ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ୨ କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କଲା
ଗତ ଚାରି ଦିନରେ ଲଗାତର ତୃତୀୟ ଥର ପାଇଁ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ନୂଆ କୋଭିଡ ମାମଲା ଠାରୁ ଅଧିକ
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟାରେ ୫,୬୩୨ ହ୍ରାସ
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ଟିକାକରଣ କଭରେଜ ପ୍ରାୟ ୧୮ କୋଟି
୧୮-୪୪ ବୟସ ବର୍ଗର ୩୯ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀ ଟିକା ନେଇ ସାରିଲେଣି
ଭାରତ ସରକାର ‘ସର୍ବାଙ୍ଗୀନ ସରକାର’ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ନେଇ କୋଭିଡ ପ୍ରବନ୍ଧନରେ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ପାଇଁ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସହାୟତାଗୁଡିକୁ ଯଥାଶୀଘ୍ର ପହଞ୍ଚାଉଛନ୍ତି
14 MAY 2021 11:01AM by PIB Bhubaneswar
ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଘଟଣାକ୍ରମରେ ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଆଜି ୨ କୋଟି (୨,୦୦,୭୯,୫୯୯) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଜାତୀୟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ୮୩.୫୦ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩,୪୪,୭୭୬ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି । ଗତ ଚାରି ଦିନରେ ଲଗାତର ତୃତୀୟ ଥର ପାଇଁ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ନୂଆ କୋଭିଡ ମାମଲା ଠାରୁ ଅଧିକ ରହିଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟରେ ୭୧. ୧୬ ପ୍ରତିଶତ ନୂଆ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନିମ୍ନ ଗ୍ରାଫ ଗତ ୧୪ ଦିନର ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଦର୍ଶାଉଛି ।
ଆଜି ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ୩୭,୦୪,୮୯୩କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଏହା ଦେଶର ସମୁଦାୟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ୧୫.୪୧ ପ୍ରତିଶତ ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟାରେ ୫,୬୩୨ ହ୍ରାସ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ମାମଲାର ୭୯.୭ ପ୍ରତିଶତ ୧୨ଟି ରାଜ୍ୟରେ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଭାରତ ସରକାର ‘ସର୍ବାଙ୍ଗୀନ ସରକାର’ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ନେଇ କୋଭିଡ ପରିଚାଳନାରେ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ପାଇଁ ଅନ୍ତର୍ଜାତିକ ସହାୟତାଗୁଡିକୁ ଯଥାଶୀଘ୍ର ପହଞ୍ଚାଉଛନ୍ତି । ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୯,୨୯୪ ଅକ୍ସିଜେନ କନସେନଟ୍ରେଟର, ୧୧,୮୩୫ ଅକ୍ସିଜେନ ସିଲିଣ୍ଡର, ୧୯ ଅକ୍ସିଜେନ ଜେନେରେସନ ପ୍ଳାଣ୍ଟ, ୬,୪୩୯ ଭେଣ୍ଟିଲେଟର/ ବିଆଇ ପିଏପି, ପ୍ରାୟ ୪.୨୨ ଲକ୍ଷ ଭାଏଲ ରେମଡେସିଭିର ଇଞ୍ଜେକ୍ସନ ସଡକ ଓ ଆକାଶ ମାର୍ଗରେ ବିତରଣ କରାଯାଇଛି/ପଠାଯାଇଛି ।
ଅନ୍ୟ ପକ୍ଷରେ ଦେଶବ୍ୟାପି ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଦେଶର ସମୁଦାୟ ଟିକାକରଣ ୧୮କୋଟି ହେବାକୁ ଯାଉଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ମିଳିଥିବା ଅସ୍ଥାୟୀ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ ୨୬,୦୨,୪୩୫ ସେସନରେ ସମୁଦାୟ ୧୭, ୯୨,୯୮,୫୮୪ ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ୯୬,୧୮,୧୨୭ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୬୬,୦୪,୫୪୯ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ, ୧,୪୩,୨୨,୩୯୦ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ), ୮୧,୧୬,୧୫୩ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ), ୧୮-୪୫ ବୟସ ବର୍ଗର ୩୯,୨୬,୩୩୪ ହିତାଧିକାରୀ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ), ୫,୬୬,୦୯,୭୮୩ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ) ଓ ୪୫ରୁ ୬୦ ବୟସ ବର୍ଗର ୮୫,୩୯,୭୬୩ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ହିତାଧିକାରୀ ସାମିଲ ଅଛନ୍ତି । ୬୦ରୁ ଅଧିକ ବର୍ଷ ବୟସର ୫,୪୨,୪୨,୭୯୨ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ହିତାଧିକାରୀ ଓ ୧,୭୩,୧୮,୬୯୩ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ହିତାଧିକାରୀ ରହିଛନ୍ତି ।
HCWs
1st Dose
96,18,127
2nd Dose
66,04,549
FLWs
1st Dose
1,43,22,390
2nd Dose
81,16,153
Age Group 18-44 years
1st Dose
39,26,334
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,66,09,783
2nd Dose
