ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ମୋଟ କୋଭିଡ ଟିକାକରଣ ୧୨.୭୧ କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କଲା
• ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୩୨ ଲକ୍ଷ ଟିକା ଡୋଜର ପରିଚାଳନା
• ୧୦ ରାଜ୍ୟରେ ୭୮% ନୂଆ ମାମଲା; ମାତ୍ର ୫ ରାଜ୍ୟରେ ୬୨% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
• ଜାତୀୟ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହାର ପୁଣି ଖସି ୧.୧୮% ହେଲା
20 APR 2021 11:50AM by PIB Bhubaneswar
ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନ ସ୍ୱରୂପ ଭାରତରେ ମୋଟ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକା ଡୋଜ ପରିଚାଳନା ସଂଖ୍ୟା ଆଜି ୧୨.୭୧ କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ହସ୍ତଗତ ହୋଇଥିବା ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ ଦେଶରେ ୧୮,୮୩,୨୪୧ ସେସନ ଜରିଆରେ ମୋଟ ୧୨,୭୧,୨୯,୧୧୩ ଟିକା ଡୋଜ (୧୦,୯୬,୫୯,୧୮୧ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୧,୭୪,୬୯,୯୩୨ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ) ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ତନ୍ମଧ୍ୟରୁ ୯୧,୭୦,୭୧୭ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀ ଟିକାର ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ବେଳେ ୫୭,୬୭,୬୫୭ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇସାରିଛନ୍ତି । ସେହିଭଳି ୧,୧୪,୩୨,୭୩୨ ଫ୍ରଣ୍ଟଲାଇନ କର୍ମଚାରୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ବେଳେ ୫୬,୮୬,୬୦୮ ଫ୍ରଣ୍ଟଲାଇନ କର୍ମଚାରୀ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇଛନ୍ତି । ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଊର୍ଦ୍ଧ୍ୱ ୪,୬୬,୮୨,୯୬୩ ହିତାଧିକାରୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୪୭,୦୪,୬୦୧ ହିତାଧିକାରୀ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ବେଳେ ୪୫ରୁ ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସର ୪,୨୩,୭୨,୭୬୯ ହିତାଧିକାରୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୧୩,୧୧,୦୬୬ ହିତାଧିକାରୀ କରୋନା ଟିକାର ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ।
HCWs
FLWs
Age Group 45 to 60 years
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
91,70,717
57,67,657
1,14,32,732
56,86,608
4,23,72,769
13,11,066
4,66,82,963
47,04,601
12,71,29,113
ଦେଶରେ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦିଆଯାଇଥିବା ମୋଟ ଟିକା ଡୋଜ ମଧ୍ୟରୁ ୫୯.୩୩% ୮ଟି ରାଜ୍ୟରେ ପରିଚାଳିତ ହୋଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୩୨ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୯୪ତମ ଦିନ (୨୦୨୧ ଏପ୍ରିଲ ୧୯)ରେ ୩୨,୭୬,୫୫୫ ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ୪୫,୮୫୬ଟି ସେସନରେ ୨୨,୮୭,୪୧୯ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଦିଆଯାଇଥିବା ବେଳେ ୯,୮୯,୧୩୬ ହିତାଧିକାରୀ ଟିକାର ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ।
Date: 19th April,2021 (Day-94)
HCWs
FLWs
45 to 60 years
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
34,586
47,609
1,68,828
1,54,212
13,06,307
1,73,102
7,77,698
6,14,213
22,87,419
9,89,136
ଭାରତର ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨,୫୯,୧୭୦ ନୂଆ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ଦେଶରେ ଦେଖାଦେଇଥିବା ନୂଆ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ୭୭.୬୭% ମାମଲା ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟ ଯଥା ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ, ଦିଲ୍ଲୀ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, କେରଳ, ଛତିଶଗଡ଼, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, ତାମିଲନାଡୁ, ଗୁଜରାଟ ଏବଂ ରାଜସ୍ଥାନରୁ ରହିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୫୮,୯୨୪ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି । ଏହା ପଛକୁ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ ୨୮,୨୧୧ ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଥିବା ବେଳେ ଦିଲ୍ଲୀରେ ୨୩,୬୮୬ ନୂଆ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ୨୦ ରାଜ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ।
ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ୨୦,୩୧,୯୭୭ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଯାହା ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ୧୩.୨୬% ହୋଇଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ନିଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ୧,୦୨,୬୪୮ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ୫ଟି ରାଜ୍ୟ ଯଥା ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଛତିଶଗଡ଼, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଓ କେରଳର ଅଂଶ ୬୨.୦୭% ରହିଛି ।
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର (କ୍ରମାଗତ ୭ ଦିନ ହାରାହାରି) ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି, ଯାହା ବର୍ତ୍ତମାନ ୧୫.୯୯% ରହିଛି ।
ଭାରତର ମୋଟ କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଆଜି ୧,୩୧,୦୮,୫୮୨ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଜାତୀୟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଏବେ ୮୫.୫୬% ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧,୫୪,୭୬୧ ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଜାତୀୟ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହାର ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ଏବଂ ଏହା ବର୍ତ୍ତମାନ ୧.୧୮% ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧,୭୬୧ ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।
ନୂଆ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁରେ ୧୦ ରାଜ୍ୟର ଅଂଶ ୮୨.୭୪% ରହିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମୃତ୍ୟୁ ସର୍ବାଧିକ (୩୫୧) ରହିଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ ଦିଲ୍ଲୀରେ ୨୪୦ ଜଣ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୯ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ କୌଣସି କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ସାମ୍ନାକୁ ଆସିନାହିଁ । ଏଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଲଦାଖ (ୟୁଟି), ଡାମନ ଓ ଡିଉ ଏବଂ ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାବେଳି, ତ୍ରିପୁରା, ସିକ୍କିମ, ମିଜୋରାମ, ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ, ନାଗାଲାଣ୍ଡ, ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପ ଏବଂ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 12.71 Crores
32 Lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
10 States report 78% of New Cases; 62% Active Cases in just 5 States
National Mortality rate further dips to 1.18%
20 APR 2021 11:50AM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 12.71 Cr today as part of the world’s largest vaccination drive.
Cumulatively, 12,71,29,113 vaccine doses (10,96,59,181 1st doses and 1,74,69,932 2nd doses) have been administered through 18,83,241 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 91,70,717 HCWs who have taken the 1st dose and 57,67,657 HCWs who have taken the 2nd dose, 1,14,32,732 FLWs (1stdose), 56,86,608 FLWs (2nddose), 4,66,82,9631st dose beneficiaries and 47,04,601 2nd dose beneficiaries more than 60 years old and 4,23,72,769 (1st dose) and 13,11,066 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years.
HCWs
FLWs
Age Group 45 to 60 years
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
91,70,717
57,67,657
1,14,32,732
56,86,608
4,23,72,769
13,11,066
4,66,82,963
47,04,601
12,71,29,113
Eight states account for 59.33% of the total doses given so far in the country.
Over 32 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-94 of the vaccination drive (19th April, 2021), 32,76,555 vaccine doses were given. 22,87,419 beneficiaries were vaccinated across 45,856 sessions for 1st dose and 9,89,136 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 19th April,2021 (Day-94)
HCWs
FLWs
45 to 60 years
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
34,586
47,609
1,68,828
1,54,212
13,06,307
1,73,102
7,77,698
6,14,213
22,87,419
9,89,136
India’s daily news cases are showing a rising trend. 2,59,170 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States including Maharashtra, Uttar Pradesh, Delhi, Karnataka, Kerala, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Gujarat and Rajasthan report 77.67% of the new cases.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 58,924. It is followed by Uttar Pradesh with 28,211 while Delhi reported 23,686 new cases.
Twenty states, as shown under, are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload has reached 20,31,977. It now comprises 13.26% of the country's total Positive Cases. A net incline of 1,02,648 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
The five States of Maharashtra, Chhattisgarh, Uttar Pradesh, Karnataka and Kerala cumulatively account for 62.07% of India’s total Active Cases.
The daily positivity rate (7 day moving average) continues to show an upward trend, currently stands at 15.99%.
India’s cumulative recoveries stand at 1,31,08,582 today. The National Recovery Rate is 85.56%.
1,54,761 recoveries were registered in the last 24 hours.
The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.18%.
1,761 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 82.74% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (351). Delhi follows with 240 daily deaths.
Nine States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Ladakh (UT), D&D & D&N, Tripura, Sikkim, Mizoram, Lakshadweep, Nagaland, A&N Islands and Arunachal Pradesh.