স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
টিকাকৰণ অভিযানে ১২.৭১ কোটিতকৈ অধিক লোকক সামৰি লৈছে
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩২লাখ লোকক টিকাকৰণ কৰা হৈছে
দৈনিক নতুন আক্ৰান্তৰ ৭৮%ই ১০খন ৰাজ্যৰ; মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগী ২%ই ৫খন ৰাজ্যৰ
ৰাষ্ট্ৰীয় মৃত্যুৰ হাৰ ১.১৮%লৈ হ্ৰাস
20 APR 2021 11:50AM by PIB Guwahati
বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ টিকাকৰণ অভিযানে সামূহিক ক’ভিড-১৯ টিকাকৰণৰ সংখ্যাই ১২.৭১ কোটিৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিছে৷
আজি পুৱা ৭ বজালৈকে ১৮,৮৩,২৪১টা পৰ্বৰ জৰিয়তে মুঠ ১২,৭১,২৯,১১৩টা ভেকচিন ড’জ প্ৰদান কৰা হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত ৯১,৭০,৭১৭গৰাকী স্বাস্থ্যকৰ্মীৰ প্ৰথম ড’জ আৰু ৫৭,৬৭,৬৫৭গৰাকী স্বাস্থ্যকৰ্মীক দ্বিতীয় ড’জ, ১,১৪,৩২,৭৩২গৰাকী আগশাৰীৰ কৰ্মীৰ প্ৰথম ড’জ আৰু ৫৬,৮৬,৬০৮গৰাকী আগশাৰীৰ কৰ্মীক দ্বিতীয় ড’জ, ৬০ বছৰ বয়সতকৈ ঊৰ্ধ্বৰ ৪,৬৬,৮২,৯৬৩গৰাকী হিতাধিকাৰীক প্ৰথম ড’জ আৰু ৪৭,০৪,৬০১গৰাকী হিতাধিকাৰীক দ্বিতীয় ড’জ আৰু ৪৫ৰ পৰা ৬০ বছৰ বয়সৰ মাজৰ ৪,২৩,৭২,৭৬৯জন লোকক প্ৰথম ড’জ আৰু ১৩,১১,০৬৬জন লোকক দ্বিতীয় ড’জ প্ৰদান কৰা হৈছে৷
এতিয়ালৈকে টিকাকৰণ কৰা লোকসকলৰ ভিতৰত ৫৯.৩৩%ই আঠখন ৰাজ্যৰ৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩২ লাখতকৈ অধিক লোকক টিকাকৰণ কৰা হয়৷
টিকাকৰণ অভিযানৰ ৯৪তম দিন(১৯ এপ্ৰিলত)ত দেশত ৩২,৭৬.৫৫৫জন লোকক টিকাকৰণ কৰা হয়৷ ইয়াৰে ৪৫,৮৫৬টা পৰ্বৰ জৰিয়তে ২২,৮৭,৪১৯গৰাকী হিতাধিকাৰীক প্ৰথম ড’জ আৰু ৯,৮৯,১৩৬জন হিতাধিকাৰীক ভেকচিনৰ দ্বিতীয় ড’জ প্ৰদান কৰা হয়৷
ভাৰতত দৈনিক আক্ৰান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধিৰ ধাৰাবাহিকতা অব্যাহত আছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ২,৫৯,১৭০জন লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে৷
মহাৰাষ্ট্ৰ, চত্তীশগড়, উত্তৰপ্ৰদেশ, দিল্লী, কৰ্ণাটক, কেৰালা, মধ্যপ্ৰদেশ, তামিলনাডু, গুজৰাট আৰু ৰাজস্থানকে ধৰি ১০খন ৰাজ্যত নতুন ক’ভিড আক্ৰান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে৷ দেশৰ নতুন আক্ৰান্তৰ ৭৭.৬৭%ই এই ১০খন ৰাজ্যৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৫৮,৯২৪জন, উত্তৰপ্ৰদেশত ২৮,২১১জন আৰু দিল্লীত ২৩,৬৮৬ লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে৷
২০খন ৰাজ্যত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধি হৈ থকা পৰিলক্ষিত হৈছে৷
ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ২০,৩১,৯৭৭গৰাকীলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ এয়া মুঠ আক্ৰান্ত ৰোগীৰ ১৩.২৬%৷ ২৪ ঘণ্টাত নতুনকৈ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা আৰু ১,০২,৬৪৮জন বৃদ্ধি পালে৷
৫খন ৰাজ্য ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক, ছত্তীশগড়, কেৰালা আৰু উত্তৰপ্ৰদেশত দেশৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৬২.০৭% আছে৷
দৈনিক পজিটিভিটিৰ হাৰ বৃদ্ধি পাই ১৫.৯৯% হৈছে৷
ভাৰতৰ মুঠ আৰোগ্য ৰোগীৰ সংখ্যা ১,৩১,০৮,৫৮২জনলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ ৮৫.৫৬% হৈছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১,৫৪,৭৬১জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ ৰাষ্ট্ৰীয় মৃত্যুৰ হাৰ ১.১৮%লৈ হ্ৰাস পাইছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১,৭৬১জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
নতুনকৈ মৃত্যু হোৱা ৰোগীৰ ৮২.৭৪%ই ১০খন ৰাজ্যৰ৷ মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৩৫১জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে৷ দিল্লীতো ২৪০জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
