হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৫৮.২৫ হেনখ্রে
মার্চ ২০২০দগী রিকভরী রেৎ (৯৭.৬৩%) অসি খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখি
হৌখিবা পুং ২৪ অনৌবা কেস ২৫,০৭২ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌখিবা নুমিৎ ১৫৫নি অসিদা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৩৩,৯২৪) খ্বাইদগী তাবা ওইখি
এক্তিব কেসশিং অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.০৩% ওইরি; মার্চ ২০২০তগী খ্বাইদগী তাবা ওইখি
হৌখিবা নুমিৎ ২৮নিদা নোংমগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ (১.৯৪%) অসি ৩%দগী তাখি
23 AUG 2021 11:50AM by PIB Imphal
ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজকী অপুনবা মশিং করোর ৫৮.২৫ (৫৮,২৫,৪৯,৫৯৫০) হেনখ্রে। মসি সেসন ৬৪,৬৯,২২২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা মসি য়াওরি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৩,৪০৫
অনিশুবা দোজ
৮২,১৫,০০০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,০৪,৩৯৭
অনিশুবা দোজ
১,২৫,৭৪,২৬৪
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২১,৬৯,০০,৩৮৬
অনিশুবা দোজ
১,৯৪,৭৭,৯৫৬
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১২,২৬,১৬,৫৯৯
অনিশুবা দোজ
৪,৮৭,৮৮,৯৭০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৩৩,৩৮,৭৪৭
অনিশুবা দোজ
৪,১৯,৭৯,৮৭১
অপুনবা
৫৮,২৫,৪৯,৫৯৫
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি স্কোপ পাকথোক চাউথোকহন্নবা হোৎনরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৪,১৫৭ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,১৬,৮০,৬২৬ দা হেনগৎহনখ্রে (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী হৌনা)।
মসিনা মরম ওইদুনা ভারতকী রিকভরী রেৎ অসি মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা ৯৭.৬৩%দা লৈখি।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা লেপ্তনা অমসুং পুন্না হোৎনবনা হৌজিক নোংমগী ওইনা থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি থংনা-থংননা নুমিৎ য়াংখৈ-মঙা অসিদা ৫০,০০০দগী হন্থবা ত্রেন্দ অমদা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৫,০৭২ রিপোর্ত তৌরকখি, মসি হৌখিবা নুমিৎ ১৬০ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইখি।
রিকভরীশিং ৱাংবা অমসুং অনৌবা কেসশিংগী মশিং হন্থবা অসিনা এক্তিব কেসলোদ অসি ৩,৩৩,৯২৪ দা হন্থহনবা ঙমখি মসি নুমিৎ ১৫৫নি অসিদা খ্বাইদগী হন্থবা ওইখি। হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১.০৩% খক্তনা এক্তিব কেসশিং ওইরি মসি মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী হন্থবা ওইখি।
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী মখা তানা হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না তেস্ত ১২,৯৫,১৬০ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫০.৭৫ (৫০,৭৫,৫১,৩৯৯) তৌখ্রে।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৯১% দা লৈদুনা হৌজিক হৌখিবা নুমিৎ ৫৯নি অসিদা ৩%দগী হন্থনা লৈরি। নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেৎ অসিসু ১.৯৪%দা লৈখি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৮নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা থংনা-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৭৭ অসিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 58.25 Cr
Recovery Rate (97.63%) at its highest since March 2020
25,072 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,33,924) lowest in 155 days
Active cases constitute 1.03% of total cases; lowest since March 2020
Daily Positivity Rate (1.94%) less than 3% for last 28 days
23 AUG 2021 11:50AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 58.25 Cr (58,25,49,595) as per provisional reports till 8 am today. This has been achieved through 64,69,222 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 8 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,53,405
2nd Dose
82,15,000
FLWs
1st Dose
1,83,04,397
2nd Dose
1,25,74,264
Age Group 18-44 years
1st Dose
21,69,00,386
2nd Dose
1,94,77,956
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,26,16,599
2nd Dose
4,87,88,970
Over 60 years
1st Dose
8,33,38,747
2nd Dose
4,19,79,871
Total
58,25,49,595
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 44,157 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,16,80,626.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.63%, the highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for fifty-seven consecutive days now.
25,072 new cases were reported in the last 24 hours, this is lowest in 160 days.
High recoveries and a low number of new cases have subsided the Active Caseload to 3,33,924 which is at its lowest in 155 days. Active cases presently form only 1.03% of the country's total Positive Cases which is the lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 12,95,160 tests being conducted. India has so far conducted over 50.75 Cr (50,75,51,399) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.91% remains less than 3% for the last 59 days now. The Daily Positivity rate also stands at 1.94%. The daily Positivity rate has remained below 3% for the last 28 days and below 5% for 77 consecutive days now.