Ministry of Railways
Oxygen Expresses deliver more than 8700 MT of Liquid Medical Oxygen to the Nation
One Oxygen Express is racing towards Kerala with 118 MT of load to boost Oxygen supply in the region
139 Oxygen Expresses have completed their journey so far
Oxygen Expresses delivering nearly 800 MT of LMO to the Nation each day now
Andhra Pradesh gets it's First Oxygen Express with 40 MT of LMO
Oxygen relief by Oxygen Expresses reaches out to 13 states namely Uttarakhand, Karnataka, Maharashtra, MP, Andhra Pradesh, Rajasthan, Tamil Nadu, Haryana, Telangana, Punjab, Kerala, Delhi & UP
So far 521 MT of Oxygen has been offloaded in Maharashtra, nearly 2350 MT in UP, 430 MT in MP, 1228 MT in Haryana, 308 MT in Telangana, 40 MT in Rajasthan, 361 MT in Karnataka, 200 MT in Uttarakhand, 111 MT in Tamil Nadu, 40 MT in Andhra Pradesh and more than 3084 MT in Delhi
15 MAY 2021 6:05PM by PIB Delhi
Overcoming all hurdles and finding new solutions, Indian Railways is continuing its journey of bringing relief by delivering Liquid Medical Oxygen(LMO) to various states across the country. So far, Indian Railways has delivered more than 8700 MT of LMO in more than 540 tankers to various states across the country.
It may be noted that 139 Oxygen Expresses have completed their journey so far and brought relief to various States.
Till the time of this release, 6 loaded Oxygen Expresses on run with more than 475 MT of LMO in 35 tankers.
Oxygen Expresses have been delivering nearly 800 MT of LMO to the Nation each day for last few days.
It is Indian Railways endeavour to deliver as much LMO as possible in the shortest time possible to the requesting states.
Andhra Pradesh has got it's First Oxygen Express in Nellore with 40 MT of LMO.
One Oxygen Express is racing towards Kerala with 118 MT of load to boost Oxygen supply in the region.
Till the time of this release, so far 521 MT of Oxygen has been offloaded in Maharashtra, nearly 2350 MT in UP, 430 MT in MP, 1228 MT in Haryana, 308 MT in Telangana, 40 MT in Rajasthan, 361 MT in Karnataka, 200 MT in Uttarakhand, 111 MT in Tamil Nadu, 40 MT in Andhra Pradesh and more than 3084 MT in Delhi
Running of new Oxygen is a very dynamic exercise and figures keep getting updated all the time. More loaded Oxygen Expresses are expected to start their journeys later in the night.
Railways has mapped different routes with Oxygen supply locations and keeps itself ready with any emerging need of the States. States provide tankers to the Indian Railways for bringing LMO.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
‘ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ’ ଦ୍ୱାରା ଦେଶବ୍ୟାପୀ ୮୭୦୦ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍ ତରଳ ଡାକ୍ତରୀ ଅମ୍ଳଜାନ ଯୋଗାଣ
କେରଳ ଅଭିମୁଖେ ଯାଉଛି ୧୧୮ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍ ଅମ୍ଳଜାନବାହୀ ଏକ ‘ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ’
ଏଯାବତ୍ ୧୩୯ ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ନିଜର ଯାତ୍ରା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିସାରିଛନ୍ତି
ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଦ୍ୱାରା ଏବେ ଦୈନିକ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନକୁ ୮୦୦ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍ ଡାକ୍ତରୀ ଅମ୍ଳଜାନ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି
ଶନିବାର ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶରେ ପହଞ୍ଚିଲା ୪୦ ମେଟ୍ରିକଟନ୍ ଅମ୍ଳଜାନବାହୀ ପ୍ରଥମ ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ
ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଦ୍ୱାରା ୧୩ଟି ରାଜ୍ୟ-ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ, ରାଜସ୍ଥାନ, ତାମିଲନାଡୁ, ହରିୟାଣା, ତେଲଙ୍ଗାନା, ପଞ୍ଜାବ, କେରଳ, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଓ ଦିଲ୍ଲୀ ଅମ୍ଳଜାନ ସହାୟତା ପାଇଲେଣି
ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ୫୨୧ ମେଟ୍ରିକଟନ୍‌, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ ପ୍ରାୟ ୨୩୫୦, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ୪୩୦, ହରିୟାଣାରେ ୧୨୨୮, ତେଲଙ୍ଗାନାରେ ୩୦୮, ରାଜସ୍ଥାନରେ ୪୦, କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ୩୬୧, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡରେ ୨୦୦, ତାମିଲନାଡୁରେ ୧୧୧, ଆନ୍ଧ୍ରରେ ୪୦ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରେ ୩୦୮୯ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍ ଅମ୍ଳଜାନ ପହଞ୍ଚିସାରିଲାଣି
