Prime Minister's Office
English rendering of MoS Dr. Jitendra Singh’s Statement after meeting with the political parties of Jammu-Kashmir under the leadership of the Hon'ble Prime Minister
24 JUN 2021 9:56PM by PIB Delhi
A discussion with the political parties of Jammu-Kashmir under the leadership of the Hon'ble Prime Minister has just ended. This has been a very positive effort towards the development and strengthening of democracy in Jammu-Kashmir. The meeting took place in a very cordial atmosphere. All the participants expressed their full allegiance to the democracy of India and the Constitution of India.
The Home Minister apprised all the leaders of the improvement in the situation in Jammu-Kashmir.
The Prime Minister listened to every party’s arguments and suggestions with all seriousness and he appreciated the fact that all the people's representatives shared their point of view with an open mind. The Prime Minister laid special emphasis on two important issues in the meeting. He said that we all have to work together to take democracy to the grassroots in Jammu-Kashmir. Secondly, there should be all-round development in Jammu-Kashmir and development should reach every region and every community. It is necessary that there should be an atmosphere of cooperation and public participation.
Hon'ble Prime Minister also pointed out that elections to Panchayati Raj and other local bodies have been successfully held in Jammu-Kashmir. There is improvement in the security situation. About 12,000 crore rupees have directly reached the panchayats after the conclusion of elections. This has accelerated the pace of development in the villages.
The Prime Minister said that we have to approach the next important step related to the democratic process in Jammu-Kashmir i.e. assembly elections. The process of delimitation has to be completed expeditiously so that every region and every section gets adequate political representation in the assembly. It is necessary to give a proper representation to the Dalits, backwards and people living in tribal areas.
There was a detailed discussion in the meeting regarding the participation of everybody in the process of delimitation. All the parties present in the meeting have agreed to participate in this process.
The Prime Minister also emphasized the cooperation of all the stakeholders to take Jammu-Kashmir on the path of peace and prosperity. He said that Jammu-Kashmir is moving out of the vicious circle of violence and moving towards stability. New hope and new confidence have emerged among the people of Jammu-Kashmir.
The PM also said that we will have to work day and night to strengthen this trust and work together to improve this confidence. Today's meeting is an important step for strengthening the democracy and the development and prosperity of Jammu-Kashmir. I thank all the political parties for attending today's meeting.
Thanks