85,39,763
Over 60 years
1st Dose
5,42,42,792
2nd Dose
1,73,18,693
Total
17,92,98,584
ଦେଶର ସମୁଦାୟ ଟିକାର ୬୬.୭୫ ପ୍ରତିଶତ ଦଶଟି ରାଜ୍ୟରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୮- ୪୪ ବୟସ ବର୍ଗର ୪,୪୦,୭୦୬ ହିତାଧିକାରୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ କୋଭିଡ ଟିକା ନେଇଛନ୍ତି ଓ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରଠାରୁ ୩୨ ରାଜ୍ୟ/ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ସମୁଦାୟ ୩୯,୨୬,୩୩୪ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ନିମ୍ନ ଟେବଲରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧୮- ୪୪ ବୟସ ବର୍ଗର ସମୁଦାୟ ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଛି ।
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
1,175
2
Andhra Pradesh
2,153
3
Assam
1,48,136
4
Bihar
4,04,150
5
Chandigarh
2
6
Chhattisgarh
1,028
7
Dadra & Nagar Haveli
729
8
Daman & Diu
861
9
Delhi
5,23,094
10
Goa
1,757
11
Gujarat
4,19,839
12
Haryana
3,84,240
13
Himachal Pradesh
14
14
Jammu & Kashmir
30,169
15
Jharkhand
94
16
Karnataka
1,04,242
17
Kerala
1,149
18
Ladakh
86
19
Madhya Pradesh
1,36,346
20
Maharashtra
6,34,570
21
Meghalaya
6
22
Nagaland
4
23
Odisha
1,08,296
24
Puducherry
2
25
Punjab
5,755
26
Rajasthan
5,90,276
27
Tamil Nadu
26,467
28
Telangana
500
29
Tripura
2
30
Uttar Pradesh
3,15,928
31
Uttarakhand
67,427
32
West Bengal
17,837
Total
39,26,334
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨୦ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୧୧୮ ଦିନ ସୁଦ୍ଧା (ମଇ ୧୩, ୨୦୨୧) ୨୦,୨୭,୧୬୨ ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ୧୮,୬୨୪ ସେସନରେ ୧୦,୩୪,୩୦୪ ହିତାଧିକାରୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୯,୯୨,୮୫୮ ହିତାଧିକାରୀ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ନେଇଛନ୍ତି ।
Date: 13th May, 2021 (Day-118)
HCWs
1stDose
17,022
2ndDose
33,409
FLWs
1stDose
83,628
2nd Dose
83,594
18-44 years
1st Dose
4,40,706
45 to 60 years
1stDose
3,53,966
2nd Dose
3,68,924
Over 60 years
1stDose
1,38,982
2nd Dose
5,06,931
Total Achievement
1stDose
10,34,304
2ndDose
9,92,858
ନିମ୍ନ ଗ୍ରାଫରେ ଦେଶର ଦୈନିକ ବଢିଥିବା ପରୀକ୍ଷଣ ପ୍ରଦର୍ଶିତ, ଏହା ୩୧ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ରହିଛି । ସମୁଦାୟ ପଜିଟିଭ ହାର ୭.୭୨%କୁ ସାମାନ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ନିମ୍ନ ଗ୍ରାଫରେ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଛି । ଏହା ୨୦.୦୮ ପ୍ରତିଶତକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩,୪୩,୧୪୪ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟରେ ୭୨.୩୭ ପ୍ରତିଶତ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୪୨,୫୮୨ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ ୩୯,୯୫୫ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ୩୫, ୨୯୭ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଜାତୀୟ ମୃତ୍ୟୁ ହାର ୧.୦୯ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୪,୦୦୦ ମୃତ୍ୟୁ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୭୨.୭୦ ପ୍ରତିଶତ ନୂଆ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୮୫୦ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ଦୈନିକ ୩୪ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative Recoveries exceed 2 Crore
24-hour Recoveries Outnumber Daily New COVID Cases for Third Time in last Four Days
Decline of 5,632 in Active Caseload in the last 24 hours
India’s Cumulative Vaccination Coverage steadily nearing 18 Crore
More than 39 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated, so far
Government of India continues to Expeditiously Allocate and Deliver Global Aid to States/UTs through a “Whole of Government” approach
14 MAY 2021 11:01AM by PIB Delhi
In a significant development, India’s cumulative recoveries has surpassed 2 Crore (2,00,79,599) today. The National Recovery Rate is 83.50%.
