প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইতালীগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস্তর মারিও দ্রাঘিগা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
27 AUG 2021 10:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইতালীগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস্তর মারিও দ্রাঘিগা ঙসি তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে‍।
লুচিংবশিংদুনা অফঘানিস্তান্দা হন্দক ওইরক্লিবা ফীভম অমদি অকোয়বগী মফমশিং অমসুং মালেমদা মদুনা পীরক্কদবা চৈথেংশিংগী মতাঙদা খন্নখি‍।
মখোয়না ঙরাং কাবুল ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ততা তমথিরবা তেরর এতেক্ত চত্থরকখিববু য়ানিংদবা ফোঙদোকখি, অমদি পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিং তেক্ত কায়দনা ময়ুমদা হলহনবগী তঙায় ফদবা ৱাফম ফোঙদোক্নখি‍।
মীওইবা খুন্নাইগী ওইবা ৱাথোক অসিগী ৱাখৈ পুরক্নবা জি২০গী থাক য়াওনা মালেমগী ওইনা তেংবাংনবগী মথৌ তাবা অমদি অফঘানিস্তান্দা ওইরক্লিবা ফীভমদুনা তুং কোইনা ঙাকশেলগী লমদা ওইরক্কদবা ফীভমগী মরমদা মখোয়না খন্নখি‍।
লুচিংবা অনিদুনা অইং অশাগী খল কায়থরকপনচিংবা জি২০গী এজেন্দাদা য়াওরিবা মরুওইবা ৱাফমশিংগী মতাঙদসু খন্নখি‍। মসিগী মতাঙদা, মখোয়না সি.ও.পি.-২৬ কুম্বা লাক্কদৌরিবা মল্তিলেতরেল এঙ্গেজমেন্তশিংগী মতাঙদগী মখোয়গী মীৎয়েঙ অমদি ৱাখল্লোন থম্নখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা জি২০ মনুংদা অফবা মওংদা মাইওন চুমবদা ইতালানা লুচিংদুনা হোৎনবগীদমক তৌবিমল খঙবা উৎখি‍।
লুচিংবা অনিদুনা লৈবাক অনিগী অমদি মালেমগী ওইবা ৱাফমশিংগী মতাঙদা, মরুওইনা অফঘানিস্তান্দা ওইরিবা ফীভমগী মতাঙদা পাউ ফাওদোক ফাওজিন তৌননবা য়ানখি‍।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi speaks on telephone with Prime Minister of Italy H.E. Mr. Mario Draghi
27 AUG 2021 10:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone today with the Prime Minister of Italy H.E. Mr. Mario Draghi.
The leaders discussed the recent developments in Afghanistan and its implications for the region and the world.
They strongly condemned the horrific terror attack at the Kabul International Airport yesterday, and emphasised the need to ensure the safe repatriation of stranded people.
They stressed upon the need for international cooperation, including at the level of the G20, in addressing the humanitarian crisis and long term security concerns arising out of the developments in Afghanistan.
The two leaders also discussed other important issues on the G20 agenda, such as Climate Change. In this context, they exchanged views on other forthcoming multilateral engagements too, such as COP-26.
Prime Minister appreciated Italy's dynamic leadership in productively steering discussions within the G20.
The two leaders agreed to remain in touch on bilateral and global issues, especially on the situation in Afghanistan.