Disclaimer: This is the approximate translation. Original statement was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইকায়খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী রাজনিতি দলশিংগা মীফম পাঙথোক্লবা এম.ও.এস. দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা পীখিবা ৱারোল
24 JUN 2021 9:56PM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা জম্মু-কাস্মিরগী রাজনিতি দলশিংগী লুচিংবশিংগা মীফম অমা হৌজিক্তা লোইখিবা ঙাইরি। মসি জম্মু-কাস্মিরদা দিমোক্রেসী মপুঙ ফাহন্নবা অমদি মপাঙ্গল কলহন্নবা য়াম্না কান্নরবা থৌরাং অমা ওইখি। মীফম অদু য়াম্না চীং লেম্বা ম‌ওংদা পাঙথোকখি। শরুক য়াখিবা খুদিংমক্না ভারতকী দিমোক্রেসী অমদি ভারতকী সংবিধানবু মপুঙ ফানা ইন্নবা ৱাফম ফোঙদোক্নখি।
লুচিংবশিংদুগী মফমদা গৃহ মন্ত্রীনা জম্মু-কাস্মিরগী ফগৎলক্লিবা ফীভমগী মতাঙদা পাউদমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা পার্তী খুদিংমক্কী ৱাফমশিং অমদি পাউতাকশিং পুক্নিং চঙনা তারদুনা মীয়ামগী মীহুৎ খুদিংমক্না মখোয়গী পুক্নিং ৱাখলদা লৈরিবশিং অখাকপা লৈতনা তম্লকপগীদমক্তা থাগৎখি‍। প্রধান মন্ত্রীনা মীফম অদুদা মরুওইবা হীরম অনিদা মীৎয়েঙ থমখি‍। ঐখোয় খুদিংমক্না জম্মু-কাস্মিরদা দিমোক্রেসীবু গ্রাসরুত্তা পুরক্নবা হোৎনগদবনি হায়না মহাক্না হায়খি‍। অনিসুবদা, জম্মু-কাস্মিরদা হীরম খুদিংদা চাউখৎপা পুরক্কদবনি অমদি চাউখৎপগী ফীভম মফম খুদিং অমদি ফুরুপ খুদিংদা য়ৌহনগদবনি হায়বসিনি‍। মতেং পাংনবা অমদি মীয়াম হুপ্না শরুক য়ামিন্নবগী ফীভম অমা লৈহনফম থোকই হায়নসু ফোঙদোকখি‍।
ইকায়খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু-কাস্মিরদা পঞ্চায়তি রাজ অমসুং অতৈ লোকেল বোদীশিংগী মীখল মায় পাক্না পাঙথোকখ্রে হায়বা ৱাফম থমখি‍। ফীভম খুদিংমক্তা ফগৎলক্লি‍। মীখল পাঙথোকখ্রবা মতুংদা লুপা করোর ১২,০০০রোম পঞ্চায়তশিংদা য়ৌখ্রে‍। মসিনা খুঙ্গঙশিংদা চাউখৎ লমজেল য়াঙ্খৎহল্লে‍ হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
প্রধাম মন্ত্রীনা হায়খিবদা ঐখোয়না জম্মু-কাস্মিরদা দিমোক্রেসীগী থৌওংগী মথঙগী মরুওইবা খোঙথাঙ ওইরিবা এসেমব্লী মীখললোমদা অমুক মায় ওনশিনবা মথৌ তাই‍। এসেমব্লীদা লমদম খুদিংমক্কী, কাঙলুপ খুদিংমক্কী মীহুৎ মতিক চানা লৈহন্নবগীদমক দিলিমিতেসনগী থবক খুৎলৈ থুনা লোইশিনবা মথৌ তাই‍। দলিতশিং, চাউখৎবা ৱাৎলিবা অমদি ত্রাইবেল মফমশিংদা লৈবা মীওইশিংগী মীহুৎ মতিক চানা য়াওহনবা মরুওই‍।
মীফম অদুদা দিলিমিতেসনগী থবকসিদা মীপুম খুদিংমক্না শরুক য়াননবগী মতাঙদা মচা খায়না খন্নখি‍। মীফমদুদা শরুক য়াখিবা পার্তী পুম্নমক্না থবক্তুদা শরুক য়ানবা য়ানখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু-কাস্মিরবু ইং-চীকপা অমদি নুংঙাই য়াইফবা ফীভম পুরক্নবগীদমক স্তেকহোল্দর পুম্নমক্না তেংবাংননবা ৱাফম ফোঙদোকখি‍। জম্মু-কাস্মির হিংসাগী তমথিরবা ফীভম অমদগী থোরক্তুনা মরা চেৎপা ফীভমগী মায়কৈদা লাক্লি‍। জম্মু-কাস্মিরগী মীয়াম মরক্তা অনৌবা মঙলান অমদি অনৌবা থাজবা অমা ময়োল চোংলক্লি হায়না মহাক্না হায়খি‍।
পি.এম.না হায়খিবদা থাজবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ঐখোয় অহিং নুংথিল নাইদনা থবক তৌবা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবা মথৌ তাই‍। ঙসিগী মীফম অসি জম্মু-কাস্মিরদা দিমোক্রেসী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমদি চাউখৎপা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা পুরক্নবগী মরুওইবা খোঙথাঙ অমনি‍। ঐনা রাজনিতি দল খুদিংমকপু ঙসিগী মীফমসি শরুক য়াবিবগীদমক্তা থাগৎচরি‍।
থাগৎচরি‍।
দিসক্লেমর: মসি চাউরাকপা ৱাহন্থোক পীবনি‍। অশেংবা ৱারোলদি হিন্দিদা পীখিবনি‍।