Prime Minister's Office
PM to address the inaugural conclave of Shikshak Parv on 7th September
PM to also launch multiple key initiatives in the Education Sector
05 SEP 2021 2:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the inaugural conclave of Shikshak Parv on 7th September, 2021 at 10:30 AM via video conferencing. He will also launch multiple key initiatives in the education sector during the event.
Prime Minister will launch Indian Sign Language Dictionary (audio and text embedded sign language video for the hearing impaired, in conformity with Universal Design of Learning), Talking Books (audio books for the visually impaired), School Quality Assurance and Assessment Framework of CBSE, NISHTHA teachers' training programme for NIPUN Bharat and Vidyanjali portal (for facilitating education volunteers/ donors/ CSR contributors for school development).
The theme of ‘Shikshak Parv-2021’ is “Quality and Sustainable Schools: Learnings from Schools in India”. Its celebration will encourage innovative practices to ensure not only continuity of education at all levels but to improve quality, inclusive practices and sustainability in the schools across the country as well.
Union Education Minister and Union Ministers of State for Education will also be present during the event.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সেপ্তেম্বর ৭তা শিক্ষক পর্বকী হৌদোকবগী কনক্লেবতা ৱা ঙাংগনি
পি.এম.না এজুকেসন সেক্তরদা তোঙান-তোঙানবা মরু ওইবা থৌরাংশিংসু হৌদোক্কনি
05 SEP 2021 2:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বর ৭, ২০২১গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা শিক্ষক পর্বকী হৌদোকপগী কনক্লেবতা ৱা ঙাংগনি। মহাক্না থৌরম অসিদা এজুকেসন সেক্তরগী ওইবা তোঙান-তোঙানবা মরু ওইবা থৌরাংশিংসু শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ন সাইন লেংগ্বেজ দিক্সনারী (য়ুনিভর্সেল দিজাইন ওফ লর্নিংগী মতুং ইন্না তাবা ঙমদ্রবা মীওইশিংগীদমক্তা ওদিও অমসুং তেক্স এম্বেদেদ সাইন লেংগ্বেজ ভিদিও), তোকিং বুকশিং (মীৎ উবা ঙমদ্রবা মীওইশিংগীদমক্তা ওদিও বুকশিং), সি.বি.এস.ই.গী স্কুল ক্বালিতী এস্যুরেন্স অমসুং এসেসমেন্ত ফ্রেমৱর্ক, নিপুন ভারত অমসুং বিদ্যনজলি পোর্তেলগী নিস্থা তীচর্স ত্রেনিং প্রোগ্রাম (স্কুল চাউখৎহন্নবগীদমক্তা এজুকেসন ভোল্যুন্তীয়রশিং/দোনরশিং/সি.এস.আর. কন্ত্রিব্যুতরশিংদা মতেং পাংনবা) হৌদোক্কনি।
‘শিক্ষক পর্ব-২০২১’গী থিম অসি “ক্বালিতী এন্দ সস্তেনেবল স্কুলস” লর্নিংস ফ্রোম স্কুলস ইন ইন্দিয়া” হায়বা অসিনা ওইরি। মসি পালন তৌবনা থাক পুম্নমক্তা এজুকেসন মখা চত্থহনবা ঙম্নবা অনৌবা থৌরাংশিং পুক্নীং থৌগৎপতা নত্তনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা স্কুলশিংদা ক্বালিতী লৈবা, ইনক্লুসিব ওইবা খোঙথাংশিং অমসুং তুংকোইনা চৎহনবা হেনগৎহনগনি।
থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রী অমসুং কেন্দ্রগী এজুকেসনগী রাজ্য মন্ত্রীশিংসু শরুক য়াগনি।