প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না স্বামিত্ব স্কীমগী মখাদা ই-প্রোপর্তী কার্দ য়েন্থোকপগী থৌরম হৌদোকখ্রে
পোপর্তীগী মপু লাখ ৪.০৯দা মখোয়গী ই-পোপর্তী কার্দশিং পীখ্রে
পি.এম.না নেস্নেল পঞ্চায়ত এৱার্দ ২০২১সু লান্থোকখ্রে
কোরোনাগী মেনেজমেন্তদা পঞ্চায়তনা লৌরিবা থৌদাংশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
লুরবা তানফম অসিদা ইমুং অমত্তা চরা হেলহন্দবা হায়বা অসি ঐখোয়গী ইথৌদাংনি: পি.এম.
প্রধান মন্ত্রী গরীব কালয়ান আন্না য়োজনা থা অনি চুপ্না বেনেফিসরী করোর ৮০দা লেম্না রাসন পীগনি, সেন্তরনা স্কীম অসিদা করোর ২৬,০০০ হেন্না চাদিং তৌরি: পি.এম.
সেন্তরনা খুঙ্গংশিং অসিবু মখোয়গী পোলিসী অমসুং খোঙথাং কয়া অমগী ময়াইদা থম্লি: পি.এম.
ভারত সরকারনা অমুক্তা তৌখিদ্রিবা মওংদা লুপা করোর লাখ ২.২৫ অমা পঞ্চায়েত্তা পীখ্রে। মসিনা থবক শেংনা তৌবগী থাজবা অমা চাওনা পীরি: পি.এম.
24 APR 2021 1:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল পঞ্চায়ত রাজ নুমিৎতা স্বামিত্ব স্কীমগী মখাদা ই-প্রোপর্তী কার্দ য়েন্থোকপগী থৌরম ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা হৌদোকখ্রে। থৌরম অসিদা পোৎকী মপু ওইরিবা মীওই লাখ ৪.০৯দা মখোয়গী ই-প্রোপর্তী কার্দ য়েন্থোকখি, হায়রিবা অসিনা লৈবাক অসিদা স্বামিত্ব স্কীম অসি মথৌ তৌরি হায়বা খুদম অমা পীগনি। য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারসু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। চীফ মিনিস্তরশিং অমসুং মরী লৈনবা স্তেতশিংগী পঞ্চায়ত রাজগী মিনিস্তরশিংসু শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি পঞ্চায়ত রাজ নুমিৎ অসি ভারতকী খুঙ্গংশিং অসি হন্না শেমগৎ-শাগৎপা অসিদা ঐখোয় ইশানা ৱাশক হন্না লৌবগী থৌরম অমনি। হায়রিবা অসি ঐখোয়গী গ্রাম পঞ্চায়তশিংনা তৌখিবা থোইদোকপা থবকশিং অসিদা শকখঙবা অমসুং থাগৎপা ফোংদোকপা নুমিৎনি।
पंचायती राज दिवस का ये दिन ग्रामीण भारत के नवनिर्माण के संकल्पों को दोहराने का एक महत्वपूर्ण अवसर होता है।
ये दिन हमारी ग्राम पंचायतों के योगदान और उनके असाधारण कामों को देखने, समझने और उनकी सराहना करने का भी दिन है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) April 24, 2021
প্রধান মন্ত্রীনা কোরোনা মেনেজমেন্তদা পঞ্চায়তকী থৌদাং অমসুং খুঙ্গংশিং অসিদা কোরোনা চংলকপা থিংবদা লৌরিবা লোকেলগী লুচিংবগী থৌওং অমসুং পাওজেল শন্দোকপা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না লায়চৎ অসিবু ভারতকী খুঙ্গংশিং অসিদগী লাপ্না থম্নবা হন্না হায়খি। শ্রী মোদীনা পঞ্চায়তশিংদা মতম-মতমগী পীরিবা লমজিং-লমতাকশিং অসি মপুং ফানা শিজিন্নবা হায়খি। মহাক্না নিংশিহনখি মদুদি হন্দক্তি ঐখোয়না ভেক্সিন অসি শীলদ তৌরে। ঐখোয়না খুঙ্গংগী মীওই খুদিংমক ভেক্সিন অসি কাপথোকপা অমসুং লৌখৎপা য়াবা চেকশিন-থৌরাং পুম্বা লৌখৎকনি হায়না মহাক্না থাজবা পীখি।
एक साल पहले जब हम पंचायती राज दिवस के लिए मिले थे, तब पूरा देश कोरोना से मुकाबला कर रहा था।
तब मैंने आप सभी से आग्रह किया था कि आप कोरोना को गांव में पहुंचने से रोकने में अपनी भूमिका निभाएं: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) April 24, 2021
