ଶ୍ରମ ଓ ନିୟୋଜନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଇଏସଆଇସି ହସପିଟାଲ ଗୁଡିକ ପାଇଁ କୋଭିଡ-୧୯ ଚିକିତ୍ସା ସୁବିଧା ଥିବା ଡ୍ୟାଶବୋର୍ଡ
29 APR 2021 5:24PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଶ୍ରମ ଓ ନିଯୁକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା କର୍ମଚାରୀ ରାଜ୍ୟ ବୀମା ନିଗମ (ଇ ଏସ ଆଇ ସି) ସାଂପ୍ରତିକ କରୋନା ମହାମାରୀ ସମୟରେ ନିଜର ସାମାଜିକ ଦାୟିତ୍ୱବୋଧ ନିର୍ବାହ କରିବାକୁ ଯାଇ ଆଉ ଏକ ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରିଛି । ଏହି ନୂଆ ପଦକ୍ଷେପରେ ନାଗରିକ କେନ୍ଦ୍ରୀକ ସେବା ଯୋଗାଣ ବା ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରିବାର ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯାଇଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟର ସବୁଠୁ ବଡ ଆବଶ୍ୟକତା ହେଲା କରୋନା ରୋଗୀଙ୍କ ଚିକିତ୍ସା ଓ ସେବା ପାଇଁ ଶଯ୍ୟା ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି କରିବା । ଏହାର ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ଇଏସ୍‌ଆଇ ପକ୍ଷରୁ ଯେଉଁ ସବୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ଓ ଚିକିତ୍ସା ପ୍ରଦାନକାରୀ ସୁବିଧାମାନ କରାଯାଇଛି ସେସବୁକୁ ଏବେ ଦେଶର ଲୋକମାନଙ୍କୁ କୋଭିଡ ଚିକିତ୍ସା ଓ ସେବା ଯୋଗାଇ ଦେବାକୁ ଉନ୍ମୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି । କୋଭିଡ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କୁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ସେବା ଯୋଗାଇବାକୁ ଇଏସ୍‌ଆଇର କେତେକ ଚିକିତ୍ସା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ପ୍ରସ୍ତୁତି ଆରମ୍ଭ କରିଦେଲେଣି । ଏଥିରେ ଆମର ସାହସୀ ଚିକିତ୍ସକ ଓ ଚିକିତ୍ସାକର୍ମୀ ତଥା ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସମ୍ମୁଖ ଭାଗର କର୍ମୀମାନେ ଏସବୁ ଇଏସଆଇ ହସ୍‌ପିଟାଲରେ ୨୪ଘଣ୍ଟିଆ ଜୀବନ ରକ୍ଷାକାରୀ ସେବା ଯୋଗାଇ ଦେଉଛନ୍ତି । ସେମାନେ କେବଳ ଦାୟିତ୍ୱବାନ ନାଗରିକ ଭାବେ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁନାହାନ୍ତି, ଏଥିରେ ମାନବଜାତିର ସେବା, ଈଶ୍ୱରଙ୍କ ସେବା ସହ ସମାନଭାବନା ରଖି ଏହି ମହତ୍ କାମରେ ଲାଗିପଡିଛନ୍ତି ।
ଯୋଗାଣ ଓ ଚାହିଦା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ ଥିବାରୁ ଏବେ କୋଭିଡ୍ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ଶଯ୍ୟାର ଅଭାବ ରହିଛି । ଯେଉଁଠି ଶଯ୍ୟା ରହିଛି ସେ ସମ୍ପର୍କରେ ଠିକ୍ ସମୟରେ ତଥ୍ୟ ଉପଲବ୍ଧ ହେଉନାହିଁ । ଫଳରେ ଜରୁରୀ ଚିକିତ୍ସା ଓ ଯତ୍ନ ଲୋଡୁଥିବା ରୋଗୀମାନେ ଅସୁବିଧାରେ ପଡୁଛନ୍ତି । ଏସିକ୍‌ର ଆଇସିଟି ଟିମ୍ ଏଥିପାଇଁ ନିରନ୍ତର ପରିଶ୍ରମ କରି ଏକ ନକ୍ସା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛି । ଏହି ନକ୍ସା ଆଧାରରେ ଏକ ଡ୍ୟାଶବୋର୍ଡ ତିଆରି କରାଯାଇ ତାହାକୁ କାର୍ଯ୍ୟରେ ଲଗାଯାଇଛି । ରେକର୍ଡ ସମୟରେ ଖୁବ୍ କମ୍ ଦିନରେ ଏହି ଡ୍ୟାଶବୋର୍ଡ ବିକଶିତ ହୋଇ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହୋଇଛି । ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ଜରୁରୀକାଳୀନ ଭିତ୍ତିରେ ଶଯ୍ୟା ଖୋଜୁଥିବା ଲୋକେ ଏସିକ୍ ହସ୍‌ପିଟାଲରେ ବେଡ ସମ୍ପର୍କରେ ଆବଶ୍ୟକ ସୂଚନା ପାଇପାରିବେ ।
