Vice President's Secretariat
Vice President asks DRDO scientists to intensify research to combat any pandemic threat in the future
VP interacts with scientists and frontline workers from DIPAS at Upa-Rashtrapati Nivas
VP lauds the role of DRDO labs in treatment and management of COVID-19
DRDO Chairman, Dr. G Satheesh Reddy briefs Vice President on various products and equipment developed by DRDO to tackle COVID-19
30 AUG 2021 2:55PM by PIB Delhi
The Vice President, Shri M Venkaiah Naidu today commended the contribution of scientists and frontline workers from DIPAS (Defence Institute of Physiology and Allied Sciences), a DRDO lab, in the fight against COVID-19 pandemic and advised them to intensify their research to effectively combat any such pandemic in the future.
Around 25 scientists and technicians from DIPAS were invited to Upa-Rashtrapati Nivas by the Vice President. They were accompanied by DRDO Chairman, Dr G. Satheesh Reddy.
Interacting with them, Shri Naidu said that the pandemic has triggered unprecedented health crisis and severely impacted lives and livelihoods across the world. Lauding DIPAS and other DRDO labs for rising to the occasion and developing various indigenous products for treatment and management of COVID-19, he said that in the wake of the emergence of new variants of SARS-CoV-2, it is important to be ever vigilant to effectively tackle any future threats.
Dr. Satheesh Reddy briefed the Vice President about various products and equipment developed indigenously by DRDO labs for treatment and management of COVID-19. He expressed his gratitude to the Vice President for inviting the scientists and technicians and sharing his thoughts with them.
The Director of DIPAS, Dr. Rajeev Varshney was also present.

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
তুংদা লায়চৎ অমনা থোকহলকপা য়াবা অমাং-অতাশিং লান্থেংনবগীদমক হেন্না কনবা রিসর্স চৎথনবা দি.আর.দি.ও.গী সাইন্তিস্তশিংদা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খ্রে
উপ-রাস্ত্রপতিনা দি.আই.পি.এ.এস.কী সাইন্তিস্তশিং অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগা লোয়ননা উপ-রাস্ত্রপতি নিবাস্তা উনখ্রে
উপ-রাস্ত্রপতিনা দি.আর.দি.ও.গী লেবনা কোবিদ-১৯গী লায়েং চৎথরিবা অমসুং শিল-লাংবগী থৌদাং লৌরিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
দি.আর.দি.ও.গী চেয়রমেন, দাঃ জি. সতীশ রেদ্দীনা উপ-রাস্ত্রপতিদা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা দি.আর.দি.ও.না শেমগৎ-শাগৎলিবা মখল কয়াগী পোত্থোক অমসুং মচাকশিংগী মরমদা পাউদমখ্রে
30 AUG 2021 2:55PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতিনা শ্রী এম. ভেঙ্কায়া নাইদুনা ঙসি কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিবু লান্থেংননবা দি.আর.দি.ও.গী লেব অমা ওইরিবা, দি.আই.পি.এ.এস.(দিফেন্স ইন্সতিত্যুৎ ওফ ফিজিওলোজী এন্দ এলাইদ সাইন্সেস)কী সাইন্তিস্তশিং অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংনা লৌরিবা থৌদাং অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে অমসুং তুংদা অসিগুম্বা লায়চৎ অমনা থোকহলকপা য়াবা অমাং-অতাশিং লান্থেংনবগীদমক হেন্না কনবা রিসর্স চৎথনবা পাউতাক পীখ্রে।
চাওরাক্না দি.আই.পি.এ.এস.দগী সাইন্তিস্ত অমসুং তেক্নিসিয়ন ২৫রোম উপ-রাস্ত্রপতিনা উপ-রাস্ত্রপতি নিবাস্তা বার্তোন তৌখি। দি.আর.দি.ও.গী চেয়রমেন, দাঃ জি. সতীশ রেদ্দীশু মখোয়গী মরক্তা শরুক য়াখি।
মখোয়গা উনরদুনা শ্রী নাইদুনা হায়খি মদুদি লায়চৎ অসিনা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা মওংদা হেলথ ক্রাইসিস ওইহল্লি অমসুং মালেম পুম্বদা পুন্সি অমসুং পুন্সি মহিংদা শাথিনা শোকহল্লি। কোবিদ-১৯গী লায়েং অমসুং শিল-লাংনবা মখল কয়াগী পোত্থোকশিং শেমগৎ শাগৎলিবা দি.আই.পি.এ.এস. অমসুং দি.আর.দি.ও.গী লেবশিংবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা মহাক্না হায় মদুদি এস.এ.আর.এস.-সি.ও.ভি.-২গী অনৌবা ভেরিএন্ত থোক্লকপা অসিদা, তুংদা লাক্কদবা অমাং-অতা কয়াদগী লাকশিন্নবা হোৎনবা অসি য়াম্না মরু ওইরি।
দাঃ জি. সতীশ রেদ্দীনা কোবিদ-১৯গী লায়েং অমসুং শিল-লাংনবা দি.আর.দি.ও.গী লেবনা মখল কয়াগী পোত্থোকশিং শেমগৎ শাগৎলিবা মরমদা উপ-রাস্ত্রপতিদা পাউদমখি। মহাক্না উপ-রাস্ত্রপতিবু সাইন্তিস্ত অমসুং তেক্নিসিয়নশিং বার্তোন তৌবিখিবা অমসুং মহাক্কী ৱাখল মখোয়দা ফোংদোকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
দি.আই.পি.এ.এস.কী দাইরেক্তর, দাঃ রজিব বার্শনীশু শরুক য়াখি।