Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crossed 63 Cr landmark
More than 73 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.53%
45,083 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,68,558)is 1.13% of Total Cases
Daily Positivity Rate (2.57%) less than 3% for last 34 days
29 AUG 2021 9:53AM by PIB Delhi
India’s cumulative vaccination coverage has crossed the 63 Crore landmark yesterday. With the administration of 73,85,866vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 63.09Cr (63,09,17,927) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 67,80,301sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 8 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,57,335
2nd Dose
83,48,055
FLWs
1st Dose
1,83,18,644
2nd Dose
1,30,57,806
Age Group 18-44 years
1st Dose
24,22,90,397
2nd Dose
2,60,65,825
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,89,66,672
2nd Dose
5,31,54,542
Over 60 years
1st Dose
8,60,95,654
2nd Dose
4,42,62,997
Total
63,09,17,927
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of35,840patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,18,88,642.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.53%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 63 consecutive days now.
45,083new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently3,68,558. Active cases presently constitute 1.13% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17,55,327tests being conducted. India has so far conducted over 51.86 Cr (51,86,42,929) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.28% remains less than 3% for the last 65 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.57%. The daily Positivity rate has remained below 3% for the last 34 days and below 5% for 83 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন করোর ৬৩গী পন্দোল লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৭৩ হেন্না কাপথোকখ্রে
হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৫৩%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কোস ৪৫,০৮৩ থেংনখি
ভারতকী হৌজিক লৈরিবা কেস মশিং (৩,৬৮,৫৫৮) অপুনবা কেসকী ১.১৩% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৩৪নিদা নোংমগী পোজিতিবিতী রেত (২.৫৭%) ৩%গী মখাদা লৈ
29 AUG 2021 9:53AM by PIB Imphal
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ৌশিনবগী চাং অসি ঙরাং করোর ৬৩কী পন্দোল লানখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৭৩,৮৫,৮৬৬ কাপথোক্তুনা ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা লৈখিবা প্রোভিজেনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ৬৩.০৯ (৬৩,০৯,১৭,৯২৭) য়ৌখ্রে‍। মশিং অসি সেসন ৬২,৬৭,১৪৯দা য়ৌবা ঙমখিবনি‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী মচা খায়বা মশিংদা য়াওরিবশিংদি:
ঐচ.সি. দব্লিউ.
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৭,৩৩৫
২শুবা দোজ
৮৩,৪৮,০৫৫
এফ.এল.দব্লিউ.
অহানবা দোজ
১,৮৩,১৮,৬৪৪
২শুবা দোজ
১,৩০,৫৭,৮০৬
চহি ১৮-৪৪গী কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২৪,২২,৯০,৩৯৭
২শুবা দোজ
২,৬০,৬৫,৮২৫
চহি ৪৫-৫৯গী কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১২,৮৯,৬৬,৬৭২
২শুবা দোজ
৫,৩১,৫৪,৫৪২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৬০,৯৫,৬৫৪
২শুবা দোজ
৪,৪২,৬২,৯৯৭
অপুনবা
৬৩,০৯,১৭,৯২৭
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি মীৎয়েঙ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
মীওই ৫,৮৪০না হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী) ৩,১৮,৮৮,৬৪২ য়ৌখ্রে‍।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতগী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৫৩%দা লৈরি‍।
কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনা হৌখিবা নুমিৎ ৬৩নিসিদা নোংমগী নৌবা থেংনবা কেস মশিং ৫০,০০০গী মখাদা থম্বা ঙম্লি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৫,০৮৩ পাউদম্লকখি‍।
এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৩,৬৮,৫৫৮ ওইরি‍। এক্তিব কেসন লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.১৩% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেন্না পাকথোক চাউথোকহল্লে‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৭,৫৫,৩২৭ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং ৫১.৮৬ করোর (৫১,৮৬,৪২,৯২৯) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৫৭%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৬৫সিদা ৩%গী মখাদা লৈরি‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ২.৫৭%তা লৈরে‍ নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ৩৪নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ৮৩সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।