15 MAY 2021 6:05PM by PIB Bhubaneswar
ମହାମାରୀ ସମୟରେ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟରେ ଦେଖାଦେଇଥିବା ମେଡିକାଲ ଅମ୍ଳଜାନ ଅଭାବ ଜନିତ ପରିସ୍ଥିତିର ମୁକାବିଲା କରିବାରେ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ସବୁ ବାଧାବିଘ୍ନକୁ ଅତିକ୍ରମ କରି କାମରେ ଲାଗି ପଡିଛି । ଏଯାବତ୍ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ୫୪୦ରୁ ଅଧିକ ଟ୍ୟାଙ୍କର ଯୋଗେ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟକୁ ୮୭୦୦ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍‌ରୁ ଅଧିକ ଡାକ୍ତରୀ ତରଳ ଅମ୍ଳଜାନ ଯୋଗାଇବାରେ ସଫଳ ହୋଇଛି ।
ଏଠାରେ ଉଲ୍ଲେଖଯୋଗ୍ୟ ଯେ, ଏଯାଏ ଦେଶରେ ୧୩୯ଟି ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ସେମାନଙ୍କର ଯାତ୍ରା ଶେଷ କରି ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳରେ ଅମ୍ଳଜାନ ପହଞ୍ଚାଇବାର ସଫଳ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହି ରିପୋର୍ଟ ଲେଖାହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛଅ’ଟି ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ୩୫ଟି ଟ୍ୟାଙ୍କରରେ ୪୭୫ମେଟ୍ରିକ୍ ଟନ୍‌ରୁ ଅଧିକ ତରଳ ଡାକ୍ତରୀ ଅମ୍ଳଜାନ ନେଇ ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳକୁ ଯାତ୍ରା କରୁଛନ୍ତି ।
ବିଗତ କେତେଦିନ ହେବ ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଦ୍ୱାରା ଦୈନିକ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟକୁ ପ୍ରାୟ ୮୦୦ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍ ତରଳ ଡାକ୍ତରୀ ଅମ୍ଳଜାନ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି । ଏହା ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର ଏକ ପ୍ରୟାସ ଏବଂ ଖୁବ୍ କମ୍ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଅମ୍ଳଜାନ ଆବଶ୍ୟକ କରୁଥିବା ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଯେତେ ଅଧିକ ଅମ୍ଳଜାନ ଯୋଗାଇ ହେବ ସେଥିପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ ଜୋରସୋର ଚାଲିଛି । ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶରେ ଶନିବାର ପ୍ରଥମ ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସପହଂଚିଛି । ୪୦ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍ ତରଳ ଡାକ୍ତରୀ ଅମ୍ଳଜାନ ରହିଛି ।
ସେହିଭଳି ଆଉ ଏକ ଅକ୍ସିଜେନ କେରଳ ଅଭିମୁଖେ ଯାତ୍ରା କରୁଛି । ଏଥିରେ ୧୧୮ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍ ଅମ୍ଳଜାନ ଅଛି । ଏହା କେରଳରେ ଅମ୍ଳଜାନ ଯୋଗାଣ ବୁଦ୍ଧି ଦିଗରେ ସହାୟକ ହେବ ।
ସେହିଭଳି ଆଉ ଏକ ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ କେରଳ ଅଭିମୁଖେ ଯାତ୍ରା କରୁଛି ।ଏଥିରେ ୧୧୮ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍ ଅମ୍ଳଜାନ ଅଛି । ଏହା କେରଳରେ ଅମ୍ଳଜାନ ଯୋଗ୍ୟତା ବୃଦ୍ଧି ଦିଗରେ ସହାୟକ ହେବ ।
ଏହି ରିପୋର୍ଟ ଲେଖାହେବା ବେଳକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ୫୨୧ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍‌, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ ପ୍ରାୟ ୨୩୫୦ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍‌, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶରେ ୪୩୦, ହରିୟାଣାରେ ୧୨୨୮, ତେଲଙ୍ଗାନାରେ ୩୦୮, ରାଜସ୍ଥାନରେ ୪୦, କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ୩୬୧, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡରେ ୨୦୦, ତାମିଲନାଡୁରେ ୧୧୧, ଆନ୍ଧ୍ରରେ ୪୦ ଏବଂ ଦିଲ୍ଳୀରେ ୩୦୮୪ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍ ତରଳ ଡାକ୍ତରୀ ଅମ୍ଳଜାନ ପହଞ୍ଚି ଟ୍ରେନରୁ ଖଲାସ ହୋଇସାରିଲାଣି ।
ନୂଆ ଅମ୍ଳଜାନର ପରିବହନ ଏକ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗତିଶୀଳ କସରତ । ଏହାର ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ବିଚାରକୁ ନେଇ ପ୍ରତି ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟକୁ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଅମ୍ଳଜାନ ପଠାଇବାକୁ ପଡୁଛି ଓ ତାହାର ହିସାବ ରଖିବାକୁ ହେଉଛି । ଶନିବାର ରାତିରେ ଆହୁରି ଅଧିକ ଅକ୍ସିଜେନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟକୁ ଯାତ୍ରା କରିବାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି ।
ଏହି ଟ୍ରେନଗୁଡିକୁ ପଠାଇବା ପାଇଁ ରେଳବାଇ ରୁଟ ବା ପଥର ସୁବନ୍ଦୋବସ୍ତ କରି ଗତିପଥ ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ କରିଛି । କେଉଁ ଟ୍ରେନ କେଉଁଠାରେ କେଉଁ ସହର ଓ ଷ୍ଟେସନରେ ପହଞ୍ଚିବ ତାହା ସ୍ଥିର ହୋଇଛି । ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କର ଜରୁରୀ ଅମ୍ଳଜାନ ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ କରିବାକୁ ରେଳବାଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ । ଏହି ତରଳ ଡାକ୍ତରୀ ଅମ୍ଳଜାନ ପରିବହନ ପାଇଁ ରାଜ୍ୟମାନେ ରେଳବାଇକୁ ଟ୍ୟାଙ୍କର ଯୋଗାଇ ଦେଉଛନ୍ତି ।