প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা পীদুনা হায়খি মদুদি অসুক লুরবা তানফম অসিদা ইমুং অমত্তা চরা হেলহন্দবা হায়বা অসি ঐখোয়গী ইথৌদাংনি। মহাক্না খঙহনখি মদুদি প্রধান মন্ত্রী গরীব কালয়ান য়োজনাগী মখাদা লায়ররবা মীওই খুদিংমক মে অমসুং জুন থা অসি রাসন লেম্না ফংহনগনি। স্কীম অসিনা বেনেফিসরী করোর ৮০না কান্নবা ফংগনি অমসুং সেন্তরনা স্কীম অসিদা লুপা করোর ২৬,০০০ হেন্না চাদিং তৌরি।
इस मुश्किल समय में कोई भी परिवार भूखा ना सोए, ये भी हमारी जिम्मेदारी है।
कल ही भारत सरकार ने प्रधानमंत्री गरीब कल्याण योजना के तहत मुफ्त राशन देने की योजना को फिर से आगे बढ़ाया है।
मई और जून के महीने में देश के हर गरीब को मुफ्त राशन मिलेगा: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) April 24, 2021
প্রধান মন্ত্রীনা স্তেত ৬তা স্বামিত্ব য়োজনা হৌদোকখিবা চহি অমখক্কী মনুংদা লাকখিবা শাফু অদু পনখি। স্কীম অসিগা মখাদা, খুঙ্গং পুম্বগী প্রোপর্তীশিং অসি দ্রোনগী মতেংনা য়েংশিনখি অমসুং মপুশিংদা প্রোপর্তী কার্দ য়েন্থোকখি। ঙসি অসিগুম্বা ই-প্রোপর্তী কার্দ অসি খুঙ্গং লিশিং ৫ হেনবগী মীওই লাখ ৪.০৯দা পীখি। স্কীম অসিনা খুঙ্গংশিংদা প্রোপর্তীগী চে-চাংশিং অসিদা তং-তাদবা অমা লৈরিবা অসি লৌথোক্তুনা অনৌবা থাজবা অমা লৈহল্লি অমসুং লায়রবশিংদগী লান্না তৌবা অমসুং করপসন তৌবগদী ঙাকথোকহল্লি। “অমরোমদা, স্কীম অসিনা লায়রবা সেক্সন সেক্যুরিতীগী থাজবা লৈবা অমসুং খুঙ্গং অমসুং মখোয়গী ইকোনোমীদা চাওখৎনবগী থৌরাং অমা লৈরি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মহাক্না স্তেতশিংদা সর্ভে ওফ ইন্দিয়াগা এম.ও.য়ু. সহি তৌননবা হায়জখি অমসুং মতাং লাকপদা স্তেতকী ৱায়েল হোংদোক্নবা হায়রি। মহাক্না বেঙ্কশিংদা অরাইবা মওংদা প্রোপর্তী কার্দ ফোর্মেৎ শেমদুনা য়াম্না লায়না লোন ফংহনবা য়ানবা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হন্না হায়খি মদুদি ঐখোয়গী খুঙ্গংশিং অসিদা চাওখৎপা অমসুং কলচরেলগী লুচিংবা মতম পুম্বদা লোয়নদুনা লৈ। মরম অসিদগী, সেন্তরনা খুঙ্গংশিং অসি পোলিসী অমসুং চাওখৎ খোঙথাং কয়া অমগী ময়াইদা থম্লি। “ঐখোয়না হোৎরিবা অসি মতম অসিগী ইন্দিয়াগী খুঙ্গংশিং অসি তৌবা ঙম্বা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙমগদবনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
हमारे देश की प्रगति और संस्कृति का नेतृत्व हमेशा हमारे गाँवों ने ही किया है।
इसीलिए, आज देश अपनी हर नीति और हर प्रयास के केंद्र में गाँवों को रखकर आगे बढ़ रहा है।
हमारा प्रयास है कि आधुनिक भारत के गाँव समर्थ हों, आत्मनिर्भर हों: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) April 24, 2021
প্রধান মন্ত্রীনা পঞ্চায়তকী থৌদাং হেনগৎলক্লিবা অসিগী খোঙথাংশিং অমমতং ওইনা পনখি। পঞ্চায়তশিং অসি অনৌবা রাইত ফংলে, মখোয়না ফাইবে-নেতকা শম্নরি। মখোয়না জল জীবন মিসন্দা থক্ননবা ঈশিংগী তেপ য়ুম্থোং খুদিংদা ফংহনবা অসি অরুবা থবক অমনি। মসিগা মান্ননা লায়ররবশিংদা পক্কা ভিল্লেজ পীবা নত্ত্রগা পঞ্চায়তকী মখাদা রুরেল ইম্প্লোইমেন্ত স্কীমশিং চৎনহনবা অসিসুনি। প্রধান মন্ত্রীনা পঞ্চায়তকী মরোমদোম ওইবা শেন-থুমগী চাওখৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা হায়খি। শ্রী মোদীনা হায় মদুদি ভারত সরকারনা অমুক্তা তৌখিদ্রিবা মওংদা পঞ্চায়েত্তা লুপা করোর লাখ ২.২৫ পীখি। মসিনা একাউন্তদা ময়েক শেংবা অমা উবা ফংলি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি পঞ্চায়াতী রাজ মিনিস্ত্রী অসিনা ‘ই-গ্রাম স্বারাজ’গী খুত্থাংদা ওনলাইনগী পেমেন্ত লৈরগনি। মসিগা মান্ননা, ওনলাইন ওদিৎ তৌবগী ময়েক শেংনা থাজবা লৈরগনি। মহাক্না হায় পঞ্চায়ত কয়া অমা মখোয় মশানা পি.এফ.এম.এস.তা লিঙ্ক তৌরে অমসুং অতৈসু অথুবা মতমদা তৌনবা হায়রি।
নিং-খা তম্বগী ৭৫শুবা চহি চংলকপা অসি পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা পঞ্চায়তশিংদা অৱাবা কয়া অমা মায়োক্নদুনা চাওখৎলোমদা চংশিন্নবা হায়খি। মহাক্না মখোয়গী খুঙ্গংশিং চাওখৎনবগী পান্দম থম্নবা অমসুং মসিবু পীখিবা মতম অদুদা য়ৌহন্নবা হায়খি।
Addressing a programme on #PanchayatiRajDiwas. Watch. https://t.co/8oZuBNWf37
— Narendra Modi (@narendramodi) April 24, 2021
স্বামিত্ব স্কীমগী মরমদা
স্বামিত্ব (সর্ভে ওফ ভিল্লেজ এন্দ মেপ্পিং ৱিথ ইম্প্রুবাইজ তেক্নোলোজী ইন ভিল্লেজ এরিয়াজ) অসি প্রধান মন্ত্রীনা ২০২০গী এপ্রিলগী ২৪দা সোসিও-ইকোনোমিক এম্পাৱর অমসুং সেলফ-রিলাইয়েন্ত রুরেল ইন্দিয়া চিংখৎনবা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কীম অমা ওইনা হৌদোকখিবনি।স্কীম অসিনা রুরেল ইন্দিয়াবু মতমগা চুনবা মেপ্পিং অমসুং সর্বেয়িংগী তেক্নিকেল খুলাই শিজিন্নদুনা ওন্থোকপা ঙম্বগী শক্তি লৈরি। মসিনা খুঞ্জাশিংনা লোন ফংনবা অমসুং শেন-থুমগী কান্নবা ফংনবা লন শিজিন্নবা মখল অমনি। স্কীম অসিনা লৈবাক অসিগী খুঙ্গং চাওরাক্না লাখ ৬.৬২দা ২০২১-২০২৫কী মনুংদা য়ৌশিনগনি।
স্কীম অসিগী পাইলোৎ ফেজ অসি মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, হারিয়ানা, উত্তর প্রদেশ, উত্তরাখন্দ, মধ্য প্রদেশ অমসুং পঞ্জাব অমসুং রাজস্থানগী স্তেতশিংদা ২০২০-২০২১গী মনুংদা হাপখিবনি।

Prime Minister's Office
PM launches distribution of e-property cards under SWAMITVA scheme
4.09 lakh property owners were given their e-property cards
PM also conferred National Panchayat Awards 2021
Appreciated the role of Panchayats in management of Corona
It is our responsibility that in these difficult times, no family should go hungry: PM
Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana will provide free ration to 80 crore beneficiaries for 2 months, centre is spending more than 26,000 crore on the scheme: PM
Centre is keeping villages at the centre of all its policies and initiatives: PM
Government of India has allocated an unprecedented 2.25 lakh crore rupees to the Panchayats. This also leads to higher expectation of transparency: PM
24 APR 2021 1:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi launched the distribution of e-property cards under the SWAMITVA scheme today on National Panchayati Raj Day through video conferencing. 4.09 lakh property owners were given their e-property cards on this occasion, which also marked the rolling out of the SVAMITVA scheme for implementation across the country. Union Minister Shri Narendra Singh Tomar attended the event. Chief Ministers and Panchayati Raj Ministers of the concerned states were also present.
