হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ মেনেজমেন্তগীদমক রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা তর্সরী কেয়র ইন্সতিত্যুসনশিংদা ভারত সরকারনা মালেম অসিদগী ফংখিবা এইদ মাই পাক্না অমসুং মতম চানা য়েন্থোক্লি
হৌজিক ফাওবদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৬৬০৮; ওক্সিজেন সিলিন্দর ৩৮৫৬; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৪; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ ৪৩৩০; রেমদেসিভির লাথ ৩রোমগী চাংদা পীরকখ্রে৷
08 MAY 2021 4:11PM by PIB Imphal
মালেম শিনবা থুংনা শন্দোরক্লিবা লাইচৎ কোবিদ-১৯ মাই পাক্না লান্থেংননবা ভারত সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনরিবা অসিদা মালেমগী কম্ম্যুনিতীনা মপেং পাংলকখ্রে৷ মপান লৈবাকশিং অসিদগী ভারতনা ফংলিবা সপোর্ত সপ্লাইশিং অসি নিংথিনা য়েন্থোক্ননবগীদমকভারত সরকারনা স্ত্রিমলাইন অমসুং সিস্তেমেতিক মেকানিজম অমা শেমখ্রে৷ মসিনা রাজ্য/য়ু.তি.শিং অমসুং তর্চরী কেয়র ইন্সতিত্যুসনশিংগী মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা সপ্লিমেন্ত তৌদুনা মতেং পাংলগনি অমসুং হোস্পিতেলাইস তৌরবা কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিং অদু নিংথিনা লাইয়েং চত্থনবা মখোয়গী লৈরিবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত কেপাসিতীশিং অদু হেন্না ফহল্লগনি৷
ভারত সরকারনা ২০২১গী এপ্রিল ২৭তগী হৌদুনা মালেম অসিগী তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংদগী কোবিদ-১৯ রিলিফ মেদিকেল সপ্লাইশিং, ইক্ব্যুইপমেন্ত অমসুং ইন্তরনেস্নেল দোনেসনশিং ফংদুনা লাক্লি৷
২০২১গী এপ্রিল ২৭তগী ২০২১গী মে ৭ ফাওবদা, পুন্না ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৬৬০৮; ওক্সিজেন সিলিন্দর ৩৮৫৬; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৪; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ ৪৩৩০; রেমদেসিভির লাথ ৩রোমগী চাং দেলিভর তৌখ্রে৷
২০২১গী মে ৭তা য়ু.এস.আই.এস.পি.এফ., স্বিতজর্লেন্দ, পোলেন্দ, নেদরলেন্দ অমসুং ইজরেলদগী ফংখিবা মরু ওইবা পোৎলমশিং অদুদা য়াওরিবশিং অদুদি:
• ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর(২০৬০),
• রেমদেসিভির (৩০,০০০),
• ভেন্তিলেতর (৪৬৭),
• ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত(০৩)
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অমসুং ইন্সতিত্যুসনশিংদা পোৎ-চৈশিং য়েন্থোকপগী থবক নিংথিনা চত্থরি৷ হায়রিবা থবকশিং অদু চাং নাইনা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না নিংথিনা য়েংশিল্লি৷
ফোতো ১: য়ু.এস.-ইন্দিয়া স্ত্রাতিজিক পার্তনরশিপ ফোরম(য়ু.এস.আই.এস.পি.এফ.)দগী ফংখিবা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ১০০ ঙসি দিল্লিদগী অসামদা পুরকখ্রে
২শুবা ফোতো. মেদিকেলগী হিরমদা শিজিন্ননবা ৯৩% ওক্সিজেন য়াওবা লিতর ৩৬০.০ পুথোকপা ঙম্বা অমসুং লিতর ৪২০.০গী রিজর্ব ওক্সিজেন তেঙ্ক লৈবা জর্মন মোবাইল ওক্সিজেন প্রদক্সন অমা হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা শিজিন্ননবা ঙসি অয়ুক অঙনবদা দি.আর.দি.ও.দা পুরকখ্রে৷
৩শুবা ফোতো. নেদরলেন্দদগী ফংখিবা ভেন্তিলেতর ১১২ ঙসি দেল্লিদগী তেলঙ্গনাদা পুরক্লগনি৷
রিসিপ্ত অদু কোওর্দিনেৎ তৌনবা অমসুং গ্রান্তশিং, এইদ অমসুং দোনোসনশিং ওইনা ফংলিবা ফোরেন্দ কোবিদ রিলিফ মেতরিয়েলশিং অদু য়েন্থোক্নবা দেদিকেতেদ কোওর্দিনেসন সেল অমা হকশেল মন্ত্রালয়দা শেমখ্রে৷ মসিগী সেল অসি ২০২১গী এপ্রিল ২৬তগী মথৌ তৌবা হৌরগনি৷ স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যোর অমা শেমখ্রে অমসুং হকশেল মন্ত্রালয়না ২০২১গী মে ২দগী চৎনখ্রে৷

Ministry of Health and Family Welfare
Global Aid being Effectively Allocated and Promptly Delivered by Government of India to Tertiary Care Institutions across States and UTs for COVID management
6608 Oxygen Concentrators; 3856 Oxygen Cylinders; 14 Oxygen Generation Plants; 4330 ventilators/Bi PAP; about 3L Remdesivir vials delivered/dispatched, so far
08 MAY 2021 4:11PM by PIB Delhi
Reflecting the solidarity and goodwill towards India, the global community has extended a helping hand in supporting efforts of India in this collective fight against COVID19. Government of India has designed a streamlined and systematic mechanism for effective allocation, and prompt distribution and delivery of the support supplies received by India. This will help to supplement the medical infrastructure of the tertiary care institutions and recipient States/UTs, and strengthen their clinical management capacities for effective clinical management of the hospitalised COVID19 patients.
Government of India has been receiving international donations and aid of COVID-19 relief medical supplies and equipment since 27 April 2021 from different countries/organisations.
Cumulatively, 6608 Oxygen Concentrators; 3856 Oxygen Cylinders; 14 Oxygen Generation Plants; 4330 ventilators/Bi PAP; about 3L Remdesivir vials have been delivered/ dispatched, from 27th April 2021 to 07th May 2021.
Major items received on 7th May 2021 from USISPF, Switzerland, Poland, Netherland & Israel include:
• Oxygen Concentrators (2060),
• Remdesivir (30,000),
• Ventilators (467),
• Oxygen Generation Plant (03)
Effective immediate allocation, and streamlined delivery to the recipient states/UTs and institutions is an ongoing exercise. This is being comprehensively monitored by the Union Health Ministry on a regular basis.
Photo 1: 100 Oxygen Concentrators received from US-India Strategic Partnership Forum (USISPF) dispatched from Delhi to Assam today
Photo 2. A German Mobile Oxygen Production and Filling System, producing 360.0 Litres of 93% Oxygen for medical use, and having a reserve Oxygen tank of 420.0 Litres was transported to DRDO early morning today, for use in their health facilities.
Photo 3. 112 Ventilators received from Netherland on way from Delhi to Telangana today.
A dedicated Coordination Cell has been created in the Union Health Ministry to coordinate the receipt and allocation of foreign COVID relief material as grants, aid and donations. This Cell started functioning from 26th April 2021. A Standard Operating Procedure has been framed and implemented by the Health Ministry since 2nd May, 2021.