মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা নোর্থ ইস্তর্ন ইন্সতিত্যুত ওফ ফোক মেদিসিন (এন.এই.আই.এফ.এম.)গী নোমেনক্লেচর অমসুং মেন্দেৎ অসি নোর্থ ইস্তর্ন ইন্সতিত্যুত ওফ অয়ুর্বেদ এন্দ ফোক মেদিসিন রিসর্চ (এন.ই.আই.এ.এফ.এম.আর.) ওইনা ওন্থোকপদা অয়াবা পীখ্রে
14 JUL 2021 3:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা নোর্থ ইস্তর্ন ইন্সতিত্যুত ওফ ফোক মেদিসিন (এন.ই.আই.এফ.এম.)গী নোমেনক্লেচর অমসুং মেন্দেৎ অসি নোর্থ ইস্তর্ন ইন্সতিত্যুত ওফ অয়ুর্বরদ এন্দ ফোক মেদিসিন রিসর্চ (এন.ই.আই.এ.এফ.এম.আর.) ওইনা ওন্থোকপদা অয়াবা পীখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোল:
মথৌ তাবশিং য়েংলগা অরুনাচল প্রদেশকী পসিঘৎতা অয়ুর্বেদ অমসুং ফোক মেদিসিনদা ক্বালিতী এজুকেসন পীনবা অমসুং রিসর্চ তৌনবা নোর্থ ইস্তর্ন ইন্সতিত্যুত ওফ ফোক মেদিসিন (এন.ই.আই.এফ.এম.)গী নোমেনক্লেচর অমসুং মেন্দেৎ অসি নোর্থ ইস্তর্ন ইন্সতিত্যুত ওফ অয়ুর্বরদ এন্দ ফোক মেদিসিন রিসর্চ (এন.ই.আই.এ.এফ.এম.আর.) ওইনা ওন্থোক্নবা প্রপোজেল তৌখি। মথৌ তাবা অহোংবশিং অদুসু মেমোরেন্দম ওফ এসোসিএসন অমদি রুলশিং অমসুং রিগ্যুলেসনশোংদা শেমদোক্কনি।
কান্নবা:
ইন্সতিত্যুত অসিগী মেন্দেৎতা অয়ুর্বেদ য়াওহনবা অসিনা অয়ুর্বেদ অমসুং ফোক মেদিসিন্দা ক্বালিতী লৈবা এজুকেসন পীবদা অমসুং রিসর্চ তৌবা হেনগৎহন্দুনা অৱাং নোংপোক লমদমগী মীয়ামদা চাউনা কান্নহল্লগনি। ইন্সতিত্যুত অসিনা ভারতকী অয়ুর্বেদ অমসুং ফোক মেদিসিনগী মহৈরোইশিংতা নত্তনা তিবেৎ, ভুতান, মোঙ্গোলিয়া, নেপাল, চিনা অমসুং অতৈ য়ুম্লোন্নরিবা সেন্ত্রেল এসিয়ন লৈবাকশিংদসু খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি।
বেকগ্রাউন্দ:
এন.ই.আই.এফ.এম., পসিঘৎ অসি লমদম অসিগী ত্রেদিস্নেল ফোক মেদিসিন অমসুং হেল্থ প্রেক্তিসশিংগী সিস্তেমেতিক রিসর্চ, দোক্যুমেন্তেসন অমসুং ভেলিদেসনগীদমক লিংখৎখিবনি। ইন্সতিত্যুত অসি লিংখৎখিবগী পান্দমশিংদা ফোক মেদিসিনগী হীরম পুম্নমক্কী এপেক্স রিসর্চ সেন্তর অমা ওইনা মথৌ তৌবা, ত্রেদিস্নেল হীলরশিং অমসুং সাইন্তিফিল রিসর্চকী মরক্তা ইন্তরফেস অমা শেম্নবা, ফোক মেদিসিন প্রেক্তিসশিংগী সর্ভে, দোক্যুমেন্তেসন অমসুং ভেলিদেসন তৌবা, পব্লিক হেল্থ কিয়র অমসুং তুংলমচৎকী রিসর্চকী ওইথোকপা য়াবা রেমেদীশিং অমসুং থেরাপীশিং শিজিন্নবা অসিনচিংবা য়াওরি।

Cabinet
Cabinet approves change of nomenclature & mandate of North Eastern Institute of Folk Medicine (NEIFM) as North Eastern Institute of Ayurveda & Folk Medicine Research (NEIAFMR)
14 JUL 2021 3:59PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today hasgiven its approval for changing the nomenclature & mandate of North Eastern Institute of Folk Medicine (NEIFM) as North Eastern Institute of Ayurveda & Folk Medicine Research (NEIAFMR).
Details:
Keeping in view the need, the proposal to change the nomenclature and mandate of North Eastern Institute of Folk Medicine (NEIFM) to North Eastern Institute of Ayurveda & Folk Medicine Research (NEIARMR) for imparting quality Education and Research in Ayurveda & Folk Medicine at Pasighat, Arunachal Pradesh. The consequential changes will also be carried out in the Memorandum of Association & Rules and Regulations.
Impact:
The inclusion of Ayurveda within the mandate of the Institute will be highly beneficial for the people of North East region for imparting quality education and research in Ayurveda and Folk medicine. The institute will also provide opportunities for students of Ayurveda and Folk medicine not only in India but also the neighboring countries such as Tibet, Bhutan, Mongolia, Nepal, China and other Central Asian countries.
Background:
The NEIFM, Pasighat was established for systemic research, documentation and validation of traditional folk medicine and heath practices of the region. The objectives for which the Institute was established include to function as an apex research centre for all aspect of Folk Medicine, to create an interface between traditional healers and scientific research, survey, documentation and validation of folk medicine practices, remedies and therapies for possible usage in public health care and future research etc.