3,44,776 recoveries were registered in the last 24 hours. It outnumbers India’s Daily New COVID cases for the third time in the last four days.
Ten states account for 71.16% of the new recoveries.
The graph below depicts the Daily Recoveries in the last 14 days.
India’s total Active Caseload has decreased to 37,04,893 today. It now comprises 15.41% of the country's total Positive Cases.
A net decline of 5,632 cases is recorded in the active caseload in the last 24 hours.
12 States cumulatively account for 79.7% of India’s total Active Cases.
Government of India continues to expeditiously allocate and deliver global aid to States/UTs through a “Whole of Government” approach.Cumulatively, 9,294 Oxygen Concentrators; 11,835 Oxygen Cylinders; 19 Oxygen Generation Plants; 6,439 ventilators/Bi PAP and nearly 4.22 L Remdesivir vials delivered/ dispatched through road and air, so far.
On the other hand, the cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country is steadily nearing 18 Cr today under the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive.
A total of 17,92,98,584 vaccine doses have been administered through 26,02,435sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 96,18,127 HCWs who have taken the 1st dose and 66,04,549 HCWs who have taken the 2nddose, 1,43,22,390 FLWs (1stdose), 81,16,153 FLWs (2nddose), 39,26,334 beneficiaries under 18-45 age group (1stdose), 5,66,09,783 (1stdose) and 85,39,763 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,42,42,792 1stdose beneficiaries and 1,73,18,693 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
96,18,127
2nd Dose
66,04,549
FLWs
1st Dose
1,43,22,390
2nd Dose
81,16,153
Age Group 18-44 years
1st Dose
39,26,334
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,66,09,783
2nd Dose
85,39,763
Over 60 years
1st Dose
5,42,42,792
2nd Dose
1,73,18,693
Total
17,92,98,584
Ten states account for 66.75% of the cumulative doses given so far in the country.
4,40,706 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine in the last 24 hours and cumulatively 39,26,334 across 32 States/UTs since the start of phase-3 of vaccination drive. Table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
1,175
2
Andhra Pradesh
2,153
3
Assam
1,48,136
4
Bihar
4,04,150
5
Chandigarh
2
6
Chhattisgarh
1,028
7
Dadra & Nagar Haveli
729
8
Daman & Diu
861
9
Delhi
5,23,094
10
Goa
1,757
11
Gujarat
4,19,839
12
Haryana
3,84,240
13
Himachal Pradesh
14
14
Jammu & Kashmir
30,169
15
Jharkhand
94
16
Karnataka
1,04,242
17
Kerala
1,149
18
Ladakh
86
19
Madhya Pradesh
1,36,346
20
Maharashtra
6,34,570
21
Meghalaya
6
22
Nagaland
4
23
Odisha
1,08,296
24
Puducherry
2
25
Punjab
5,755
26
Rajasthan
5,90,276
27
Tamil Nadu
26,467
28
Telangana
500
29
Tripura
2
30
Uttar Pradesh
3,15,928
31
Uttarakhand
67,427
32
West Bengal
17,837
Total
39,26,334
More than 20 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-118 of the vaccination drive (13th May, 2021), 20,27,162 vaccine doses were given. Across 18,624 sessions, 10,34,304 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 9,92,858 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Date: 13th May, 2021 (Day-118)
HCWs
1stDose
17,022
2ndDose
33,409
FLWs
1stDose
83,628
2nd Dose
83,594
18-44 years
1st Dose
4,40,706
45 to 60 years
1stDose
3,53,966
2nd Dose
3,68,924
Over 60 years
1stDose
1,38,982
2nd Dose
5,06,931
Total Achievement
1stDose
10,34,304
2ndDose
9,92,858
The graph below highlights the increase in tests being conducted in India, which stands at over 31 Crore today. The cumulative positivity rate has also marginally increased to 7.72%.
Below is a graphical representation of the Daily Positivity Rate which has slightly declined to 20.08%.
3,43,144 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 72.37% of the new cases in last 24 hours.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 42,582. It is followed by Kerala with 39,955 while Karnataka reported 35,297 new cases.
The National Mortality Rate currently stands at 1.09%.
4,000 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 72.70% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (850). Karnataka follows with 344 daily deaths.