হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ রিলিফ এইদকী মতাংদা অপদেৎ
“হ্বোল ওফ গভর্মেন্ত” এপ্রোচ অমগী মখাদা, ভারত সরকারনা মালেম অসিদগী পীরক্লিবা গ্লোবেল এইদ অদু রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা য়েন্থোকখ্রে
হৌজিক ফাওবদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৮৯০০; ওক্সিজেন সিলিন্দর ৫০৪৩; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৮; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ ৫৬৯৮; রেমদেসিভির লাথ ৩.৪গী চাংদা পীরকখ্রে
10 MAY 2021 4:36PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা কোবিদকী চাং য়াম্না ৱাংনা হেনগৎলক্লিবা অসি লান্থেংনবা ঙম্নবা ভারত সরকারনা ২০২১গী এপ্রিল ২৭তগী হৌদুনা মালেম অসিগী তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংদগী কোবিদ-১৯ রিলিফ মেদিকেল সপ্লাইশিং, ইক্ব্যুইপমেন্ত অমসপং ইন্তরনেস্নেল দোনেসনশিং ফংদুনা লাক্লি৷ “হ্বোল ওফ গভর্মেন্ত” এপ্রোচকী মখাদা স্ত্রিমলাইন অমসুং সিস্তেমেতিক ওইবা মেকানিজম অমা শিজিন্নদুনা, ভারত সরকারগী তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিংনা মাপন লৈবাকশিংদগী লাক্লিবা গ্লোবেল এইদশিং অসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিং অসিদা নিংথিনা য়ৌহন্ননবগীদমক পুন্না হোৎনমিন্নখ্রে৷
২০২১গী এপ্রিল ২৭তগী ২০২১গী মে ০৯ ফাওবদা, ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৮৯০০; ওক্সিজেন সিলিন্দর ৫০৪৩; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৮; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ ৫৬৯৮; রেমদেসিভির লাথ ৩.৪গী চাংদা পীরকখ্রে৷
২০২১গী মে ৯দা য়ু.কে., সাউথ কোরিয়া অমসুং য়ু.এস.আই.এস.পি.এফ.তগী ফংখিবা মরু ওইবা পোৎলমশিং অদুদি:
• ভেন্তিলেতরশিং/বাইপাপ/সিপাপ (১,০০০)
• ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং (২২৬৭)
• ওক্সিমিতর (১০০০০)
• সিলিন্দর (২০০)
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অমসুং ইন্সতিত্যুসনশিংদা পীরক্লিবা পোৎলমশিং অদু খোঙজেল য়াম্না য়েন্থোকপগী থবক চত্থরি৷ পোৎলমশিং য়েন্থোকপগী থবক অদু চাং নাইনা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না য়েংশিল্লি৷ রিসিপ্ত অদু কোওর্দিনেৎ তৌনবা অমসুং গ্রান্তশিং, এইদ অমসুং দোনোসনশিং ওইনা ফংলিবা ফোরেন্দ কোবিদ রিলিফ মেতরিয়েলশিং অদু য়েন্থোক্নবা দেদিকেতেদ কোওর্দিনেসন সেল অমা হকশেল মন্ত্রালয়দা শেমখ্রে৷ মসিগী সেল অসি ২০২১গী এপ্রিল ২৬তগী মথৌ তৌবা হৌখ্রে৷ স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যোর অমা শেমখ্রে অমসুং হকশেল মন্ত্রালয়না ২০২১গী মে ২দগী চৎনখ্রে৷
অহানবা ফোতো-মহারাস্ত্র রাজ্যদা য়েন্থোক্ননবগীদমক ঙরাং ৯.৫.২০২১দা দেনমার্কতগী ভেন্তিলেতর ৪০ মুম্বাই এয়রপোর্ততা থুংলকখ্রে
অনিশুবা ফোতো : মহারাস্ত্র রাজ্যদা য়েন্থোক্ননবগীদমক ঙরাং ৯.৫.২০২১দা দেনমার্কতগী ভেন্তিলেতর ১৩ অমসুং মুম্বাই, সেল্সফোর্সতগী ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৩০০ থুংলকখ্রে
অহুমশুবা ফোতো: কর্নতাকা রাজ্যদা য়েন্থোক্ননবগীদমক ইজরেলদগী পুরকখিবা ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ২ হিন্দোন এয়র বেজতগী দিস্পেতচ তৌননবা শেম শাবা
মরিশুবা ফোতো: ১০.৫.২০২১দা পোর্ত ব্লেয়রদা সাউথ অন্দামন অমসুং নিকোবর আইলেন্দগী দিপুতী কম্মিশনারদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৪৪, এদাপ্তর প্লগ অমসুং নাসল কেনুলা বোক্স ১০২ খুৎশিন্নবা

Ministry of Health and Family Welfare
Update on Covid Relief Aid
Through a “Whole of Government” approach, Govt of India has expeditiously Delivered Global Aid to States/UTs
8900 Oxygen Concentrators; 5043 Oxygen Cylinders; 18 Oxygen Generation Plants; 5698 ventilators/Bi PAP; about 3.4L Remdesivir vials delivered/ dispatched so far
10 MAY 2021 4:36PM by PIB Delhi
Government of India has been receiving international donations and aid of COVID-19 relief medical supplies and equipment since 27 April 2021 from different countries/organisations to augment its efforts in fighting the unprecedented surge in COVID in the country. Through a streamlined and systematic mechanism under the “Whole of Government” approach, various Ministries/Departments of Government of India have seamlessly collaborated for expeditiously delivering the incoming global aid to States and UTs.
Cumulatively, 8900 Oxygen Concentrators; 5043 Oxygen Cylinders; 18 Oxygen Generation Plants; 5698 ventilators/Bi PAP; about 3.4L Remdesivir vials delivered/ dispatched through road and air, from 27th April 2021 to 09th May 2021.
Major items received on 9th May 2021 from UK, South Korea, USISPF include:
• Ventilators/BiPAP/CPAP (1,000)
• Oxygen Concentrators (2267)
• Oximeter (10000)
• Cylinder (200)
Effective immediate allocation, and streamlined delivery to the recipient states/UTs and institutions is an ongoing exercise. The Union Health Ministry is comprehensively monitoring this on a regular basis. A dedicated Coordination Cell has been created in the Union Health Ministry to coordinate the receipt and allocation of foreign COVID relief material as grants, aid and donations. This Cell started functioning from 26th April 2021. A Standard Operating Procedure has been framed and implemented by the Health Ministry since 2nd May, 2021.
Photo 1. 40 Ventilators from Denmark were received at Mumbai airport yesterday for distribution in the State of Maharashtra on 9.5.2021
Photo2: Received 13 Ventilators from Denmark and 300 Oxygen Concentrators from Salesforce, Mumbai for distribution in the state of Maharashtra on 9.5.2021
Photo 3: 2 Oxygen Generation plant from Isreal ready for dispatch, Hindon Air Base for distribution in the state of Karnataka.
Photos 4: Handed over to Deputy Commissioner, South Andaman & Nicobar Island: 44 Oxygen Concentrator, & 102 Boxes of Adapter plugs and Nasal Canula at Port Blair on 10.5.2021