হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ করোর ১.১৩ হেন্না কাপখি
অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন করোর ৬৯.৯০ হেল্লে
হৌজিক ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩১,২২২ থেংনখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৯২,৮৬৪) অসিনা অপুনবা কেসকী ১.১৯% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৭৪নিসিদা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.৫৬%) ৩%গী মখাদা লৈরি
07 SEP 2021 9:53AM by PIB Imphal
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন থৌরাংগী পন্দোল অমগী মওংদা ঙরাং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজ করোর ১.১৩ হেন্না কাপখ্রে‍। হায়রিবা চাং অসি নুমিৎ ১১নিদা অহুম্লক ফংবা ঙমখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ১,১৩,৫৩,৫৭১ কাপ্তুনা লৈবাকসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজকী অপুনবা মশিং ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৬৯.৯০ (৬৯,৯০,৬২,৭৭৬) লানখ্রে‍। মসি সেসন ৭২,২৬,৪৩৯ পাঙথোক্তুনা য়ৌবা ঙমখিবনি‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী তুং ইন্না লৈখিবা অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপ:
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,০৩,৬১,৩৯২
২শুবা দোজ
৮৫,০১,৪৯০
এফ.এল.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,৮৩,৩২,৪৩৩
২শুবা দোজ
১,৩৬,৫৮,২৭৪
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
২৭,৭৬,৪৪,৭৮৪
২শুবা দোজ
৩,৫৯,১৬,৯২৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
১৩,৮০,২৬,৬৯৪
২শুবা দোজ
৫,৮৯,৭০,৪৩৪
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
৯,০৩,৫১,৫২০
২শুবা দোজ
৪,৭২,৯৯,৮২৮
অপুনবা
৬৯,৯০,৬২,৭৭৬
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি মীৎয়েঙ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
মীওই ৪২,৯৪২ হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী) ৩,২২,২৪,৯৩৭ য়ৌখ্রে‍।
মসিগা লোয়ননা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনা থংন-থংননা নুমিৎ ৭২নিসিদা নোংমদা নৌনা থেংনবা কেস মশিং ৫০,০০০দগী তানা চৎলি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩১,২২২ থেংনখি‍।
হৌজিক এক্তিব কেসলোদ ৩,৯২,৮৬৪দা লৈরি‍। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.১৯% খক্তা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মশক থোক্না হেনগৎহনখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,২৬,০৫৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৩.৩১ (৫৩,৩১,৮৯,৩৪৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৫৬%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৭৪নিসিদা ৩%গী মখাদা লৈরি‍। ওইনা নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ২.০৫দা হন্থরে‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ৮নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ৯২সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India administered more than 1.13 Cr vaccine doses in last 24 hours
Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 69.90 Cr
Recovery Rate currently at 97.48%
31,222 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,92,864) is 1.19% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.56%) less than 3% for last 74 days
07 SEP 2021 9:53AM by PIB Delhi
In a landmark achievement to India’s COVID-19 vaccination efforts, more than 1.13 Crore COVID-19 vaccine doses were administered yesterday. This feat has been achieved thrice in last 11 days.With the administration of 1,13,53,571vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 69.90Cr (69,90,62,776) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 72,26,439sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,61,392
2nd Dose
85,01,490
FLWs
1st Dose
1,83,31,433
2nd Dose
1,36,58,274
Age Group 18-44 years
1st Dose
27,76,44,784
2nd Dose
3,59,16,927
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,80,26,694
2nd Dose
5,89,70,434
Over 60 years
1st Dose
9,03,51,520
2nd Dose
4,72,99,828
Total
69,90,62,776
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of42,942 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,22,24,937.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.48%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 72 consecutive days now.
31,222 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently3,92,864. Active cases presently constitute 1.19% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 15,26,056tests being conducted. India has so far conducted over 53.31 Cr (53,31,89,348) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.56% remains less than 3% for the last 74 days now. The Daily Positivity rate dips to2.05%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 8 days and below 5% for 92 consecutive days now.