PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
29 AUG 2021 5:49PM by PIB Imphal
• হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৭৩.৮ হেন্না কাপথোকখ্রে‍।
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসদ দ্রাইব অসিগী মখাতা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৬৩.০৯ কাপথোকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা অনৌবা কোস ৪৫,০৮৩ থেংনখি
• অপুনববা কেসকী ১.১৩%না এক্তিব কেস ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৬৮,৫৫৮নি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৫৩%নি
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ৩৭,৯২৭ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মীশিং ৩,১৮,৮৮,৬৪২ ফগৎলকখ্রে‍
• হৌখিবা নুমিৎ ৬৫নিদা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (২.২৮%) ৩%গী মখাদা লৈ
• হৌখিবা নুমিৎ ৩৪নিদা নোংমগী পোজিতিবিতী রেত (২.৫৭%) ৩%গী মখাদা লৈ
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫১.৮৬ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন করোর ৬৩গী পন্দোল লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৭৩ হেন্না কাপথোকখ্রে
হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৫৩%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কোস ৪৫,০৮৩ থেংনখি
ভারতকী হৌজিক লৈরিবা কেস মশিং (৩,৬৮,৫৫৮) অপুনবা কেসকী ১.১৩% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৩৪নিদা নোংমগী পোজিতিবিতী রেত (২.৫৭%) ৩%গী মখাদা লৈ
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ৌশিনবগী চাং অসি ঙরাং করোর ৬৩কী পন্দোল লানখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৭৩,৮৫,৮৬৬ কাপথোক্তুনা ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা লৈখিবা প্রোভিজেনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ৬৩.০৯ (৬৩,০৯,১৭,৯২৭) য়ৌখ্রে‍। মশিং অসি সেসন ৬২,৬৭,১৪৯দা য়ৌবা ঙমখিবনি‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী মচা খায়বা মশিংদা য়াওরিবশিংদি:
ঐচ.সি. দব্লিউ.
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৭,৩৩৫
২শুবা দোজ
৮৩,৪৮,০৫৫
এফ.এল.দব্লিউ.
অহানবা দোজ
১,৮৩,১৮,৬৪৪
২শুবা দোজ
১,৩০,৫৭,৮০৬
চহি ১৮-৪৪গী কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২৪,২২,৯০,৩৯৭
২শুবা দোজ
২,৬০,৬৫,৮২৫
চহি ৪৫-৫৯গী কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১২,৮৯,৬৬,৬৭২
২শুবা দোজ
৫,৩১,৫৪,৫৪২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৬০,৯৫,৬৫৪
২শুবা দোজ
৪,৪২,৬২,৯৯৭
অপুনবা
৬৩,০৯,১৭,৯২৭
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি মীৎয়েঙ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
মীওই ৩৫,৮৪০না হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী) ৩,১৮,৮৮,৬৪২ য়ৌখ্রে‍।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতগী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৫৩%দা লৈরি‍।
কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনা হৌখিবা নুমিৎ ৬৩নিসিদা নোংমগী নৌবা থেংনবা কেস মশিং ৫০,০০০গী মখাদা থম্বা ঙম্লি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৫,০৮৩ পাউদম্লকখি‍।
এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৩,৬৮,৫৫৮ ওইরি‍। এক্তিব কেসন লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.১৩% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেন্না পাকথোক চাউথোকহল্লে‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৭,৫৫,৩২৭ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং ৫১.৮৬ করোর (৫১,৮৬,৪২,৯২৯) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৫৭%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৬৫সিদা ৩%গী মখাদা লৈরি‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ২.৫৭%তা লৈরে‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ৩৪নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ৮৩সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1750076
গুজরাতকী অঙ্কলেস্বরদা শারিবা কোবাক্সিনগী অহানবা কম্মর্সিএল বেতচ হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল অমসুং কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী মনসুখ মন্দাভিয়ানা রিলিজ তৌখ্রে
ঙসিদগী হৌদুনা অঙ্কলেস্বর প্লান্তনা থা অমদা দোজ কোতি ১ হেন্না পুথোকপা ঙম্বগী মেনুফেকচরিং কেপাসিতী লৈ : শ্রী মনসুখ মন্দাভিয়া
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলাননা মরম ওইদুনা, ভারতনা মহাক্কী অহানবা ইন্দিজিনিয়র্স ভেক্সিন পুথোকপা ঙম্লে: কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী
ভারত বাইওতেকনা হাইদ্রবাদ, মালুর, আঙ্কলেস্বর অমসুং পুনেদা স্পিসিয়েলাইজ বাইওসেফতী কন্তেনমেন্ত ফেসিলিতীশিংগা লোইননা চহি অমদা দোজ বিলিয়ন ~১ পুথোক্নবগী পান্দম থম্লিবা অদুদা লেপ্পা লৈতনা চংশিল্লক্লি
গুজরাতকী অঙ্কলেস্বরদা লৈরিবা ভারত বাইওতেক্কী চিরোন বেহরিং ভেক্সিন ফেসিলিতীদগী কোবাক্সিনগী অহানবা কম্মর্সিএল বেতচ ঙসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল অমসুং কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী মনসুখ মন্দাভিয়ানা রিলিজ তৌখ্রে ৷ নবসারি, এম.পি., শ্রী সি.আর. পতিল, , অঙ্কলেস্বর, এম.এল.এ., শ্রী ইশ্বরসিনহ পতেল, এম.এল.এ., শ্রী দুশয়ান্ত পতেল অমসুং ভারত বাইওতেক্কী চিয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর দা. কৃষ্ণ ইল্লানা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1750124

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
29 AUG 2021 5:49PM by PIB Delhi
• More than 73.8 lakh doses have been administered in last 24 hours
• 63.09 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 45,083 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.13% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,68,558
• Recovery Rate currently at 97.53%
• 35,840 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,18,88,642
• Weekly Positivity Rate (2.28%) less than 3% for last 65 days
• Daily positivity rate (2.57%) less than 3% for last 34 days
• 51.86 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crossed 63 Cr landmark
More than 73 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.53%
45,083 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,68,558)is 1.13% of Total Cases
Daily Positivity Rate (2.57%) less than 3% for last 34 days
India’s cumulative vaccination coverage has crossed the 63 Crore landmark yesterday. With the administration of 73,85,866vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 63.09Cr (63,09,17,927) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 67,80,301sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 8 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,57,335
2nd Dose
83,48,055
FLWs
1st Dose
1,83,18,644
2nd Dose
1,30,57,806
Age Group 18-44 years
1st Dose
24,22,90,397
2nd Dose
2,60,65,825
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,89,66,672
2nd Dose
5,31,54,542
Over 60 years
1st Dose
8,60,95,654
2nd Dose
4,42,62,997
Total
63,09,17,927
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of35,840patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,18,88,642.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.53%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 63 consecutive days now.
45,083new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently3,68,558. Active cases presently constitute 1.13% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17,55,327tests being conducted. India has so far conducted over 51.86 Cr (51,86,42,929) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.28% remains less than 3% for the last 65 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.57%. The daily Positivity rate has remained below 3% for the last 34 days and below 5% for 83 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1750076
Union Minister for Health and Family Welfare and Chemicals & Fertilizers, Shri Mansukh Mandaviya releases first commercial batch of COVAXIN manufactured in Ankleshwar, Gujarat
Ankleshwar plant has a manufacturing capacity of more than 1 crore doses per month starting today : Shri Mansukh Mandaviya
Due to the Hon'ble Prime Minister's vision, India was able to develop its first indigenous vaccine: Union Health Minister
Bharat Biotech steadily moving towards its aim of ~ 1 billion doses of annualised capacity, with specialised biosafety containment facilities in Hyderabad, Malur, Ankleshwar and Pune
Union Minister for Health and Family Welfare and Chemical and Fertilizer Shri. Mansukh Mandaviya today released the first commercial batch of COVAXIN from Chiron Behring Vaccines facility of Bharat Biotech in Ankleshwar, Gujarat. Shri C R Patil, MP, Navsari, Shri Ishwarsinh Patel, MLA, Ankleshwar, Shri. Dushyant Patel, MLA and Dr. Krishna Ella, Chairman & Managing Director, Bharat Biotech were also present at the event.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1750124