Prime Minister's Office
PM performs the Lokarpan of Sardardham Bhavan and Bhoomi Pujan of Sardardham Phase – II Kanya Chhatralaya
On 100th Punyatithi of the great Tamil Poet, 'Subramania Bharati Chair' on Tamil Studies in the Faculty of Arts of BHU, Varanasi announced by the PM
The philosophy of Ek Bharat Shreshtha Bharat envisioned by Sardar Saheb has been shining with full divinity in the Tamil writings of Mahakavi Bharati.
Today the world is realizing that tragedies like 9/11 will have a permanent solution, only through these humanitarian values: PM
Pandemic affected the Indian economy but our recovery is faster than the damage: PM
When big economies were in defensive mode India was reforming: PM
11 SEP 2021 1:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi performed the Lokarpan of Sardardham Bhavan and Bhoomi Pujan of Sardardham Phase – II Kanya Chhatralaya via video conferencing. The CM and Deputy CM of Gujarat were also present on the occasion.
The Prime Minister expressed happiness that the commencement of Sardar Dham Bhawan is happening on the occasion of Ganeshotsav. He wished everyone for Ganesh Chaturthi, Ganeshotsav and Rishi Panchami and kshamavani Divas. He lauded all the members associated with Sardar Dham Trust for their dedication to the service of humanity. He admired their emphasis on the empowerment of the youth of the Patidar society as well as the poor and especially women.
Addressing the event, the Prime Minister said the Hostel facility being inaugurated today will also help so many girls to come forward. He said that the state of the art building, girls hostel and modern library will empower the youth. The Entrepreneurship Development Centre will enrich the strong business identity of Gujarat and the Civil Service Centre will give new direction to the youth interested in careers in civil, defence and judicial services. He said that Sardar Dham will not only become an establishment for building the future of the country, but also inspire the future generations to live the ideals of Sardar Saheb.
He remarked today, September 11th, is a date in the history of the world that is known to have struck humanity. But this date also taught a lot to the whole world! A century ago it was on September 11, 1893, when the World Parliament of Religions was held in Chicago. He added that on this day, Swami Vivekananda stood on that global stage and introduced the world to the human values ​​of India. Today the world is realizing that tragedies like 9/11 will have a permanent solution, only through these humanitarian values.
The Prime Minister said that today September 11th is another big occasion - the 100th death anniversary of India's great scholar, philosopher and freedom fighter 'Subramania Bharati'. The philosophy of Ek Bharat Shreshtha Bharat envisioned by Sardar Saheb has been shining with full divinity in the Tamil writings of Mahakavi Bharati. He noted that Subramania Bharati drew inspiration from Swami Vivekananda and was influenced by Sri Aurobindo. Bharati gave a new direction to his thoughts and new energy while living in Kashi. The Prime Minister announced the establishment of a chair in the name of 'Subramania Bharati ji in Banaras Hindu University. He said the 'Subramania Bharati Chair' on Tamil Studies would be established in the Faculty of Arts of BHU. Th e Prime Minister added that Subramania Bharti ji always laid special emphasis on the unity of mankind and the unity of India. His ideals are an integral part of India's thought and philosophy.
The Prime Minister said Gujarat has been a land of collective efforts from the past till today. He said Gandhiji started the Dandi Yatra from here, which is still a symbol of the collective efforts of the country in the freedom struggle. Similarly, in the Kheda movement, under the leadership of Sardar Patel, the unity of farmers, youth and poor forced the British government to capitulate. He remarked that inspiration, that energy is still standing in front of us in the form of 'Statue of Unity', a skyscraper statue of Sardar Sahib on the soil of Gujarat.
The Prime Minister said continuous efforts are being made to bring forward those sections of the society who have been left behind. He said that today, on one hand, work is being done for the rights of Dalits and the socially backward, on the other hand 10% reservation has been given to those who are economically backward.These efforts are creating a new confidence in society, said the Prime Minister.
The Prime Minister remarked that National Education Policy will prepare students for the skills demanded from our youth in the market in future from the very beginning. He said the 'Skill India Mission' is also a big priority for the country. Under this mission lakhs of youth have got the opportunity to learn different skills and are becoming independent. Under the National Apprenticeship Promotion Scheme the students are getting the opportunity to increase their income along with honing their skills under skill development. He added that as a result of continuous efforts of many years that in Gujarat today where on one side school dropout rate has decreased to less than 1 percent, and at the same time, lakhs of youths have been provided a new future through different schemes. He said today the talent of Gujarat's youth is getting a new ecosystem through a campaign like Startup India.
The Prime Minister praised the Patidar society, saying they give a new identity to the business wherever they go. ‘This skill of yours is now being recognized not only in Gujarat and the country, but all over the world’ he said. He added that there is another great feature of Patidar society, wherever they may be, the interest of India is paramount for them.
The Prime Minister said that the pandemic affected India but our recovery is faster than the damage. India was in reform mode when big economies were in defensive mode. When global supply chains were being disrupted, we were launching PLI schemes to turn the tide in India’s favour, said the Prime Minister. He said that recently launched PLI in Textiles will greatly benefit cities like Surat.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সর্দারধাম ভবনগী লোকার্পন অমসুং সর্দারধাম ফেজ – II কন্য ছাত্রালয়গী ভুমী পুজন পাংথোখ্রে
মমিং লৈরবা তামিল কবিগী ১০০শুবা পুন্যতিথিদা, প্রধান মন্ত্রীনা বরানাসিগী আর্তস ওফ বি.ঐচ.য়ু. ফেকল্তীদা তামিল স্তদীশিংগী মরমদা 'সুব্রমনিয়া ভারতি চিয়র' লাওথোকখি
সর্দার সাহেবনা শাগৎখিবা এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকী ফিলোসোফী অসি মহাকবি ভারতিগী তামিল রাইতিংশিংদা ফুল দিবাইনিতীগা লোইননা ঙান্দুনা লৈরি৷
হ্যুমেনিতরিয়ন ভেল্যুশিং খক্তগী খুৎথাংদা ৯/১১গুম্বা ত্রেজিদীশিং অসিনা পর্মেনেন্ত সোলুসন অমা লৈরগনি হায়না ঙসিদি মালেম অসিনা খঙলক্লি: পি.এম.
লাইনা-লাইচৎ অসিনা ভারতকী শেন্মীৎলোনদা শোকহনখি অদুবু ঐখোয়গী রিকভরীনা শোকহল্লিবা অসিদগী হেন্না য়াংখি: পি.এম.
অচৌবা ইকোনোমীশিংনা দিফেন্সিব মোদতা লৈখিবা মতমদা ভারতনা রিফোর্ম তৌরি: পি.এম.
11 SEP 2021 1:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা সর্দারধাম ভাবনগী লোকার্পন অমসুং সর্দারধাম ফেজ- II কন্য ছাত্রালয়গী ভুমি পুজন পাংথোকখ্রে৷ গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী অমসুং দিপুতী মুখ্য মন্ত্রীসু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷
গনেশহোতসব থৌরমদা সর্দার ঘম ভাবন হৌদোক্লিবা অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা নুংঙাইবা ফোংদোকখি৷ মহাক্না গনেশ চতুর্থী, গনেশহোতসব, ঋশি পঞ্চমি অমসুং শামভানি দিৱসগীদমক মীপুম খুদিংমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীখি৷ মীওইবা জাতিগী থবক তৌবদা কৎথোক্লিবা সর্দার ধম ত্রস্তকা মরী লৈনবা মেম্বর পুম্নমকপু মহাক্না থাগৎখি৷ পতিদার সোসাইতীগী নহাশিং, লাইরবশিং মরু ওইনা নুপীশিংগী ফিভম ফগৎনবা মখোয়না হোৎনখিবা অদু মহাক্না পামজখি৷
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, ঙসি শঙ্গারিবা হোস্তেল ফেসিলীতী অসিনা নুপীমচাশিংবু হেন্না খুমাং চাওশিনহনবদা মতেং পাংলগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ আর্ত বিল্দিং, নুপীশিংগী হোস্তেল অমসুং মোদর্ন লাইব্রেরী শেমগৎলকপনা নহাশিং অসি হেন্না শক্তি লৈহল্লগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ ওন্তরপ্রিনরশিপ দিবেলপমেন্ত সেন্তর অসিনা গুজরাতকী অফবা ব্যুজিনেস আইদেন্তিতী লৈহল্লগনি অমসুং সিবিল সর্ভিস সেন্তর অসিনা সিভিল, দিফেন্স অমসুং জুদিসিয়েল সর্ভিসশিংদা কেরিয়র শেম্বা পামজবা নহাশিংদা অনৌবা দাইরেক্সন অমা পীরগনি৷ লৈবাক অসিগী তুংগী ফিভম শেমগৎননবগীদমক সর্দার ধম্না ইস্তাব্লিশমেন্ত অমা ওইবা খক্তা নত্তনা সর্দার সাহেবকী আইদিলশিং অসিদা হিংননবা তুংদা লাক্কদৌরিবা জেনেরেসনশিং অসিসু পুক্নিং থৌগৎলগনি৷
সেপ্তেম্বর ১১ অসি মীওইবা জাতিদা য়াম্না থিনা শোকহনখিবগীদমক কাওবা ঙমদনা মালেমগী পুৱারিদা লৈরিবা নুমিৎ অমনি হায়না মহাক্না ঙসি পনখ্রে৷ অদুবু মসিগী নুমিৎ অসিনসু হিরম কয়া অমদা মালেম পুম্বদা তাক্লি! চহি চা অমগী মমাংদা, চিকাগোদা পাংথোকখিবা ৱর্ল্দ পার্লিয়ামেন্ত ওফ রিলিজন্স অদু ১৮৯৩গী সেপ্তেম্বর ১১দনি৷ নুমিৎ অদুদা, স্বামি বিবেকানন্দনা গ্লোবেল স্তেজতা লেপখি অমসুং ভারতকী হ্যুমেন ভেল্যুশিং অসি মালেম অসিদা খঙহনখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ হায়রিবা হ্যুমেনিতরিয়ন ভেল্যুশিং অসিগী খক্তগী খুৎথাংদা ৯/১১গুম্বা ত্রেজিদীশিং অসি পর্মেনেন্ত ওইবা সোলুসন অমা লৈরগনি হায়না ঙসিদি মালেম অসিনা খঙলক্লি৷
ঙসি সেপ্তেম্বর ১১ অসি অতোপ্পা অচৌবা থৌরম অমনি-ভারতকী মমিং লৈরবা স্কোলর, ফিলোসোফর অমসুং ফ্রীদম ফাইতর ‘সুব্রামনিয়া ভারতি’ শিখিবগী ১০০শুবা কুমওন্নি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ সর্দার সাহেবনা শাগৎপা এক ভারত শ্রেশথা ভারপতকী ফিলোসোফী অসি মহাকবি ভারতিগী তামিল রাইতিংশিংদা ফুল দিবাইনিতীগা লোইননা ঙাল্লগনি৷ সুব্রামনিয় ভারতিনা স্বামি বিবেকানন্দদগী ইন্সপিরেসন লৌই হায়না মহাক্না পনখি৷ ভারতিনা কাশিদা লৈরিঙৈ মতমদা মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অমসুং অনৌবা ইনর্জীদা অনৌবা দিরেক্সন অমা পীখি৷ বনারস হিন্দু য়ুনিভর্সিতীদা ‘সুব্রামনিয়া ভারতি জি’গী মমিং লৌদুনা চিয়র অমা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা লাওথোকখি৷ বি.ঐচ.য়ু.গী আর্তস ফেকল্তীদা তামিল স্তদীশিংগী মতাংদা ‘সুব্রামনিয়া ভারতি চিয়র’ শেমগৎলগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ মীওইবা জাতি অসি অমতা ওইনা পুনশিন্নবা অমসুং ভারতকী অপুনবগী শক্তম কাইহন্দনা থম্নবা সুব্রামনিয়া ভারতি জিনা মতম পুম্নমক্তা অখন্নবা মীৎয়েং চংখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ মহাক্কী আইদিলশিং অসি ভারতকী থোথ অমসুং ফিলোসোফীগী য়াম্না মরু ওইবা শরুক অমনি৷
হৌখিবা মতমদগী ঙসি ফাওবদা গুজরাত লৈবাক অসি লিংজেল মান্ননা পুন্না থবক তৌমিন্নবা মফম অমা ওইখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ মফম অসিদগী গান্ধীজিনা দন্দি য়ত্র হৌখিবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ মতৌ অসিগুম্না, খেদা ইহৌদসু, সর্দার পতেলগী লুচিং মখাদা, লৌমীশিং, নহাশিং অমসুং লাইরবশিংগী অপুনবগী শক্তম অদুনা বৃতিশ সরকারবু মফম অসি থাদোক্তুনা চৎহনখিবনি৷
