋଟିଏ ପଟେ ସ୍କୁଲ ଡ୍ରପଆଉଟ୍ ହାର ଏକ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍ ହୋଇଛି ଏବଂ ସେହି ସମୟରେ ଅନ୍ୟ ପଟେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଯୁବକଙ୍କୁ ବିଭିନ୍ନ ଯୋଜନା ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ନୂତନ ଭବିଷ୍ୟତ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ଗୁଜୁରାଟର ଯୁବକମାନଙ୍କ ପ୍ରତିଭା ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ଭଳି ଏକ ଅଭିଯାନ ମାଧ୍ୟମରେ ନୂତନ ସୁଯୋଗ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପଟିଦାର ସମାଜକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ସେମାନେ ଯେଉଁଆଡେ ଯାଆନ୍ତି ବ୍ୟବସାୟକୁ ଏକ ନୂତନ ପରିଚୟ ଦିଅନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି, ତୁମର ଏହି ଦକ୍ଷତା ବର୍ତ୍ତମାନ କେବଳ ଗୁଜରାଟ ଏବଂ ଦେଶରେ ନୁହେଁ, ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ସ୍ୱୀକୃତିପ୍ରାପ୍ତ ହୋଇଛି । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପଟିଦାର ସମାଜର ଆଉ ଏକ ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟ ଅଛି, ସେମାନେ ଯେଉଁଠାରେ ଥାଆନ୍ତୁ, ଭାରତ ପ୍ରତି ସେମାନଙ୍କ ଆଗ୍ରହ ସର୍ବାଧିକ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମହାମାରୀ ଭାରତକୁ ପ୍ରଭାବିତ କରିଛି କିନ୍ତୁ କ୍ଷତି ଅପେକ୍ଷା ଆମର ପୁନରୁଦ୍ଧାରର ଗତି ଦ୍ରୁତ ଅଟେ । ବଡ ଅର୍ଥନୀତି ଆତ୍ମରକ୍ଷା ସ୍ଥିତିରେ ଥିବାବେଳେ ଭାରତର ଅର୍ଥନୀତି ଆଗୁଆ ସ୍ଥିତିରେ ଥିଲା । ଯେତେବେଳେ ବିଶ୍ୱ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳା ବ୍ୟାହତ ହେଉଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଆମେ ଭାରତ ସପକ୍ଷରେ ଏକ ଲହର ଆଣିବା ପାଇଁ ପିଏଲ୍ଆଇ ଯୋଜନା ଆରମ୍ଭ କରୁଥିଲୁ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ନିକଟରେ ବୟନଶିଳ୍ପ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ପିଏଲ୍ଆଇ ସୁରଟ ଭଳି ସହର ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହେବ ।