Ministry of Railways
Railways work swiftly to deploy 10 Isolation Coaches at Dimapur today in keeping State Govt of Nagaland’s demand
Government of Assam requests for COVID coaches be kept in readiness at various stations
Railway mobilises Additional Covid Care Coaches for use in States of Madhya Pradesh and Maharashtra
Isolation Coaches to be deployed for Jabalpur
Isolation Coaches also shifted from Nandrubar to Palghar to meet exigencies
213 Isolation Coaches in use in different parts of India now
As on date more than 3200 free beds available in these Isolation Coaches
02 MAY 2021 2:57PM by PIB Delhi
Strengthening the capabilities of the nation in the united fight against Covid, the Ministry of Railways has, amongst its multi-pronged initiatives, deployed nearly 4000 Isolation Coaches with almost 64000 beds.
To work concurrently with the States and in a bid to reach out as swiftly as possible, the Railway has drawn a de-centralised plan of action empowering Zones and Divisions to work out their Memorandum of Agreement for cohesive action. These Isolation Coaches can be easily moved and positioned at places of demand on the Indian Railways network.
Accordingly, as per States’ demand, at present 213 coaches have been handed over to various states for Covid care with a bed-capacity of nearly 3400 beds. Isolation Coaches are presently utilised at Delhi, Maharashtra (Ajni ICD, Nandrubar), Madhya Pradesh (Tihi near Indore). The latest demand came from the State Govt of Nagaland Isolation Coaches. Accordingly, the Railway worked swiftly to deploy 10 Isolation Coaches at Dimapur.
The Railways has also positioned 50 coaches at major cities of Uttar Pradesh like Faizabad, Bhadohi, Varanasi, Bareli & Nazibabad. As per district authorities demand, Isolation Coaches are being shifted from Nandrubar to Palghar. Isolation Coaches are also being deployed for Jabalpur.
The updated position of the utility of these coaches positioned in the States of Delhi, UP, MP and Maharashtra are as follows -
At Nandrubar (Maharashtra), in the last few days 6 new admissions were registered as on date while 3 patients discharged after isolation period. 35 Covid patients are currently in isolation at this facility. Cumulatively upto now, 95 admissions were registered with 60 subsequent discharge of patients by State Health Authorities. 343 beds are still available. The Railway has also positioned 11 Covid Care Coaches (with one coach serving exclusively for medical personnel and supplies) at Ajni Inland Container Depot and handed over to Nagpur Municipal Corporation.
With regard to the demand by the State Govt of Madhya Pradesh for 2 coaches, the Ratlam Division of Western Railway has deployed 22 Coaches with a capacity of 320 beds at Tihi Station near Indore. 12 patients are admitted here so far. 308 beds are available at this facility At Bhopal, where 20 coaches are deployed. At this facility, there were 21 admissions with 4 patients discharged as per latest data. 275 beds are available at this facility.
In Delhi, the Railway has catered to the full demand of State Governments’ demand for 75 Covid Care Coaches with a capacity of 1200 beds. 50 coaches are positioned at Shakurbasti and 25 Coaches at Anand Vihar Stations. 4 admissions were registered as on date with 1 patient discharged. 1196 beds are still available.
The utilisation of these facilities in the above-mentioned States, as per latest records, cumulatively registers 123 admissions with 62 subsequent discharges. Presently 61 Covid patients are utilising the Isolation Coaches. A total of 3200 beds are still available at these facilities including the newly deployed coaches at Dimapur.
In UP, though coaches have not yet been requisitioned by State Govt, 10 coaches each are placed at Faizabad, Bhadohi, Varanasi, Bareli & Nazibabad totalling to a capacity of 800 beds (50 coaches).
Government of Assam has also requested that 150 Covid Coaches be kept in readiness at various stations though they have not requisitioned them Six Stations Kamakhya/ Guwahati, Lumding, New Bongaigaon, Silchar, Badarpur and Dibrugarh have been suggested where these coaches can be placed whenever required.

