প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বরানাসিদা ইন্তরনেস্নেল কোওপরেসন অমসুং কনবেনসন সেন্তর – রুদ্রাকশ শঙ্গাখ্রে
কোবিদ লৈরবসু, কাশিদা চাওখৎপগী খোঙজেল লেপ্পা লৈত্রি : পি.এম.
মসিগী কনবেন্সন সেন্তর অসিনা ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা লৈরিবা অফবা মরী অদু উৎলি : পি.এম.
মসিগী কনবেন্সন সেন্তর অসি কল্চরেল হব অমা ওইরগনি অমসুং তোঙান তোঙানবা মীয়ামশিং পুনশিন্নবগী মেদিয়ম অমা ওইরগনি : পি.এম.
হৌখিবা চহি ৭ অসিদা দিবলপমেন্ত প্রোজেক্ত কয়া অমা কাশিদা শাদুনা লৈতেংখ্রে অমসুং হায়রিবশিং অসি রুদ্রাকশ য়াওদনা মপুং ফাবা ঙম্লোই : পি.এম.
15 JUL 2021 3:30PM by PIB Imphal
জপানগী মতেং লৌদুনা শেমগৎখিবা ইন্তরনেস্নেল কোওপরেসন অমসুং কনবেন্সন সেন্তর-বরানাসিদা রুদ্রাকশ অদু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শঙ্গাখ্রে৷ অদুদগী মহাক্না মেতর্নেল অমসুং চাইল্দ হেল্থ ৱিঙ্গ, বি.ঐচ.য়ু. য়েংশিনখ্রে৷ কোবিদকী চেকশিন থৌরাংশিং অসি য়েংশিন্নবা মহাক্না ওফিসিয়েলশিং অমসুং মেদিকেল প্রোফেস্নেলশিংসু উন্নখ্রে৷
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে মদুদি কোবিদ লাইচৎ অসি লৈরবসু, কাশিদা চাওখৎপগী লম্বীদি লেপ্পা লৈতনা চংশিল্লি৷ ‘ইন্তরনেস্নেল কোওপরেসন অমসুং কনবেন্সন সেন্তর-রুদ্রকশ’ অসি মসিগী ক্রিতিবিতী অমসুং দাইনামিজমগী ফলনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ মসিগী সেন্তর অসিনা ভারত অমসুং জপান লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা অফবা মরী অদু উৎলি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ মসিগী কনবেন্সন সেন্তর অসি শাবদা জপান্না মতেং পাংলকখিবগীদমক মহাক্না জপানবু থাগৎখ্রে৷
জপানগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী সুগা য়োশিহিদ মতম অদুদা চীফ কেবিনেত সেক্রেতরী ওইরমখি হায়না শ্রী মোদীনা পনদুনা নিংশিংখি৷ মতম অদুদগী হৌদুনা মহাক্না প্রধান মন্ত্রী ওইরক্ত্রিফাওবা, মসিগী প্রোজেক্ত অসিদা মহাক পর্সোনেল্লী ওইনা শরুক য়াদুনা লাক্লি৷ ভারতকীদমক মহাক্না তৌবিরম্লিবা অসিগীদমক ভারত মচা খুদিংমক্না মহাকপু ইকাই খুম্নবা উৎলি হায়না শ্রী মোদীনা মখাতানা ফোংদোকখি৷
ঙসিগী থৌরম অসিদা য়াম্না অচেৎপা মরী লৈনরম্বা মমাংগী জপানগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী শিঞ্জো অবেবু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নিংশিংখ্রে৷ রুদ্রকশকী মতাংদা জপানগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী শিঞ্জো অবেনা কাশিদা লাকখিবা মতমদা মহাক্কা ৱারি শান্নখিবা অদু মহাক্না নিংশিংখ্রে৷ মসিগী বিল্দিং অসিদা মোদর্নিতী অমসুং কল্চরেল গ্লোগী মঙাল লৈ হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ শ্রী মোদীনা জপানদা চৎলুবা মতমদা মী অমগা অমগগী মরক্তা অসিগুম্বা মরী অসি লৈবা উখিরম্মী অমসুং রুদ্রকশকুম্বা প্রোজেক্তশিং অমসুং অহমেদবাদতা লৈরিবা জেন গার্দেননা মসিগী মরী অসি উৎলি হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি৷
ঙসিদি স্ত্রাতিজিক অমসুং ইকোনোমিক স্ফেয়রশিংদা জপান অসি ভারতকী খ্বাইদগী থাজবা য়ারবা মরুপশিংগী মনুংদা অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রী শ্রী মোদীনা থাগৎখ্রে৷ ভারতকা জপানগা মরুপ-মপাং ওইবগী লৈনরিবা মরী অসি লমদম অসিদা খ্বাইদগী ফরবা নেচরেল পার্তনরশিংগী মনুংদা অমা ওই হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ ভারত অমসুং জপানদা দিবলপমেন্ত লাক্লিবা অসি মখোয়গী নুংঙাইবা অপেনবগা মরী লৈনগদবনি হায়বসি লৈবাক অনিমক্না খঙই৷ মসিগী দিবলপমেন্ত অসি ওল-রাউন্দ ওইগদবনি, ময়ামগীদমক ওইগদবনি অমসুং ময়াম পুম্নমক মনুং চলহনগদবনি৷
ইশৈ, ম্যুজিক অমসুং আর্ত বনারস্তা তুংদুনা লৈ হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ মফম অসিদা গঙ্গাগী ঘাতশিংদা, আর্ত কয়া অমা শেমগৎখ্রে, লৌশিংনা মতোন লোমখ্রে অমসুং মীওইবা জাতিগা মরী লৈনবা মরু ওইবা ৱাখল্লোন কয়া অমা মাই পাক্না পাংথোকখ্রে৷ মতৌ অসুম্না বনারস্না ইশৈ, ধর্ম, স্পিরিত, নোলেজ অমসুং সাইন্সকী অচৌবা গ্লোবেল সেন্তের ওইবা ঙমগদৌরিবনি৷ মসিগী সেন্তর অসি কল্চরেল হব অমা ওইরগনি অমসুং তোঙান তোঙানবা মীয়ামশিং পুপনশিন্নবগী মেদিয়ম মেদিয়ম অমা ওইরগনি৷ মসিগী সেন্তর অসি য়োকখৎতুনা থম্নবা কাশিগী মীয়ামদা মহাক্না হায়জখ্রে৷