০৯খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত বিগত ২৪ ঘ্ণ্টাত এজনো ৰোগীৰ মৃত্যু হোৱা নাই৷ সেইবোৰ হৈছে-লাডাখ, দমন আৰু দিউ, দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী, নাগালেণ্ড, ত্ৰিপুৰা, ছিকিম, মিজোৰাম, লাক্ষাদ্বীপ, আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ আৰু অৰুণাচল প্ৰদেশ৷

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 12.71 Crores
32 Lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
10 States report 78% of New Cases; 62% Active Cases in just 5 States
National Mortality rate further dips to 1.18%
20 APR 2021 11:50AM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 12.71 Cr today as part of the world’s largest vaccination drive.
Cumulatively, 12,71,29,113 vaccine doses (10,96,59,181 1st doses and 1,74,69,932 2nd doses) have been administered through 18,83,241 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 91,70,717 HCWs who have taken the 1st dose and 57,67,657 HCWs who have taken the 2nd dose, 1,14,32,732 FLWs (1stdose), 56,86,608 FLWs (2nddose), 4,66,82,9631st dose beneficiaries and 47,04,601 2nd dose beneficiaries more than 60 years old and 4,23,72,769 (1st dose) and 13,11,066 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years.
HCWs
FLWs
Age Group 45 to 60 years
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
91,70,717
57,67,657
1,14,32,732
56,86,608
4,23,72,769
13,11,066
4,66,82,963
47,04,601
12,71,29,113
Eight states account for 59.33% of the total doses given so far in the country.
Over 32 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-94 of the vaccination drive (19th April, 2021), 32,76,555 vaccine doses were given. 22,87,419 beneficiaries were vaccinated across 45,856 sessions for 1st dose and 9,89,136 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 19th April,2021 (Day-94)
HCWs
FLWs
45 to 60 years
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
34,586
47,609
1,68,828
1,54,212
13,06,307
1,73,102
7,77,698
6,14,213
22,87,419
9,89,136
India’s daily news cases are showing a rising trend. 2,59,170 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States including Maharashtra, Uttar Pradesh, Delhi, Karnataka, Kerala, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Gujarat and Rajasthan report 77.67% of the new cases.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 58,924. It is followed by Uttar Pradesh with 28,211 while Delhi reported 23,686 new cases.
Twenty states, as shown under, are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload has reached 20,31,977. It now comprises 13.26% of the country's total Positive Cases. A net incline of 1,02,648 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
The five States of Maharashtra, Chhattisgarh, Uttar Pradesh, Karnataka and Kerala cumulatively account for 62.07% of India’s total Active Cases.
The daily positivity rate (7 day moving average) continues to show an upward trend, currently stands at 15.99%.
India’s cumulative recoveries stand at 1,31,08,582 today. The National Recovery Rate is 85.56%.
1,54,761 recoveries were registered in the last 24 hours.
The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.18%.
1,761 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 82.74% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (351). Delhi follows with 240 daily deaths.
Nine States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Ladakh (UT), D&D & D&N, Tripura, Sikkim, Mizoram, Lakshadweep, Nagaland, A&N Islands and Arunachal Pradesh.