মন্ত্রীমন্দল
জিওলোজীগী লমদা তেংবাং পীননবা ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ স্তেতস ওফ অমেরিকাগী মরক্তা য়ানা-ৱারোল মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
ইস্তর্ন হিমালয় সিন্তেক্সিস অমসুং লদাখ প্লুতোনশিংগী মতাংদা লৈরিবা জিওলোজিকেল নোলেজ হেনগৎহল্লগনি
18 AUG 2021 4:15PM by PIB Imphal
জিওলোজীগী লমদা তেংবাং পীননবা য়ুনাইতেদ স্তেতস ওফ অমেরিকাগী আর্তস, সাইন্সেস অমসুং এজুকেসন কোলেজকী, আর্ত অমসুং এনবাইরোনমেন্ত দিপার্তমেন্তকী মহুৎ শিন্দুনা শরুক য়ারিবা ফ্লোরিদা ইন্তরনেস্নেল য়ুনিভর্সিতী (এফ.আই.য়ু.) বোর্দ ওফ ত্রস্তীস অমসুং ভারত সরকারগী মাইন্স মন্ত্রালয়গী জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়াগী মরক্তা শহি পীননবগী এপ্রুবেল প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী কেবিনেতনা পীখ্রে৷
পার্তীসিপেন্ত অনি অসিনা কোওপরেসন পীননবগী এরিয়াশিং অদু মখাদা লৈরে:
a. ইন্দিয়া-এসিয়া কোলিজনেল মার্জিন, জিওলোজিক হিস্ত্রী অমসুং ইস্তর্ন হিমালয় সিন্তেক্সিসকী তেক্তোনিকশিংদা থোক্লিবা পোস্ত কোলিজন মগমাতিজমগী তেক্তোনিক এনবাইরোনমেন্ত অমসুং জিওলোজিক্কী মতাংদা লৈরিবা জিওলোজিকেল নোলেজ অমসুং রিসর্স দিবেলপ তৌনবা হোৎনবা৷
b. রিজনেল জিওলোজিকেল, জিওকেমিকেল, পেত্রোকেমিকেল অমসুং পোস্ত-কোলিজনেল মগমাতিক বেল্তশিংগী ইবোলুসনগা (লদাখ প্লুতোনশিং) মরী লৈনবা মল্তি-আইসোতোপিক স্তদীগী ফিল্দশিংদা কোওপরেতিব প্রোজেক্তশিং দিভেলপ তৌনবা হোৎনবা৷
c. তেক্নোলেজী অমসুং জিওসাইন্তিফিক দাতাদা ইনফোর্মেসন এক্সচেঞ্জ তৌবা৷
d. পার্তী অনিমক্না পাম্লিবা অতোপ্পা এরিয়াশিং পার্তীশিং অসিনা লেপ্লগনি৷
কান্নবশিং
জিওলোজীগী ফিল্দদা কোওপরেসন পীনগদৌরিবা অসিদা জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া(জি.এস.আই.) অমসুং ফ্লোরিদা ইন্তরনেস্নেল য়ুনিভর্সিতী(এফ.আই.য়ু.)গী মরক্তা ইন্সতিত্যুস্নেল মেকানিজম অমা য়ানা-ৱারোল অসিনা ফংহল্লগনি৷
ওবজেক্তিবশিং:
ইন্দিয়া-এসিয়া কোলিজন মার্জিনদা অখন্ননা থোক্লিবা পোস্ত-কোলিজনেল মগমাতিজমগী এমপ্লেসমেন্ত অমসুং জেনেরেসনগী জিওলোজিক অমসুং তেক্তোনিক এনবাইরোনমেন্ত অদু খঙদোক্নবা হোৎনবা অমসুং কন্তিনেন্তেল কোলিজন জোনশিংদা থোক্লিবা পোস্ত-কোলিজনেল মগমা জেনেসিসকী মোদেল অমা শেমগৎনবা হোৎনবা অমসুং ইস্তর্ন হিমালয়ন সিন্তেক্সিসকী তেক্তোনিকশিং অমসুং জিওলোজিক হিস্ত্রী শেমগৎনবা হোৎনবা অসিনা য়ানা-ৱারোল অসিগী ওবজেক্তিবশিংনি৷
পাংথোক্নবগী মনুং চল্লিবা এক্তিবিতীশিং অদুদি তেক্নোলোজী অমসুং জিওসাইন্তিফিক দিতাগী মতাংদা ইনফোর্মেসন একচেঞ্জ তৌবা; ইন্দিয়া-এসিয়া কোলিজনেল মার্জিন, জিওলোজিক হিস্ত্রী অমসুং ইস্তর্ন হিমালয় সিন্তেক্সিসকী তেক্তোনিকশিংদা থোক্লিবা পোস্ত কোলিজন মগমাতিজমগী তেক্তোনিক এনবাইরোনমেন্ত অমসুং জিওলোজিক্কী মতাংদা জিওলোজিকেল নোলেজ অমসুং রিসর্স দিবেলপ তৌবা; অমসুং রিজনেল জিওলোজিকেল, জিওকেমিকেল, পেত্রোকেমিকেল অমসুং পোস্ত কোলিজনেল মগমাতিক বেল্তশিংগী ইবোলুসনগা (লদাখ প্লুতোনশিং) মরী লৈনবা মল্তি-আইসোতোপিক স্তদীগী ফিল্দশিংদা কোওপরেতিক প্রোজেক্তশিং দিভেলপ তৌবা অসিনি৷

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding between India and United States of America on cooperation in the field of Geology
Geological knowledge regarding Eastern Himalaya Syntaxis and Ladakh Plutons to get boost
18 AUG 2021 4:15PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has given its approval for signing the Memorandum of Understanding between Geological Survey of India (GSI), Ministry of Mines, the Government of the Republic of India, and the Florida International University (FIU) board of trustees on behalf of its Department of Earth and Environment, College of Arts, Sciences and Education, United States of America on cooperation in field of Geology.
The identified area of cooperation between the two Participants will be as follows:
a. Development of the geological knowledge, research regarding geologic and tectonic environment of post collisions magmatism in India-Asia collisional margin, geologic history and tectonics of the Eastern Himalayan Syntaxis.
b. Developing cooperative projects in the fields of regional geological, geochemical, petrological and multi-isotopic studies related to the evolution of post collisional magmatic belts (Ladakh Plutons).
c. Exchange of information on technology and geoscientific data.
d. Other areas of mutual interest to be decided upon by the Parties.
Benefits:
The MoU will provide an institutional mechanism between Geological Survey of India (GSI) and the Florida International University (FIU) on cooperation in the field of Geology.
Objectives:
The objectives of the MoU are to understand the geologic and tectonic environment of the generation and emplacement of post-collisional magmatism in India-Asia Collision margin in particular and to construct a model of post-collisional magma genesis in continental collision zones in general and to construct the geologic history and tectonics of the Eastern Himalayan Syntaxis.
The activities involved like exchange of information on technology and geoscientific data; development of the geological knowledge, research regarding geologic and| tectonic environment of post collisional magmatism in India-Asia coilisional margin, geologic history and tectonics of the Eastern Himalayan Syntaxis; and developing cooperative! projects in the fields of regional geological, geochemical,' petrological and multi-isotopic studies related to the evolution of post collisional magmatic belts (Ladakh| Plutons).