The Prime Minister said that Panchayati Raj Day is an occasion to rededicate ourselves to the pledge of redevelopment of rural India. This is a day to acknowledge and appreciate the extraordinary work of our Gram Panchayats, he said.
Prime Minister appreciated the role of Panchayats in management of Corona and providing local leadership to stop Corona from entering the villages and spreading awareness. He reiterated the need to keep the pandemic out of rural India. Shri Modi asked the Panchayats to ensure complete implementation of guidelines that are being issued from time to time. He reminded that this time we have shield of vaccine. We have to ensure that every person in the village is vaccinated and every precaution is taken, he added.
The Prime Minister stressed that it is our responsibility that in these difficult times, no family should go hungry. He informed under Pradhanmantri Gareeb Kalyan Yojna every poor person will get free ration in the months of May and June. The Scheme will benefit 80 crore beneficiaries and centre is spending more than 26,000 crore on this scheme.
The Prime Minister noted the impact of Swamitva Yojna in the 6 states where it was launched within just one year. Under the scheme, the entire village properties are surveyed by drone and property card are distributed to the owners. Today 4.09 lakh people were given such e- property cards in more than 5 thousand villages. The Scheme has infused a new confidence in the villages as property documents remove uncertainty and reduce the chances of property disputes while protecting the poor from exploitation and corruption. This eases credit possibility also. “In a way, this scheme will ensure security of the poor section and planned development of villages and their economy”, said the Prime Minister. He requested the States to sign MoU with Survey of India and change state laws wherever needed. He asked banks to ensure easy credit by preparing a format of property card that is easily acceptable for loan formalities.
The Prime Minister reiterated that progress and cultural leadership has always been with our villages. For this reason, Centre is keeping villages at the centre of all its policies and initiatives. “Our effort is that villages of modern India should be capable and self-reliant”, said the Prime Minister.
The Prime Minister enumerated the steps for increasing the role of the Panchayats. The Panchayats are getting new rights, they are being connected by fibe-net. Their role in Jal Jeevan Mission to provide drinking water by tap to every household is very critical. Similarly, the movement to provide pukka village to every poor person or rural employment schemes are being run through Panchayats. The Prime Minister also talked about the growing financial autonomy of the Panchayats. Shri Modi said that the Government of India has allocated an unprecedented 2.25 lakh crore rupees to the Panchayats. This also leads to higher expectation of transparency in accounts. The Prime Minister said that Panchayati Raj Ministry has made arrangements of online payment through ‘e-Gram Swaraj’. Now all payments will be through Public Finance Management System (PFMS). Similarly, online audit will ensure transparency. He said many panchayats have linked themselves with PFMS and asked others to do so quickly.
Mentioning the upcoming entry into 75th year of Independence, the Prime Minister asked the Panchayats to keep the wheel of development moving in the face of challenges. He asked them to fix goals for their village’s development and fulfil them within given time frame.
About SWAMITVA scheme
SVAMITVA (Survey of Villages and Mapping with Improvised Technology in Village Areas) was launched by Prime Minister on 24th April 2020 as a Central Sector Scheme to promote a socio-economically empowered and self-reliant rural India. The Scheme has the potential to transform rural India using modern technical tools of mapping and surveying. It paves the way for using the property as a financial asset by villagers for availing loans and other financial benefits. The Scheme will cover around 6.62 Lakh villages of the entire country during 2021-2025.
The pilot phase of the Scheme was implemented during 2020–2021 in the States of Maharashtra, Karnataka, Haryana, Uttar Pradesh, Uttarakhand, Madhya Pradesh and select villages of Punjab and Rajasthan.