য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরীনা অৱাং নোংপোক (এন.ই.) রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা কোবিদ-১৯গী ফিভম য়েংশিনখ্রে
07 JUL 2021 5:34PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরীনা চেয়র ওইদুনা ঙসি অৱাং নোংপোক (এন.ই.)গী রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী (য়ু.তি.)শিংদা কোবিদ-১৯গী ফিভম য়েংশিন্নবা মীফম অমা ফমখ্রে।
মীফম অসিগী মনুংদা, য়ু.তি. অমসুং এন.ই. রাজ্য পুম্বগী এক্তিব কেস, কেস ফেতেলিতী রেত (সি.এফ.আর.), কেস পোজিতিবিতী রেত (সি.পি.আর.) অমসুং ভেক্সিনেসনগী হৌজিক ওইরিবা ফিভমগী মতাংদা ৱা খন্নখি। হায়রিবা অসিদা লৈবাক অসিদা সি.পি.আর. চাদা ১০গী মথক্তা লৈবা দিস্ত্রীক্ত ৭৩গী মনুংদা এন.ই.রাজ্যশিংগী দিস্ত্রীক্ত ৪৬ অমদি লমজিং লমতাক্কী মতুং ইন্না য়াম্না চেকশিন্না কন্তেনমেন্তগী থৌরাং লৌখৎপা মথৌ তারি।
য়ুনিয়ন হোম সেক্ত্রেতরীনা মঙা থোক্না পীরিবা লালোং হায়বদি তেস্ত-ত্রেক-ত্রীত-ভেক্সিনেত অমসুং কোবিদকী চৎনগদবা হোম এফিয়র্স মিনিস্ত্রী (এম.ঐচ.এ.)না ২০২১ জুন ২৯দা পীবা ওর্দরগী কাংলোনশিং অসিগী মরুওইবা পীরি। অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা করিগুম্বা হেনগৎপগী খুদম অমা উবা ফংবদা দিস্ত্রীক্ত অমসুং য়ু.তি.শিংগী থাক্তা মতম চানা অচুম্বা খোঙথাং পায়খৎনবা পাউতাক পীরি। কেস পোজিতিবিতী ৱাংনা লৈবা অমসুং বেদকী মফম চাওনা কল্লিবা মশক খঙদোক্লবা দিস্ত্রীক্তশিংদা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং চেকশিন্নবা হায়রি। কোবিদকী চৎনগদবা কাংলোনদা য়াম্না চেকশিনবা হন্না হায়খি অমসুং মসিদা রাজনিতিগী লুচিংবশিং অমসুং সিবিল সোসাইতী ওর্গানাইজেসনশিং য়াওশিন্নবা পাউতাক পীরি।
মীফম অসিদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিগী চীফ সেক্ত্রেতরীশিং, পুলিসকী দাইরেক্তর জেনেরেল অমসুং প্রিন্সিপাল সেক্ত্রেতরীশিং (হেলথ)না শরুক য়াখি। নিতিআয়োগ (হেলথ)গী মেম্বর, এন.সি.দি.সি.গী দাইরেক্তর অমসুং এম.ঐচ.এ.গী মকোক থোংবা ওফিসরশিং অমসুং হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী মিনিস্ত্রীসু শরুক য়াখি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Secretary reviews COVID-19 situation in North Eastern (NE) States and Union Territories
07 JUL 2021 5:34PM by PIB Delhi
The Union Home Secretary chaired a meeting here today to review the COVID-19 situation in all the North Eastern (NE) States and Union Territories (UTs).
During the meeting, current status and trends on the active cases, Case Fatality Rate (CFR), Case Positivity Rate (CPR) and vaccination status in respect of all the UTs and NE States was discussed. It was also noted that out of 73 districts in the country with CPR above 10 percent, 46 districts are in NE States, where strict containment measures need to be taken as per extant guidelines.
The Union Home Secretary emphasised to follow five-fold strategy of Test-Track-Treat-Vaccinate and COVID appropriate behaviour, as has been laid out in Ministry of Home Affairs (MHA) order dated 29th June, 2021. The NE States and UTs were advised to strictly monitor the situation at district/ city level and take timely corrective measures, wherever any early sign of surge is noticed. For those districts identified with high case positivity and higher bed occupancy, States/UTs may consider imposing restrictions in a calibrated manner. Strict enforcement of COVID appropriate behaviour was reiterated and it was advised to involve political leaders and civil society organisations.
The meeting was attended by Chief Secretaries, Directors General of Police and Principal Secretaries (Health) of these States/UTs. Member (Health) NitiAayog, Director NCDC and senior officers of the MHA and the Ministry of Health & Family Welfare were also present.