সমাজ অসিগী শোৎথদুনা লৈহৌরিবা সেক্সনশিং অসি চিংখৎলক্নবা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ ঙসিদি, দলিতশিংগী হকশিংগীদমক থবক কয়া অমা পাইখৎলি অমসুং শেল-থুম শোৎথদুনা লৈহৌরিবা মীওইশিংগীদমক ১০% রিজর্বেসন পীরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ অসিগুম্না হোৎনরিবশিং অসিনা সমাজ অসিদা অনৌবা কনফিদেন্স অমা শেমগৎলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
মতুং তারকপা তুংগী পুন্সিদা ঐখোয়গী নহাশিংনা দরকার ওইরক্কদবা স্কিলশিং অদুগীদমক নেস্নেস এজুকেসন পোলিসীনা মহৈরোইশিং অসি শেম-শাদুনা লৈহল্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ লৈবাক অসিগী ওইনদি 'স্কিল ইন্দিয়া মিসন' অসিসু য়াম্না অচৌবা প্রাইয়োরিতী অমনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ মিসন অসিগী মখাদা, নহা লাখ কয়ানা তোঙান তোঙানবা স্কিলশিং তম্ননবা অমসুং মসা মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবগী খুদোংচাবা অদু ফংহনখ্রে৷ নেস্নেল এপ্রেন্তাইজশিপ প্রোমোসন স্কিমগী মখাদা, মহৈরোইশিংনা স্কিল দিবেলপমেন্তগী মখাদা মখোয় মখোয়গী স্কিলশিং অদু হৈহনবতা নত্তনা মখোয়গী ইনকম হেনগৎহন্নবগী খুদোংচাবা অদু ফংলি৷ চহি কয়া অমা লেপ্তনা হোৎনরকপগী মহৈনা, ঙসিদি গুজরাত্তা স্কুল তোকখিবগী মশিং অসি চাদা ১গী মখাদা লৈখ্রে অমসুং তোঙান তোঙানবা স্কিমশিংগী খুৎথাংদা নহা লাখ কয়াদা অনৌবা ফ্যুচর অমা উহনখ্রে হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷ স্তার্ত অপ ইন্দিয়াগুম্বা কেম্পেন্দ অমগী খুৎথাংদা ঙসিদি গুজরাতকী তেলেন্ত লৈরবা নহাশিংনা অনৌবা ইকোসিস্তেম অমা ফংলি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
পতিদার সোসাইতীনা চৎলুবা মফম খুদিংমক্তা অনৌবা আইদেন্তিতী অমা ব্যুজিনেস্তা পীরম্মী হায়না প্রধান মন্ত্রীনা সোসাইতী অসিবু থাগৎখি৷ ‘নখোয়গী মসিগী স্কিল অসি গুজরাত খক্ত নত্তনা মালেম শিনবা থুংনা মশক খঙলিবনি’ হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ পতিদার সোসাইতীগী অতোপ্পা ফিচর অমগা লৈ, মখোয়না লৈরু-লৈরুবা মফমশিংদা, মখোয়গী ওইনা ভারতকী ইন্তরেস্ত অসি অশুক্কী মতিক ৱাংই হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷
লাইনা-লাইচৎ অসিনা ভারতপু শোকহনখি অদুবু ঐখোয়গী রিকভরীনা শোকহনবদগী হেন্না থুখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ অচৌবা ইকোনোমীশিংনা দিফেন্সিব মোদতা লৈবা মতমদা ভারতনা রিফোর্ম মোদতা লৈখিরম্মী৷ গ্লোবেল সপ্লাই চেনশিং অসি কাইথরকখিবা মতমদা, ভারতকী য়েংলগা লাক্লিবা শাফু অসি হোংদোক্নবা ঐখোয়গী পি.এল.আই. স্কিমশিং লোঞ্চ তৌখিরম্মী হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিঙৈদা তেক্সতাইলশিংদা পি.এল.আই. লোঞ্চ তৌরকখিবা অসিনা সুরাতকুম্বা শহরশিংদা চাওনা কান্নহল্লগনি৷