হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন করোর ৫৩গী পন্দোল লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৬৩ হেন্না কাপখি
হৌজিক ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৫%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩৮,৬৬৭ থেংনখি
হৌজিক ওইরিবা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৮৭,৬৭৩) অসিনা অপুনবা কেসকী ১.২১% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১৯নিসিদা নোংমগী পোজিতিবিতী রেত (১.৭৩%) অসি ৩%গী মখাদা লৈরি
14 AUG 2021 9:33AM by PIB Imphal
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ৌশিনবগী চাং অসি করোর ৫৩গী পন্দোল লানখ্রে‍। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা থাগৎলকপা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না পুন্না সেসন ৬০,৮৮,৪৩৭দা ভেক্সিন দোজ ৫৩,৬১,৮৯,৯০৩ কাপখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা ভেক্সিন দোজ ৬৩,৮০,৯৩৭ কাপখি‍।
মসিদা য়াওরিবশিংদি:
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
1,03,46,330
২শুবা দোজ
80,69,421
এফ.এল.দব্লিউ.
১বা দোজ
1,82,67,067
২শুবা দোজ
1,20,58,038
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
19,16,49,945
২শুবা দোজ
1,44,94,525
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
11,59,91,624
২শুবা দোজ
4,49,05,898
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
8,05,91,149
২শুবা দোজ
3,98,15,906
অপুনবা
53,61,89,903
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন মীপুম খুদিংদা ফংহনবগী অনৌবা ফেজ অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি মীৎয়েঙ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৫%দা লৈরি‍।‍
লাইচৎ অসি হৌরকপদগী নাখ্রবা অপুনবা মীওইশিংগী মরক্তগী মীওই ৩,১৩,৩৮,০৮৮ হান্ননা কোবিদ-১৯দগী ফগৎলকখ্রবনি অমদি মীওই ৩৫,৭৪৩না হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলকখিবনি‍।
https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001TL2C.jpgহৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩৮,৬৬৭ থেংনখি‍।
থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ নিফু-নিপানসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস মশিং ৫০,০০০গী মখাদা ওইদুনা লাক্লি‍। মসি কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনি‍।
ঙসি ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৩,৮৭,৬৭৩দা লৈরে‍। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী শুপ্নতগী ১.২১% খক্তা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মশক থোক্না হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ২২,২৯,৭৯৮ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং ৪৯.১৭ করোর (৪৯,১৭,০০,৫৭৭) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.০৫%দা লৈরে অমদি ঙসিগী ওইনা নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ১.৭৩দা লৈরে‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ১৯নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ৬৮সিদনা ৫ঋ%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 53 Cr
More than 63 Lakh vaccine doses administered in last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.45%
38,667 Daily New Cases reported in last 24 hours
India's Active Caseload (3,87,673)presently constitute 1.21% of total cases
Daily Positivity Rate (1.73%) less than 3% for last 19 days
14 AUG 2021 9:33AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has crossed the landmark of 53 Cr. Cumulatively, 53,61,89,903vaccine doses have been administered through 60,88,437sessions, as per the provisional report till 7 am today. 63,80,937vaccine doses were administered in the last 24 hours.
These include:
HCWs
1st Dose
1,03,46,330
2nd Dose
80,69,421
FLWs
1st Dose
1,82,67,067
2nd Dose
1,20,58,038
Age Group 18-44 years
1st Dose
19,16,49,945
2nd Dose
1,44,94,525
Age Group 45-59 years
1st Dose
11,59,91,624
2nd Dose
4,49,05,898
Over 60 years
1st Dose
8,05,91,149
2nd Dose
3,98,15,906
Total
53,61,89,903
The new phase of universalization of COVID-19 vaccination has commenced from 21st June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
India’s recovery rate stands at 97.45%.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 3,13,38,088 people have already recovered from COVID-19 and 35,743 patients have recovered in the last 24 hours.
India has reported 38,667daily new cases in the last 24 hours.
Less than 50,000 Daily New Cases have been reported since forty-eight consecutive days. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India’s Active Caseload today stands at 3,87,673. Active cases now constitute only1.21% of the country's total Positive Cases.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 22,29,798tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 49.17 crore (49,17,00,577) tests so far.
While on one side testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate currently stands at 2.05% and the Daily Positivity rate stands at 1.73% today. Daily Positivity rate has remained below 3% forlast 19 days and below 5% for 68 consecutive days now.