আয়ুশ
দাঃ মুঞ্জাপরা মহেন্দ্রভাইনা আয়ুশ মিনিস্ত্রীদা “আয়ুশ আপকে দ্বার” কেম্পেইন হৌদোকখ্রে
থৌরম অসি হৌদোকপদা রাজ্য ২১গী মফম ৪৪গী হিদাক-লাংথক্কী পাম্বী চারা লাখ ২ য়েন্থোক্কনি
03 SEP 2021 4:55PM by PIB Imphal
আয়ুশ মিনিস্ত্রীদা ঙসি লৈবাক অসিগী মফম ৪৫ হেনবদগী “আয়ুশ আপকে দ্বার” কেম্পেইন হৌদোকখ্রে। আয়ুশকী রাজ্যগী মন্ত্রী দাঃ মুঞ্জাপরা মহেন্দ্রভাইনা আয়ুশ ভৱান্দা হিদাক-লাংথক্কী পাম্বীশিং স্তাফতা য়েন্থোক্তুনা কেম্পেইন অসি হৌদোকখি। থৌরম অসিদা দাঃ মুঞ্জাপরানা হিদাক-লাংথক্কী পাম্বীশিং অসি ইমুংগী শরুক অমা ওইনা চেকশিন্না থম্নবা আপিল তৌখি।
ঙসিগী হৌদোকপগী থৌরম অসিদা অপুনবা রাজ্য ২১না য়ারি অমদি পাম্বী চারা লাখ ২ হেন্না য়েন্থোক্কদৌরি। আয়ুশ মিনিস্তর, শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালসু কেম্পেইন অসি মুম্বাইদগী হৌদোক্কনি। কেম্পেইন অসিনা চহি অমদা ইমুং লাখ ৭৫দা হিদাক-লাংথক্কী পাম্বী চারা লাখ ৭৫ য়েন্থোক্নবা পান্দম থম্লি। হিদাক-লাংথক্কী পাম্বীশিং অসিদা য়াওরিবশিং অসি তেজপত্তা, স্তেবিয়া, অসোকা, জাতামান্সি, গীলোই/গদুচী, অশ্বাগন্ধা, কুমারী, শাতবরী, লেমনগ্রাস, গুগগুলু, তুলসি, সর্পাগন্ধা, কালমেঘ, ব্রম্হি অমসুং অম্লানি।
আয়ুশ সেক্রেতরী, বাইদ্যা রাজেশ কোতেচা, আয়ুশ স্পেসিএল সেক্রেতরী শ্রী পি.কে.পাথক, আয়ুশকী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী দি. সেন্থিল পন্দিয়ন অমসুং অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
অজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী মখাদা ৱাই-ব্রেক এপ, প্রোফাইলেক্তিক দ্রগ য়েন্থোকপা য়াওনা অতৈ থৌরমশিং হান্ননা হৌদোকখ্রে। স্কুল অমসুং কোলেজ মহৈরোইশিংগী লেকচর সেরিজ অমা হয়েং পাংথোক্কনি অমসুং ৱাই-ব্রেক এপ্তা ৱেবিনার অমা সেপ্তেম্বরগী ৫দা শিনগনি।

AYUSH
Dr. Munjapara Mahendrabhai launches “AYUSH AAPKE DWAR” Campaign at Ayush Ministry
2 lakh medicinal plant saplings from 44 locations of 21 states to be distributed during launch ceremonies
03 SEP 2021 4:55PM by PIB Delhi
Ayush Ministry launched the campaign “AYUSH AAPKE DWAR” from more than 45 locations across the country today. Dr. Munjapara Mahendrabhai, Minister of State, for Ayush launched the campaign from Ayush Bhawan by distributing medicinal plants to staff. On this occasion, Dr. Munjapara addressed the gathering and appealed to adopt medicinal plants and take care of these as a part of their family.
Total 21 states are participating in the launch activities today in which more than 2 lakh saplings will be distributed. Minister of Ayush, Shri Sarbananda Sonowal will also launch this campaign from Mumbai. The campaign aims to distribute medicinal plant saplings to 75 lakh households across the country in one year. The medicinal plants include Tejpatta, Stevia, Ashoka, Jatamansi, Giloy/Guduchi, Ashwagandha, Kumari, Shatavari, Lemongrass, Guggulu, Tulsi, Sarpagandha, Kalmegh, Brahmi and Amla.
Vaidya Rajesh Kotecha, Secretary Ayush, Special Secretary, Ayush Shri P.K. Pathak, Shri D Senthil Pandiyan, Joint Secretary, Ayush and other senior officials were present at the event.
Under the Azadi Ka Amrit Mahotsav, several other programs including the launch of the Y-Break App, distribution of Prophylactic Ayush Drugs have been launched already. The lecture series for school and college students will be held tomorrow and webinar on the Y-Break app is to be organized on 5th September.