Ministry of Steel
No disruption of steel production or oxygen supply took place due to Cyclone Yaas
27 MAY 2021 11:54AM by PIB Delhi
Ministry of Steel held meeting with all major steel players on 23rd May, along with Department for Promotion of Industry and Internal Trade, in order to ascertain the likely impact of Cyclone Yaas on steel making and on oxygen production. The representatives of the Ministry of Power and the concerned state Government were also present. It emerged that only plants located in Odisha and West Bengal would be impacted. Hence all measures were taken to ensure that power failures do not take place. It was also planned that temporarily for 2 to 4 days, the states which were dependent onKalinganagar and Angul plants of Odisha would draw from TATA Jamshedpur plant. It is confirmed that no power disruption was experienced by any steel plant located in Angul, Kalinganagar and Rourkela in Odisha. TATA representatives, who have plants in Odisha have confirmed that there has not been any impact of cyclone Yaas on the LMO production on the Tata Steel plants.
Dispatch of LMO from all the attached oxygen plants in Kalinganagar, Jamshedpur and Angul continued as usual without any disruption.
There was a reduction in tankers reaching Kalinganagar as the same were diverted to Jamshedpur. This was as per the contingency plan because of the impending cyclone. SAIL plants at Durgapur,Burnpur and Rourkela were also well prepared. The SOP for handling such situations was reiterated to all concerned.No disruption of steel production or oxygen supply took place. Similarly, JSPL and JSW who have plants in Angul and Jharsuguda in Odisha were well prepared and did not face any disruption during cyclone Yaas.

ଇସ୍ପାତ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସାମୁଦ୍ରିକ ଝଡ ୟାସ୍ ଯୋଗୁଁ ଇସ୍ପାତ କିମ୍ବା ଅମ୍ଳଜାନ ଉତ୍ପାଦନ ବାଧାପ୍ରାପ୍ତ ହୋଇନାହିଁ
27 MAY 2021 11:54AM by PIB Bhubaneswar
ସାମୁଦ୍ରିକ ଝଡ ୟାସର ସମ୍ଭାବ୍ୟ ପ୍ରଭାବକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଗତ ୨୩ ତାରିଖ ଦିନ ଶିଳ୍ପ ଏବଂ ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ବାଣିଜ୍ୟ ଉନ୍ନୟନ ବିଭାଗ ଓ ଇସ୍ପାତ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନରେ ଥିବା ଇସ୍ପାତ ଉତ୍ପାଦନକାରୀ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନଗୁଡିକ ସହିତ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଏକ ସମ୍ମିଳନୀ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା । ଏଥିରେ ଇସ୍ପାତ ଏବଂ ଅମ୍ଳଜାନ ଉତ୍ପାଦନ ୟାସ୍ ପ୍ରଭାବରେ ଯେପରି ବନ୍ଦ ନ ହେବ ସେ ସମ୍ପର୍କୀତ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା । ଏଥିରେ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ପ୍ରତିନିଧି ଏବଂ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ବାତ୍ୟା ପ୍ରଭାବିତ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କର ପ୍ରତିନିଧିମାନେ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ । ବୈଠକରେ କେବଳ ଓଡିଶା ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରଭାବିତ ହେବା ସମ୍ଭାବନା ସ୍ପଷ୍ଟ ହୋଇଯାଇଥିଲା । ତେଣୁ ଏହି ରାଜ୍ୟରେ ଶକ୍ତି ସଞ୍ଚାରଣ କୌଣସି ପ୍ରକାରରେ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟାହତ ନ ହେବା ନିମନ୍ତେ ପଦକ୍ଷେପ ନେବାକୁ ସ୍ଥିର କରାଯାଇଥିଲା । ଏଥିରେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ସ୍ଥିର ହୋଇଥିଲା ଯେ କଳିଙ୍ଗ ନଗର ଏବଂ ଅନୁଗୋଳ ଉପରେ ନିର୍ଭର କରୁଥିବା ଓଡିଶାକୁ ଜାମସେଦପୁର ସ୍ଥିତ ଟାଟା ଶକ୍ତି ଉତ୍ପାଦନ କେନ୍ଦ୍ରରୁ ସାମୟିକଭାବେ ଦୁଇରୁ ଚାରିଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ । ବାତ୍ୟା ପରେ ଓଡିଶାର ଅନୁଗୋଳ, କଳିଙ୍ଗ ନଗର ଓ ରାଉରକେଲା ଇସ୍ପାତ କାରଖାନାଗୁଡିକର ଉତ୍ପାଦନରେ ବାତ୍ୟାର କୌଣସି ପ୍ରଭାବ ପଡି ନ ଥିବା ଦେଖାଯାଇଥିଲା । ଓଡିଶାରେ ଥିବା ଟାଟା କମ୍ପାନୀର ଇସ୍ପାତ କାରଖାନାଗୁଡିକ ଉପରେ ୟାସର କୌଣସି ପ୍ରଭାବ ପଡି ନ ଥିବା ଏବଂ ତରଳ ମେଡିକାଲ ଅକ୍ସିଜେନ ଉତ୍ପାଦନ ଉପରେ କୌଣସି ପ୍ରଭାବ ପଡି ନ ଥିବା କମ୍ପାନୀ ପ୍ରତିନିଧି ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
କଳିଙ୍ଗନଗର, ଜାସସେଦପୁର ଏବଂ ଅନୁଗୋଳସ୍ଥିତ ଇସ୍ପାତ କାରାଖାନାଗୁଡିକ ସହିତ ସଂଯୁକ୍ତ ତରଳ ମେଡିକାଲ ଅକ୍ସିଜେନ ଉତ୍ପାଦନ ବିନା ପ୍ରତିବନ୍ଧକରେ ହୋଇଥିଲା । ସମ୍ଭାବ୍ୟ ବାତ୍ୟାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି କଳିଙ୍ଗ ନଗରରେ ପରିବହନ ନିମନ୍ତେ ଥିବା କେତେକ ଟ୍ୟାଙ୍କରକୁ ଜାମସେଦପୁର ପଠାଇଦିଆଯାଇଥିବାରୁ ଏଠାରେ ଟ୍ୟାଙ୍କର ସଂଖ୍ୟା କମ୍ ଥିଲା । ସେଲ୍ ଅଧୀନରେ ଥିବା ଦୁର୍ଗାପୁର, ବର୍ଣ୍ଣପୁର ଏବଂ ରାଉରକେଲା ଇସ୍ପାତ କାରଖାନାଗୁଡିକ ମଧ୍ୟ ପରିସ୍ଥିତିକୁ ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିଲେ । ଏହା ସହିତ ସମ୍ପର୍କୀତ ସମସ୍ତ କର୍ତ୍ତୃପପକ୍ଷଙ୍କୁ ଆବଶ୍ୟକସ୍ଥଳେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପଦକ୍ଷେପ ନେବାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଥିଲା । ବାତ୍ୟା ସମୟରେ ଇସ୍ପାତ କିମ୍ବା ଅମ୍ଳଜାନ ଉତ୍ପାଦନ ବ୍ୟାହତ ହୋଇନାହିଁ । ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଜିନ୍ଦଲ ଷ୍ଟିଲ ପାୱାର ଲିମିଟେଡ ଏବଂ ଜେଏସ୍ ଡବ୍ଲ୍ୟୁ କମ୍ପାନୀର ଓଡିଶାର ଅନୁଗୋଳ ଏବଂ ଝାରସୁଗୁଡାରେ ଥିବା କାରଖାନାଗୁଡିକ ମଧ୍ୟ ଏଥିପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିଲେ । ତେବେ ବାତ୍ୟା ୟାସ୍ ଯୋଗୁଁ ଏଗୁଡିକରେ ଉତ୍ପାଦନ ବନ୍ଦ ହେବା ଭଳି ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇ ନ ଥିଲା ।