Prime Minister's Office
Prime Minister's telephonic Conversation with President Putin of Russian Federation
28 APR 2021 7:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi spoke on telephone today with President of the Russian Federation H.E. Vladimir Putin.
The leaders discussed the evolving Covid-19 pandemic situation. President Putin expressed solidarity with the people and government of India and conveyed that Russia would extend all possible support in this regard. Prime Minister Modi thanked President Putin and noted that the prompt Russian support to India was a symbol of our enduring partnership.
The two leaders noted the ongoing cooperation between the two countries to fight the global pandemic. Approval for emergency use of Sputnik-V vaccine in India was appreciated by President Putin. The leaders noted that the Russian vaccine will be manufactured in India for use in India, Russia and third countries.
Both leaders attached importance to further deepening bilateral cooperation in various sectors in the spirit of our special and privileged partnership. Prime Minister Modi conveyed appreciation for the support received from Russia for India’s Gaganyaan Program and the completion of the Russian phase of training of the four Gaganyaan astronauts.
The leaders noted the scope for increasing cooperation in the area of renewable energy, including the Hydrogen economy.
The leaders decided to establish a new 2+2 dialogue at Minister level comprising Foreign and Defence Ministers from both countries.
The two leaders recalled the important decisions taken during their last Summit meeting in Vladivostok in September 2019. Prime Minister Modi conveyed that he looks forward to President Putin’s visit to India later this year for the Bilateral Summit which would provide an occasion to continue their personal and trusted conversation. President Putin assured the Prime Minister of Russia’s full support for the success of India’s Presidency of BRICS during 2021. The two leaders agreed to remain in close touch on bilateral and international issues.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগা রসিয়ান ফেদরেসনগী রাস্ত্রপতি পুতিনগা লোয়ননা তেলেফোন্দা ৱারী শানবা
28 APR 2021 7:51PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি রসিয়ান ফেদরেসনগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. ব্লাদিমির পুতিনগা লোয়ননা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
লুচিংবশিংনা হেনগৎলক্লিবা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মতাংদা খন্নখি। রাস্ত্রপতি পুতিন্না ভারত সরকার অমসুং মীয়ামগা পুন্না থবক তৌমিন্নবা অমসুং রসিয়ানা হিরম অসিদা অঙম্বা মতেং পাংগনি হায়না ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি পুতিনবু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং ভারত্তা রসিয়ানা মতেং পাংলকপা অসি ঐখোয়গী মতম শাংনা লৈরক্লবা মরীগী খুদম অমনি হায়না পনখি।
লুচিংবা অনিনা মালেমগী ওইবা লায়চৎ অসি লান্থেংনবদা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা হৌজিক লৈনরিবা মরী অসি পনখি। ভারত্তা স্পুতনিক-ভি ভেক্সিন অসি খুদক্তা শিজিন্নবগী অয়াবা পীখিবদা রাস্ত্রপতি পুতিন্না থাগৎপা ফোংদোকখি। রুসিয়নগী ভেক্সিন অসি ভারত, রসিয়া অমসুং অতৈ লৈবাক্তা শিজিন্নবা ভারত্তা শাগনি হায়না লুচিংবশিং অসিনা পনখি।
লুচিংবা অনিনা ঐখোয়গী অখন্নবা অমসুং ফজরবা মরীগী ইথিলদা তোঙান-তোঙানবা সেক্তরদা নাকন অনিগী হেন্না মরী চেৎশিন্নবা অসিগী মরুওইবা পনখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারতকী গগানয়ান প্রোগ্রামদা রসিয়াগী মতেং ফংবা অমসুং গগানয়ান এস্ত্রোনোত মরিগী ত্রেনিংগী রসিয়ান ফেজ মপুং ফানা লোইশিনখিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
লুচিংবশিংনা হায়দ্রোজেন ইকোনোমী য়াওনা রিন্যুএবল ইনর্জীগী লমদা মতেং পাংনবা হেনগৎনবা মিৎয়েং পনখি।
লুচিংবশিং অসিনা লৈবাক অনিগী ফোরেইন অমসুং দিফেন্স মিনিস্তরশিং য়াওনা মিনিস্তরগী থাক্তা অনৌবা ২+২ দাইলোগ অমা লিংখৎনবা ফিরেপ লৌখি।
লুচিংবা অনিনা ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদা ব্লাদিবোস্তোক্তা পাংথোকখিবা অৱাংবা থাক্কী মীফম মনুংদা লৌখিবা মরুওইবা ফিরেপশিং অদুবু অমুক নিংশিংখি। প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি পুতিনবু চহি অসিগী অরোইবদা ভারত্তা কোইরক্তুনা নাকন অনিগী ওইবা অৱাংবা থাক্কী মীফম ফমদুনা মখোয়গী মশাগী অমসুং থাজবা য়াবা ৱারী কয়া অমা শানবগী থৌরম অমা ঙাইদুনা লৈরি হায়না খঙহনখি। রাস্ত্রপতি পুতিন্না প্রধান মন্ত্রীদা ২০২১গী বি.আর.আই.সি.এস.গী ইন্দিয়াগী প্রসিদেন্সিগী মায় পাক্নবা অঙম্বা মতেং পীগনি হায়না থাজবা পীখি। লুচিংবা অনিনা নাকন অনিগী ওইবা অমসুং ইন্তর্নেস্নেলগী ওইবা হিরমদা য়াম্না তোইনা পাও ফাওনবা হায়না য়ানখি।