রেলৱে মন্ত্রালয়
নাগালেন্দ রাজ্য সরকারনা হায়জরকপগী মতুং ইন্না, ঙসি দিমাপুরদা আইসোলেসন কোচেস ১০ থম্নবা রেলৱেনা হোৎনরি
অসামগী তোঙান তেঙানবা স্তেসনশিংদা কোচেস দরকার ওইরকপা মতমদা হেক্তা শিজিন্নবা য়াবা কোবিদ কোচেসশিং থম্বিনবা অসাম সরকারনা হায়জরকখ্রে
মধ্য প্রদেশ অমসুং মহারাস্ত্র রাজ্যশিংদা শিজিন্ননবগীদমক অহেনবা কোবিদ কেয়র কোচেসশিং থম্নবা রেলৱেনা শেম-শাখ্রে
জপালপুরগীদমক আইসোলেসন কোচেসশিং দিপ্লোই তৌরগনি
তঙাই ফদবশিং অসি মেনশিন্নবা আইসোলেসন কোচেসশিং নন্দ্রুবারদগী পলঘরদা হোংদোক্তুনা থমখ্রে
হৌজিক্তি লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা আইসোলেসন কোচেস ২১৩ শিজিন্নরি
ঙসি ফাওবদা, হায়রিবা আইসোলেসন কোচেসশিং অসিদা অহাংবা ফমুং ৩২০০ হেন্না লৈরি
02 MAY 2021 2:57PM by PIB Imphal
কোবিদকী মাইয়োক্তা অমতা ওইনা পুন্না লান্থেংমিন্নবদা লৈবাক অসিগী তৌবা ঙম্বা শক্তি অদু হেনগৎনবা, রেলৱে মন্ত্রালয়না ফমুং ৬৪০০০গী কেপাসিতী লৈবা আইসোলেসন কোচেস ৪০০০রোম কোবিদকী শিজিন্ননবা থমখ্রে৷ হায়রিবা আইসোলেসন কোচশিং অসি য়াম্না লাইনা ইন্দিয়ন রেলৱে নেতৱার্ককী মনুং চন্না লৈরিবা মফম অমদগী অতোপ্পা মফম অমদা পুথোক-পুশিন তৌদুনা থম্বা য়াই৷
রাজ্যশিংনা হায়জরকপগী মতুং ইন্না, হৌজিক হৌজিক্কী কোবিদ কেয়রগী ওইনা ফমুং ৩৪০০রোম লৈবা কোচ ২১৩ তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা খুৎশিন্নখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা দিল্লি, মহারাস্ত্র(অজনি আই.সি.দি., নন্দ্রুবার), মধ্য প্রদেশ(ইন্দোরগী মনাক্তা লৈরিবা তিহি)দা আইসোলেসন কোচেসশিং অসি শিজিন্নরি৷ আইসোলেসন কোচশিং অসিগীদমক খ্বাইদগী নৌনা হায়জরকপা রাজ্য অদু নাগালেন্দ ওইরে৷ মসিগী মতুং ইন্না, রেলৱেনা দিমাপুরদা আইসোলেসন কোচেস ১০ থম্নবা য়াম্না কন্না হোৎনরি৷
রেলৱেনা উত্তর প্রদেশকী অচৌবা শহরশিং ফাইজবাদ, ভাদোহি, বরানাসি, বরেলি অমসুং নাজিববাদতা কোচেস ৫০সু থমখ্রে৷ দিস্ত্রিক ওথোরিতীস দিমান্দগী মতুং ইন্না, আইসোলেসন কোচশিং নন্দ্রুবারদগী পালঘরদা হোংদোক্তুনা থমখ্রে৷ জবালপুরগীসু আইসোলেসন কোচেসশিং থমগদৌরি৷
দিল্লি, য়ু.পি., এম.পি., অমসুং মহারাস্ত্র রাজ্যশিংদা থম্লিবা কোচশিং অসি শিজিন্নবগী অপদেতেদ পোজিসন অদু মখাদা পীরি -
