হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৬৩.৪৩ হেনখ্রে
হৌজিক্কী ওইনা রিকভরী রেৎ ৯৭.৫১%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪ অনৌবা কেস ৪১,৯০৯ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৭৬,৩২৪) অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.১৫% ওইরি
চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ (২.৪১%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬৬নিদগী ৩%দগী তানা লৈরি
30 AUG 2021 10:05AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৩১,১৪,৬৯৬ কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং করোর ৬৩.৪৩ (৬৩,৪৩,৮১,৩৫৮) হেনখ্রে। মসি সেসন ৬৮,১৪,৩০৫গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা মসি য়াওরি
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৭,৪৫৬
২শুবা দোজ
৮৩,৫৫,৭৩৭
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,১৯,৩৮৭
২শুবা দোজ
১,৩০,৮৪,৩৬৯
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২৪,৪১,৭৬,১১৩
২শুবা দোজ
২,৬৫,২৮,৩৮৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১২,৯৩,৮৮,৭৮২
২শুবা দোজ
৫,৩৪,৭৬,০০৮
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৬২,৬৪,৫৫০
২শুবা দোজ
৪,৪৪,৩০,৫৭১
অপুনবা
৬৩,৪৩,৮১,৩৫৮
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি স্কোপ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩৪,৭৬৩ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,১৯,২৩,৪০৫ হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৫১%দা লৈরি‍।‍
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৪২,৯০৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৬৪নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসো ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৩,৭৬,৩২৪ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.১৫% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৪,১৯,৯৯০ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫২.০১ (৫২,০১,৪৬,৫২৫) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৪১%দা লৈরে অমদি হৌখিবা নুমিৎ ৬৬নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ৩.০২%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা থংন-থংননা নুমিৎ ৮৪নি অসিদা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী অসি অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 63.43 Cr
Recovery Rate currently at 97.51%
42,909 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,76,324) is 1.15% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.41%) less than 3% for last 66 days
30 AUG 2021 10:05AM by PIB Delhi
With the administration of 31,14,696 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 63.43 Cr (63,43,81,358) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 68,14,305 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 8 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,57,456
2nd Dose
83,55,737
FLWs
1st Dose
1,83,19,387
2nd Dose
1,30,84,369
Age Group 18-44 years
1st Dose
24,41,76,113
2nd Dose
2,65,28,385
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,93,88,782
2nd Dose
5,34,76,008
Over 60 years
1st Dose
8,62,64,550
2nd Dose
4,44,30,571
Total
63,43,81,358
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 34,763 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,19,23,405.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.51%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 64 consecutive days now.
42,909 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,76,324. Active cases presently constitute 1.15% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 14,19,990 tests being conducted. India has so far conducted over 52.01 Cr (52,01,46,525) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.41% remains less than 3% for the last 66 days now. The Daily Positivity rate stands at 3.02%. The daily Positivity rate has remained below 5% for 84 consecutive days now.