ଏହି ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ହୋଇଥିବା ଇଏସଆଇ ହସ୍‌ପିଟାଲଗୁଡିକ ନିଜର ଉପଲବ୍ଧ ଖାଲି ଶଯ୍ୟା ସମ୍ପର୍କରେ ନିୟମିତ ସର୍ବଶେଷ ତଥ୍ୟାବଳୀ ଯୋଗାଉଛନ୍ତି ଏବଂ ତାହା ଡ୍ୟାଶବୋର୍ଡରେ ସ୍ଥାନ ପାଉଛି । ଆଗ୍ରହୀ ବ୍ୟକ୍ତିବିଶେଷ ଏହି ଡ୍ୟାଶବୋର୍ଡରୁ ଚିକିତ୍ସା ସୁବିଧା ପାଇଁ ଉପଲବ୍ଧ ଥିବା ଶଯ୍ୟା, ହସ୍‌ପିଟାଲର ନାମ ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ତଥ୍ୟ ଜାଣିପାରିବେ ଏବଂ ଆବଶ୍ୟକ ସ୍ଥଳେ ତାହାର ସୁବିଧା ନେଇ ପାରିବେ ।
କୋଭିଡ ଫ୍ୟାସିଲିଟି ଡ୍ୟାସବୋର୍ଡର ଲିଙ୍କ ପାଇଁ କ୍ଲିକ କରନ୍ତୁ-
https://www.esic.in/Dashboard/CovidDashBoard.aspx.

Ministry of Labour & Employment
COVID-19 facility Dashboard for ESIC Hospitals
29 APR 2021 5:24PM by PIB Delhi
ESIC, under Ministry of Labour & Employment, in its endeavour to fulfil its social responsibility has taken another step to enhancecitizen centricservices and dissemination of information during the current pandemic.The need of the hour is to increase the number of beds for COVID care. Many of the ESI health facilities meant forits beneficiaries,have been opened up for the benefit of the citizens of our country for COVID care. Some of the ESIInstitutions areeven geared up to provide dedicated services to COVID patients.Our brave heart medical professionalsand the other frontline workers are extending life-saving services, 24x7,in these COVID ESI Institutions not only as responsible citizen but also with a motto of‘Service to Mankind is Services to God”.
Due to demand and supply gap, beds are not available for COVID care. Even if beds are available, the real-time information is not readily available to the needy and those facing emergencies. The ICT Team of ESIC has worked tirelessly to prepare the blueprint, develop and deploy a Dashboard in record time so as to help the needy citizen search or a bed, in a dedicated facility of ESIC. The participating ESI Health Institutions are updating the data on a regular basis. Through this Dashboard, the citizen shall be able to navigate to a displayed ESI Health Institution, view Bed Position there and take conscious decision of availing services.The link for the COVID FACILITY DASHBOARD has been made available at https://www.esic.in/Dashboard/CovidDashBoard.aspx.