শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেনবা চহি ২০২১-২২গী অপুনবা দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সনশিং অসি চাদা ১০০ হেন্না হেনগৎখ্রে
এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী এদভান্স তেক্স কল্লেক্সনশিং অসি লুপা করোর ২৮,৭৮০ ওইখি, মসিনা চাউরাক্না চাদা ১৪৬কী গ্রোথ লৈ হায়বা উৎখ্রে
এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী অপুনবা দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সনশিং অসি শেন্মীৎলোন্দা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা অপনবা পীজরবসু মসি চাউনা হেনগৎখি
এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা শেনফম ওইনা লুপা করোর ৩০,৭৩১গী রিফন্দশিং ইসু তৌখি
16 JUN 2021 4:44PM by PIB Imphal
১৫.০৬.২০২১ ফাওবদা লৈখিবা শেনবা চহি ২০২১-২২গী অপুনবা দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সনশিংগী মশিং অসিনা অপুনবা কল্লেক্সনশিং অসি লুপা করোর ১,৮৫,৮৭১ ওইখি হায়রিবা অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমদা ওইখিবা লুপা করোর ৯২,৭৬২গা চাংদম্নবদা হৌখিবা চহিগী কল্লেক্সনশিংদগী চাদা ১০০.৪% হেল্লে হায়না উৎলি। অপুনবা দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সনশিং অসিদা লুপা করোর ৭৪,৩৫৬গী (রিফন্দগী অপুনবা) কোর্পোরেসন তেক্স (সি.আই.তি.) অমসুং লুপা করোর ১,১১,০৪৩গী (রিফন্দগী অপুনবা) সেক্যুরিতী ত্রাঞ্জেক্সন তেক্স (এস.তি.তি.) য়াওনা পর্সনেল ইনকম তেক্স (পি.আই.তি.) য়াওখি।
শেনবা চহি ২০২১-২২গী দাইরেক্ত তেক্সশিংগী অপুনবা কল্লেক্সন (রিফন্দশিং এদজস্ত তৌদ্রিঙৈ মমাংদা) অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমদা ওইখিবা লুপা করোর ১,৩৭,৮২৫গা চাংদম্নবদা লুপা করোর ২,১৬,৬০২ ওইখি। মসিদা লুপা করোর ৯৬,৯২৩গী কোর্পোরেসন তেক্স (সি.আই.তি.) অমসুং লুপা করোর ১,১৯,১৯৭কী সেক্যুরিতী ত্রাঞ্জেক্সন তেক্স (এস.তি.তি.) য়াওনা পর্সনেল ইনকম তেক্স (পি.আই.তি.) য়াওখি। অপিকপা হেদশিংগী ওইবা কল্লেক্সনদা লুপা করোর ২৮,৭৮০গী এদভান্স তেক্স, সোর্সতা ককখিবা তেক্স লুপা করোর ১,৫৬,৮২৪, লুপা করোর ১৫,৩৪৩গী সেল্ফ-এসেসমেন্ত তেক্স; লুপা করোর ১৪,০৭৯গী রিগুলর এসেসমেন্ত তেক্স; লুপা করোর ১০৮৬কী দিভিদেন্ত দিস্ত্রিব্যুসন তেক্স অমসুং অতৈ অপিকপা হেদশিংগী মখাদা লুপা করোর ৪৯১গী তেক্স য়াওখি।
অনৌবা ফিস্কেলগী অহৌবা থাশিংদা চাউনা শীংনবশিং লৈখ্রবসু এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী অহানবা ক্বাতরগী এদভান্স তেক্স কল্লেক্সনশিং অসি হৌখিবা শেনবা চহিগী চপ মান্নবা মমদা লাকখিবা লুপা করোর ১১,৭১৪গী এদভান্স তেক্স কল্লেক্সনশিংগা চাংদম্নবদা লুপা করোর ২৮,৭৮০ ওইদুনা চাউরাক্না চাদা ১৪৬কী গ্রোথ লৈ হায়বা উৎখ্রে। মসিদা লুপা করোর ১৮,৩৫৮গী কোর্পোরেসন তেক্স (সি.আই.তি.) অমসুং লুপা করোর ১০,৪২২গী পর্সনেল ইনকম তেক্স (পি.আই.তি.) য়াওখি। বেঙ্কশিংদগী মখা তানা পাউ লাকপনা শেনফম অসি হেনগৎলবা য়ানা লৈরি।
এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা শেনফম ওইনা লুপা করোর ৩০,৭৩১গী রিফন্দশিং ইসু তৌখি।

Ministry of Finance
Net Direct Tax collections for the Financial Year 2021-22 have grown at over 100%
Advance Tax collections for F.Y. 2021-22 stand at Rs. 28,780 crore which shows a growth of approximately 146%
Net Direct Tax collections for the F.Y. 2021-22 have grown at a robust pace despite the disruption caused by the COVID-19 pandemic on the economy
Refunds amounting to Rs. 30,731 crore have been issued in the F.Y. 2021-22
16 JUN 2021 4:44PM by PIB Delhi
The figures of Direct Tax collections for the Financial Year 2021-22, as on 15.06.2021 show that net collections are at Rs.1,85,871 crore compared to Rs. 92,762 crore over the corresponding period of the preceding year, representing an increase of 100.4% over the collections of the preceding year. The net Direct Tax collections include Corporation Tax (CIT) at Rs. 74,356 crore (net of refund) and Personal Income Tax(PIT) including Security Transaction Tax(STT) at Rs. 1,11,043 crore (net of refund).
The Gross collection of Direct Taxes(before adjusting for refunds) for the F.Y. 2021-22 stands at Rs. 2,16,602 crore compared to Rs. 1,37,825 crore in the corresponding period of the preceding year. This includes Corporation Tax(CIT) at Rs. 96,923 crore and Personal Income Tax (PIT) including Security Transaction Tax(STT) at Rs. 1,19,197 crore. Minor head wise collection comprises Advance Tax of Rs. 28,780 crore, Tax Deducted at Source of Rs.1,56,824 crore, Self-Assessment Tax of Rs. 15,343 crore; Regular Assessment Tax of Rs. 14,079 crore; Dividend Distribution Tax of Rs.1086 crore and Tax under other minor heads of Rs. 491 crore.
Despite extremely challenging initial months of the new Fiscal , the Advance Tax collections for the first quarter of the F.Y. 2021-22 stand at Rs. 28,780 crore against Advance Tax collections of Rs. 11,714 crore for the corresponding period of the immediately preceding Financial Year, showing a growth of approximately 146%. This comprises Corporation Tax(CIT) at Rs. 18,358 crore and Personal Income Tax (PIT) at Rs. 10,422 crore. This amount is expected to increase as further information is received from Banks.
Refunds amounting to Rs. 30,731 crore have also been issued in the F.Y. 2021-22.