প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দিয়া-য়ু.কে. ভর্চ্যুএল সম্মিৎ (মে ০৪, ২০২১)
02 MAY 2021 11:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মে ০৪, ২০২১দা য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী দি রাইৎ ওনরেবল বোরিস জোনসনগা লোইননা ভর্চ্যুএল সম্মিৎ অমা পাঙথোক্কনি।
২০০৪দগী হৌদুনা ভারত অমসুং য়ু.কে.না স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী মরী অমা থমদুনা লাক্লি। মসি চাং নাইনা অৱাংবা থাক্কী এক্সচেঞ্জশিং পাঙথোক্তুনা অমসুং লম কয়াদা কনভর্জেন্সশিং হেনগৎহনদুনা থম্নবা হোৎনদুনা লাকখি। সম্মিৎ অসি ঐখোয়গী তোঙান-তোঙানবা হীরমশিংগী স্ত্রেতেজিক ওইবা মরীশিং ফগৎহন্নবা অমসুং নাকল অনিমক্তা কান্নগদবা রিজনেল অমসুং মালেমগী সমস্যাশিংদা কোওপরেসন পীনবা হেনগৎহন্নবা মরু ওইবা খুদোংচাবা অমা ওইরগনি। লুচিংবা অনিমক্না কোবিদ১৯গী কোওপরেসন পীনবা অমসুং লাইচৎ অসি লান্থেংননবা মালেমগী ওইনা হোৎনরিবশিং অসিগী মতাংদসু খন্নরগনি।
সম্মিৎ অসিদা মথংগী দিকেৎতা মরু ওইবা লম মঙা, মমিং ওইনা পল্লবদা পিপল-তু-পিপল রিলেসনশিপ, ললোন-ইতিক অমসুং চাউখৎ থৌরাং, ঙাকশেল অমসুং সেক্যুরিতী, ক্লাইমেৎ এক্সন অমসুং হেল্থকিয়র অসিদা ভারত-য়ু.কে.গী মরক্তা কোওপরেসন পীনবা মখা তানা চাউথোক্নবা অমসুং ফগৎহন্নবা লম্বী য়াৎকদৌরিবা কম্প্রিহেনসিব রোদমেপ ২০৩০ অমা লোঞ্চ তৌরগনি।

Prime Minister's Office
India-UK Virtual Summit (May 04, 2021)
02 MAY 2021 11:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will hold a Virtual Summit with the Prime Minister of the United Kingdom The Rt. Hon. Boris Johnson on 4 May 2021.
India and UK enjoy a Strategic Partnership since 2004. It has been marked by regular high level exchanges and growing convergences in diverse areas. The Summit will be an important opportunity to elevate our multi-faceted strategic ties and enhance cooperation on regional and global issues of mutual interest. Both leaders will also discuss Covid19 cooperation and the global efforts to fight the pandemic.
A comprehensive Roadmap 2030 will be launched during the Summit, which will pave the way for further expanding and deepening India-UK cooperation over the next decade across five key areas, namely people-to-people relationship, trade and prosperity, defence and security, climate action and healthcare.