নন্দ্রুবারদা(মহারাস্ত্র), হৌখিবা নুমিৎ খরনি অসিদগী ঙসি ফাওবদা নৌনা ৬ এদমিসন তৌরকখ্রে অমসুং পেসেন্ত ৩না আইসোলেসন মতম লোইবদগী দিচার্জ তৌখ্রে৷ মসিগী ফেসিলিতী অসিদা হৌজিক হৌজিক কোবিদ পেসেন্ত ৩৫ আইসোলেসন তৌদুনা লৈরি৷ অপুনবগী ওইনা হৌজিক ফাওবদা, মীওই ৯৫ এদমিসন তৌরকখ্রে অমসুং স্তেত হেল্থ ওথোরিতীশিংনা পেসেন্ত ৬০ দিচার্জ তৌখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক ফমুং ৩৪৩ লৈরি৷ রেলৱেনা অজনি ইনলেন্দ কন্তেনর দিপোততসু কোবিদ কেয়র কোচেস ১১ (কোচ অমদি মেদিকেল পর্সোনেল অমসুং সপ্লাইশিংগী ওইনা শিজিন্নরি)থমদুনা নাগপুর মুনিসিপাল কোর্পোরেসনদা খুৎশিন্নখ্রে৷
মধ্য প্রদেশকী রাজ্য সরকারনা কোচেস ২গীদমক হায়জরকপগী মতুং ইন্না, ৱেস্তর্ন রেলৱেগী রতলম দিভিজননা ইন্দোর মনাক্তা লৈরিবা তিহি স্তেসনদা ফমুং ৩২০ লৈবা কোচেস ২২ থমখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা মফম অসিদা পেসেন্ত ১২ এদমিত তৌখ্রে৷ মসিগী ফেসিলিতী অসিদা ফমুং ৩০৮ লৈ৷ ভোপালদা কোচ ২০ দিপ্লোই তৌখ্রে৷ খ্বাইদগী নৌরিবা দাতাগী মতুং ইন্না, মসিগী ফেসিলিতী অসিদা মীওই ২১ এদমিসন তৌরকখ্রে অমসুং পেসেন্ত ৪না নাবা ফরক্তুনা দিচার্জ তৌখ্রে৷ মসিগী ফেসিলিতী অসিদা ফমুং ২৭৫ লৈ৷
দিল্লিদা, রাজ্য সরকারনা য়াম্না কন্না হায়জরকপগী মতুং ইন্না, রেলৱেনা ফমুং ১২০০গী কেপাসিতি লৈবা কোবিদ কেয়র কোচেস ৭৫ থমখ্রে৷ শাকুর্বস্তিদা কোচ ৫০ অমসুং অনন্দ ভিহার স্তেসনদা কোচেস ২৫ থমখ্রে৷ ঙসি ফাওবদা মীওই ৪ অদমিসন তৌরকখ্রে অমসুং পেসেন্ত ১ দিচার্জ তৌখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক ফমুং ১১৯৬ লৈরি৷
খ্বাইদগী নৌবা রিপোর্তকী মতুং ইন্না, মথক্তা পল্লিবা রাজ্যশিং অসিদা হায়রিবা ফেসিলিতীশিং অসি শিজিন্নবগী চাং অসি পুন্না মীওই ১২৩ এদমিসন তৌরকখি অমসুং মীওই ৬২না অনাবা অসিদগী ফরক্তুনা দিচার্জ তৌখি৷ হৌজিক হৌজিক কোবিদ পেসেন্ত ৬১না আইসোলেসন কোচশিং অসি শিজিন্নরি৷ দিমাপুরদা নৌনা থম্লিবা কোচশিং অসি য়াওনা হায়রিবা ফেসিলিতীশিং অসিদা হৌজিক হৌজিক হাংদুনা লৈরিবা ফমুং মশিং অসি পুন্না ৩২০০নি৷
য়ু.পি.দা, রাজ্য সরকার অসিনা কোচশিং অসিগীদমক হৌজিক ফাওবদা হায়রক্তবা তারবসু, ফাইজবাদ, ভাদোহি, বরানাসি, বরেলি অমসুং নাজিববাদতা পুন্না ফমুং কেপাসিতী ৮০০ লৈবা কোচেস ১০-১০ থমখ্রে(পুন্না কোচেস ৫০)৷
হৌজিক হৌজিক অসাম রাজ্য সরকারনা রেলৱে কোচশিং অসি শিজিন্নদবা তারবসু, রাজ্য অসিনা দরকার ওইরকপা মতমদা কোবিদ কেচেস ১৫০ শিজিন্নবা য়াবা মওং অমদা অদুমক থম্বিয়ু হায়না অসাম সরকারনসু হায়জখ্রে৷ রাজ্য অসিনা কোচশিং অসি দরকার ওইরকপা মতমদা কোচশিং অসি থম্বা য়াবা মফম তরুক অদুদি কমাখ্য/গুৱাহতি, লুমদিং, ন্যু বোনগাইগোন, সিল্চর, বদার্পুর অমসুং দিব্রুগরনি৷