হৌখিবা চহি ৭ অসিদা কাশিদা দিবলপমেন্ত প্রোজেক্ত কয়া অমনা লৈতেংখ্রে, অসিগুম্বা লৈতেং অসি রুদ্রকশা য়াওদনা মতৌ করম্না মপুং ফাবা ঙম্লিবনো?, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি৷ হৌজিক্তি তশেং-তশেংবা শিব ওইরিবা কাশিনা মসিগী রুদ্রকশা অসি শিজিন্নরে, কাশিগী চাওখৎ-থৌরম হেন্না-হেন্না মঙাল নাইরগনি, অমসুং কাশিগী ফজবা হেন্না হেনগৎলগনি৷

Prime Minister's Office
PM inaugurates the International Cooperation and Convention Centre – Rudraksh in Varanasi
Despite Covid, the pace of development remains intact in Kashi : PM
This Convention Centre shows the strong connect between India and Japan : PM
This Convention Centre will be a cultural hub and a medium to unite different people : PM
Kashi has been adorned with so many development projects in the last 7 years and it won’t be complete without Rudraksh : PM
15 JUL 2021 3:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the International Cooperation and Convention Centre – Rudraksh in Varanasi, which has been constructed with Japanese assistance. Then he inspected the Maternal and Child Health Wing, BHU. He also met with officials and medical professionals to review Covid preparedness.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that despite Covid, the pace of development remains intact in Kashi. He added that the 'International Cooperation and Convention Center - Rudraksh' is the result of this creativity and dynamism. He said this Centre shows the strong connect between India and Japan. He lauded Japan's effort in helping to build the convention centre.
Shri Modi recalled that Prime Minister of Japan Mr. Suga Yoshihide was the Chief Cabinet Secretary at that time. From then till he became the Prime Minister of Japan, he has been personally involved in this project. Shri Modi added that every Indian is grateful to him for his affinity towards India.
The Prime Minister, Shri Narendra Modi remembered former Prime Minister of Japan Mr. Shinzo Abe who was closely connected with today's event. He recalled the moment when he had a discussion with the then Prime Minister of Japan, Mr. Shinzo Abe on the idea of ​​Rudraksh when he came to Kashi. The Prime Minister said this building has both the shine of modernity and cultural glow, it has the connection of India Japan relationship as well as scope of future cooperation also, said the Prime Minister. Shri Modi said that from his vist to Japan this kind of people to people relations were envisaged and projects like Rudraksh and Zen garden in Ahmedabad symbolize this relationship.
Prime Minister Shri Naredndra Modi lauded Japan for being one of the most trusted friends of India today in both the strategic and economic spheres. He added that India’s friendship with Japan is considered one of the most natural partnerships in the entire region. India and Japan are of the view that our development should be linked with our gaiety. This development should be all-round, should be for all, and should be all-encompassing.
8888888888
The Prime Minister said songs, music and art flow from veins in Banaras. Here on the ghats of the Ganges so many arts have been developed, knowledge has reached the summit and so many serious thoughts related to humanity have taken place. That is how Banaras can become a huge global centre of music, religion, spirit and of knowledge and science. He added that this Centre will be a cultural hub and a medium to unite different people. He requested the people of Kashi to preserve this Centre.
Kashi has been adorned with so many development projects in the last 7 years, how could this adornment be completed without Rudraksha ?, said the Prime Minister. Now that Kashi which is the real Shiva has worn this Rudraksha, the development of Kashi will shine more, and the beauty of Kashi will increase more.