Prime Minister's Office
1 Lakh Portable Oxygen Concentrators to be procured from PM CARES fund
500 more PSA oxygen plants, based on technology developed by DRDO, sanctioned under PM CARES
The Oxygen Concentrators & PSA Plants will greatly augment the supply of oxygen near the demand clusters
28 APR 2021 4:32PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi has sanctioned the procurement of 1 Lakh Portable Oxygen Concentrators from the PM Cares Fund
The decision was taken at a high-level meeting chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi to discuss the measures needed to improve Liquid Medical Oxygen (LMO) Supply for COVID management. PM instructed that these Oxygen Concentrators should be procured at the earliest & provided in states with high case burden.
In addition to the earlier sanctioned 713 PSA plants under PM Cares Fund, 500 new Pressure Swing Adsorption (PSA) oxygen plants have been sanctioned under PM CARES Fund.
The PSA plants will augment the supply of Liquid Medical Oxygen at hospitals in district headquarters and Tier 2 cities. These 500 PSA plants will be established with transfer of the indigenous technology developed by DRDO and CSIR to the domestic manufacturers.
Establishing PSA plants and procurement of portable oxygen concentrators will greatly augment the supply of oxygen near the demand clusters, thereby addressing the current logistical challenges in transporting oxygen from plants to hospitals

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পিএম কেয়াৰ্ছ ফাণ্ডৰ পৰা ১ লাখ পোৰ্টেবল অক্সিজেন কনচেণ্ট্ৰেটাৰ ক্ৰয় কৰিব লাগিব
DRDO -ৰ দ্বাৰা বিকশিত প্ৰযুক্তিক আধাৰ হিচাপে লৈ আৰু ৫০০ টা PSA অক্সিজেন প্ৰকল্প, পি.এম. কেয়াৰ্ছৰ অধীনত অনুমোদিত
অক্সিজেন কনচেণ্ট্ৰেটৰ আৰু PSA উদ্ভিদে চাহিদা ক্লাষ্টাৰৰ ওচৰত অক্সিজেনৰ যোগান যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিব
28 APR 2021 4:32PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পিএম কেয়াৰ্ছ ফাণ্ডৰ পৰা ১ লাখ পোৰ্টেবল অক্সিজেন কনচেণ্ট্ৰেটাৰ ক্ৰয়ৰ বাবে অনুমোদন জনাইছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত এক উচ্চ পৰ্যায়ৰ বৈঠকত কোভিড ব্যৱস্থাপনাৰ বাবে তৰল চিকিৎসা অক্সিজেন (এলএমঅ') যোগান উন্নত কৰাৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় ব্যৱস্থাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰাৰ বাবে এই সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই অক্সিজেন কনচেণ্ট্ৰেটাৰসমূহ অতি সোনকালে ক্ৰয় কৰিবলৈ আৰু অধিক কেছ ৰাজ্যৰ বাবে উপলব্ধ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে।
পিএম কেয়াৰ্ছ ফাণ্ডৰ অধীনত ইতিমধ্যে অনুমোদিত ৭১৩ টা পিএছএ প্ৰকল্পৰ উপৰিও, আজিৰ বৈঠকত পিএম কেয়াৰ্ছ ফাণ্ডৰ পৰা ৫০০ টা নতুন প্ৰেচাৰ চুইং এডপচন (পিএছএ) প্ৰকল্পও অনুমোদন জনোৱা হৈছে।
এই পিএছএ প্ৰকল্পবোৰে টায়াৰ ২ চহৰত অৱস্থিত জিলা সদৰ আৰু চিকিৎসালয়সমূহলৈ তৰল চিকিৎসা অক্সিজেনৰ যোগান বৃদ্ধি কৰিব। এই ৫০০ টা পিএছএ প্ৰকল্প ডিআৰডিঅ' আৰু চিএছআইআৰৰ দ্বাৰা বিকশিত থলুৱা প্ৰযুক্তিঘৰুৱা নিৰ্মাতালৈ স্থানান্তৰৰ সৈতে স্থাপন কৰা হ'ব।
পি.এছ.এ. প্ৰকল্প স্থাপন কৰা আৰু পোৰ্টেবল অক্সিজেন কনচেণ্ট্ৰেটাৰ ক্ৰয় কৰিলে চাহিদা-অনুকূল গোটবোৰলৈ অক্সিজেনৰ যোগান বৃদ্ধি হ', যাৰ দ্বাৰা উদ্ভিদৰ পৰা চিকিৎসালয়লৈ অক্সিজেন পৰিবহনত বিদ্যমান লজিষ্টিক প্ৰত্যাহ্বানৰ মোকাবিলা কৰা হ'ব।