Prime Minister's Office
PM expresses happiness on UNESCO declaring Dholavira a World Heritage site
27 JUL 2021 5:37PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed happiness on UNESCO declaring Dholavira, Harappan city in India a World Heritage site. He also said that It is a must visit, especially for those interested in history, culture and archaeology.
Reacting to a tweet by UNESCO, the Prime Minister, in a series of tweets said;
"Absolutely delighted by this news.
Dholavira was an important urban centre and is one of our most important linkages with our past. It is a must visit, especially for those interested in history, culture and archaeology.
I first visited Dholavira during my student days and was mesmerised by the place.
As CM of Gujarat, I had the opportunity to work on aspects relating to heritage conservation and restoration in Dholavira. Our team also worked to create tourism-friendly infrastructure there."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ধোলাবিরাবু য়ু.এন.ই.এস.সি.ও.না ৱার্লদ হেরিতেজকী মফম ওইনা লাওথোকখিবদা হরাওবা ফোংদোকখ্রে
27 JUL 2021 5:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী হারাপন সহরদা লৈবা ধোলাবিরাবু য়ু.এন.ই.এস.সি.ও.না ৱার্লদ হেরিতেজকী মফম ওইনা লাওথোকখিবদা হরাওবা ফোংদোকখ্রে। হায়রিবা মফম অসি মরুওইনা পুৱারী, সংস্কৃতী অমসুং আর্কিওলোজীদা থৱায় য়াওজবশিংনা শোইদনা কোইগদবনি হায়নসু মহাক্না হায়খি।
য়ু.এন.ই.এস.সি.ও.গী ত্বীত অমদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ত্বীতকী পরীংঅমদা হায়খি;
“পাউ অসি তাবদা তশেংনা নুঙাইজৈ।
ধোলাবিরা অসি মরুওইবা আর্বান সেন্তর অমনি অমসুং হায়রিবা অসি ঐখোয়গী থায়নগী ওইবা মরুওইবা মরী লৈনৈ।
মফম অসি মরুওইনা পুৱারী, সংস্কৃতী অমসুং আর্কিওলোজীদা থৱায় য়াওজবশিংনা শোইদনা কোইগদবনি।
ঐহাক্না ধোলাবিরাদা অহানবা ওইনা স্কুল তম্লিঙৈ মতমদা চৎখি অমসুং মফম অসিনা পুক্নিং হুখি।
গুজরাতকী সি.এম. ওইনা, ঐহাক্না ধোলাবিরাগী হেরিতেজ য়োকখৎপা অমসুং শেমজিনবগী থবক তৌবগী খুদোংচাবা ফংখি। ঐখোয়গী তীমনসু মফম অদুদা তুরিজমগা চান্নবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা থবক তৌখি”।