Ministry of Home Affairs
Nominations for Padma Awards-2022 open till September 15, 2021
10 JUN 2021 4:34PM by PIB Delhi
Online nominations/recommendations for the Padma Awards to be announced on the occasion of Republic Day, 2022 are on. The last date for nominations for Padma Awards is September 15, 2021. Nominations/recommendations for Padma Awards will be received online only on the Padma Awards portal https://padmaawards.gov.in .
The Padma Awards, namely, Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri, are amongst the highest civilian awards of the country. Instituted in 1954, these Awards are announced on the occasion of the Republic Day every year. The award seeks to recognize ‘work of distinction’ and is given for distinguished and exceptional achievements/service in all fields/disciplines, such as, Art, Literature and Education, Sports, Medicine, Social Work, Science and Engineering, Public Affairs, Civil Service, Trade and Industry etc. All persons without distinction of race, occupation, position or sex are eligible for these Awards. Government servants including those working with PSUs, except Doctors and Scientists, are not eligible for the Padma Awards.
The Government is committed to transform the Padma Awards into “People’s Padma”. All citizens are therefore requested to make nominations/recommendations including self-nomination.
The nominations/recommendations should contain all relevant details specified in the format available on the above mentioned Padma Portal, including a citation in narrative form (maximum 800 words), clearly bringing out the distinguished and exceptional achievements/service of the person recommended in her/his respective field/discipline.
The Ministry of Home Affairs has requested all Central Ministries/Departments, States/UT Governments, Bharat Ratna and Padma Vibhushan awardees, Institutes of Excellence that concerted efforts may be made to identify talented persons whose excellence and achievements really deserve to be recognized from amongst women, weaker sections of the society, SCs & STs, divyang persons and who are doing selfless service to society.
Further details in this regard are available under the heading 'Awards and Medals' on the website of Ministry of Home Affairs (www.mha.gov.in). The statutes and rules relating to these awards are available on the website with the link https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
২০২১গী সেপ্তেম্বর ১৫ ফাওবা পদ্ম এৱার্দস-২০২২গীদমক নোমিনেসনশিং হাংলি
10 JUN 2021 4:34PM by PIB Imphal
২০২২গী রিপব্লিক দে থৌরমদা লাওথোক্কদৌরিবা পদ্ম এৱার্দশিংগী ওনলাইন নোমিনেসনশিং/রিকম্মেন্দেসনশিং কৌরি৷ পদ্ম এৱার্দশিং অসিগী নোমিনেসনগী অরোইবা মতম অসি ২০২১গী সেপ্তেম্বর ১৫নি৷ পদ্ম এৱার্দশিং অসিগী নোমিনেসনশিং/রিকম্মেন্দেসনশিং অদু পদ্ম এৱার্দস পোর্তেল https://padmaawards.gov.in দা ওনলাইন খক্তদা লৌশিল্লগনি৷
পদ্ম এৱার্দশিং মমিং ওইনা হায়রবদা পদ্ম বিভুশন, পদ্ম বুশন অমসুং পদ্ম শ্রী অসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ৱাংবা সিবিলিয়ন এৱার্দশিংগী মনুং চল্লি৷ ১৯৫৪দা শেমদুনা, হায়রিবা এৱার্দশিং অসি চহি খুদিংগী রিপব্লিক দে থৌরমদা লাওথোকই৷ এৱার্দ অসিনা ‘তোপ-তোপ্পা মখলগী থবক’ মশক খঙনবা হোৎনৈ অমসুং এৱার্দ অসিনা ফিল্দশিং/দিসিপ্লিন খুদিংমক্তা খুদম ওইনা হায়রবদা আর্ত, লিতরেচর অমসুং এজুকেসন, স্পোর্তস, মেদিসিন, সোসিয়েল ৱার্ক, সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনিয়রিং, পব্লিক এফিয়র্স, সিভিল সর্ভিস, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রীদা মশক থোকপা অমসুং ময়ামগা মান্নদবা এচিবমেন্তশিং/সর্ভিস অদুগীদমক পীরি৷ জাৎ-বিজাৎ, শিনফম, পোজিসন নত্রগা নুপা-নুপীগী খেন্নবা থমদনা মীওই পুম্নমক এৱার্দশিং অসিগীদমক ইলিজিবল ওই৷ দোক্তরশিং অমসুং সাইন্তিস্তশিং নত্তনা পি.এস.য়ু.শিং অসিগা থবক তৌমিন্নরিবা সরকারগী শিন্মীশিং পদ্ম এৱার্দশিং অসিগীদমক ইলিজিবল ওইদে৷
পদ্ম এৱার্দশিং অসি “মীয়ামগী পদ্ম” ওন্থোক্নবা য়াম্না কন্না হোৎনরি৷ মসিনা প্রজা পুম্নমক্তা সেল্ফ নোমিনেসন য়াওনা নোমিনেসনশিং/রিকম্মেন্দেসনশিং শেম্ননবা হায়জরি৷
নোমিনেসনশিং/রিকম্মেন্দেসনশিং অদু নেরেতিব ফোর্মদা সাইতেসন অমা য়াওনা(য়াম্লবদা ৱাহৈ ৮০০) মীওই অদুগী মরী লৈনবা ফিল্দ/দিসিপ্লিনদা মীওই অদুনা পাংথোকখিবা মশক থোকপা অমসুং ময়ামগা মান্নদনা তোখায়বা এচিবমেন্তশিং/সর্ভিস অদু উৎতুনা মথক্তা পল্লিবা পদ্ম পোর্তেল অসিদা ফংলিবা ফোর্মেত অদুদা মরী লৈনবা অকুপ্পা মরোলশিং য়াওহল্লকদবনি৷
মনা অসি পীবদা তশেংনা মতিক চারবা য়াম্না হৈ-শিংলবা অমসুং এচিবমেন্তশিং ফংলিবা তেলেন্দ লৈরবা মীওইশিং অদু নুপীশিংগী মরক্তগী, সমাজ অসিগী শোত্থরবা কাংলুপশিংদগী, এস.সি.শিং অমসুং এস.তি.শিং, দিব্যাঙ্গ মীওইশিং অমসুং সমাজ অসিদা মশাগী ওইজবা থীদনা থবক তৌরিবা মীওইশিং অসি খন্দোক্নবা ময়াম পুন্না হোৎনমিন্নসি হায়না হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়না কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিং, রাজ্যশিং/য়ু.তি. সরকারশিং, ভারত রত্ন অমসুং পদ্ম বিভুশন এৱার্দীশিং, এক্সিলেন্সকী ইন্সতিত্যুত পুম্নমক্তা হায়জখ্রে৷
হিরম অসিগী মতাংদা অকুপ্পা মরোলগীদমক হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইততা(www.mha.gov.in) ‘এৱার্দস অমসুং মেদল্স’ হায়না মমিং থাদুনা লৈরিবা অদুদা ফংলি৷ হায়রিবা এৱার্দশিং অসিগা মরী লৈনবা স্তেত্যুতশিং অমসুং রুলশিং অদু লিঙ্ক https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspxঅসিদা পীরিবা ৱেবসাইত অসিদা ফংলি৷