মন্ত্রীমন্দল
ইন্সতিত্যুত ওফ চারতর্দ একাউন্তস ওফ ইন্দিয়া অমসুং সর্তিফাইদ প্রেক্তিসিং একাউন্তেন্ত, অস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা মন্ত্রী-মন্দলনা ম্যুচুএল রিকগ্নিসন এগ্রীমেন্ত অয়াবা পীখ্রে
20 APR 2021 3:47PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা মন্ত্রী-মন্দলগী মীফমনা ইন্সতিত্যুত ওফ চারতর্দ একাউন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং সি.পি.এ. (“সর্তিফাইদ প্রেক্তিসিং একাউন্তেন্ত”) অস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা ম্যুচুএল রিকগ্নিসন এগ্রীমেন্ত (এম.আর.এ.) অয়াবা পীখ্রে।
এগ্রীমেন্তগী অকুপ্পা ৱারোলশিং:
ম্যুচুএল রিকগ্নিসন এগ্রীমেন্তগী মখাদা ইন্সতিত্যুত ওফ চারতর্দ একাউন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং সি.পি.এ. (“সর্তিফাইদ প্রেক্তিসিং একাউন্তেন্ত”) অস্ত্রেলিয়ানা একাউন্তিংগী লৌশিং, প্রোফেস্নেল অমসুং ইন্তেলেকচ্যুএল দিবেলপমেন্তদা খুমাং চাউশিন্নবা, মখোয় মশাগী মেম্বরশিংগী কান্নবশিং হেনগৎহন্নবা অমসুং অস্ত্রেলিয়া অমসুং ভারত্তা লৈরিবা একাউন্তিং প্রোফেসনশিংদা অফবা মওংদা দিবেলপমেন্ত লৈহন্নবগীদমক্তা পুন্না হোৎনদুনা ম্যুচুএল কোওপরেসন ফ্রেমৱার্ক অমা শেমগৎলগনি।
শাফু:
এম.আর.এ.না তৌগদবা:
1. একাউন্তিং ইন্সতিত্যুত অনিগী মরক্তা থবক্কী মরীশিং ফগৎহনবা
2. মেম্বরশিং, মহৈরোইশিং অমসুং মখোয়গী ওর্গনাইজেসনশিংগী খ্বাইদগী য়াইফগদবা নাকল অনিমক্তা কান্নগদবা মরী লৈহনবা
3. নাকল অমদা হেক্তা প্রোফেস্নেলশিংগী মোবিলিতী হেনগৎহনবা অমসুং লৈবাক অনিমক্তা স্মোল অমসুং মীদিয়ম বিজিনেসকী অনৌবা দাইমেন্সন অমা পুরকপা
4. গ্লোবেলাইজ এনভাইর্নমেন্তদা প্রোফেসন্না অনৌবা শীংনবশিং মায়োক্নরিবা অসি কোকহন্নবা একাউন্তেন্সী ইন্সতিত্যুত অনিনা লুচিংবগী থৌদাং লৌনবগী খুদোংচাবা অমা ফংলগনি
কান্নবশিং:
ইন্সতিত্যুত অনিগী মরক্তা লৈরিবা এঙ্গেসমেন্ত অসিনা ইন্দিয়ন চারতর্দ একাউন্তেন্তসকী অচৌবা থবক্কী খুদোংচাবশিং পীরগনি অমসুং ভারত্তা রেমিত্তেন্সশিংসু চাউনা হনহল্লক্লগনি হায়না পান্নরি।
ইম্প্লিমেন্ত তৌনবগী লালোং অমসুং পান্দমশিং:
বোদী অনিনা মখোয়গী লৈরিবা একাউন্তেন্সী ক্বালিফিকেসনগী মতিক চাবা ক্রেদিৎ ফংদুনা অতোপ্পা বোদীদা মখোয়না য়াওনবা বোদী অনিগী চায়েং, ত্রেনিং অমসুং প্রেক্তিকেল এক্সপরিয়েন্সকী মথৌ তাবশিং অদু মপুং ফারদুনা মেম্বরশিপ ফংলবা অতোপ্পা বোদীগী মেম্বরশিংগী ক্বালিফিকেসনগী ম্যুচুএল রিকগ্নিসন এম.আর.এ.না পীগনি। আই.সি.এ.আই. অমসুং সি.পি.এ. অস্ত্রেলিয়া অনিমক্না অমনা অমগী ক্বালিফিকেসন, ত্রেনিং শকখঙনবা অমসুং পুনশিন্নবা মেকানিজম অমা পীদুনা মেম্বরশিং অফবা মওংদা লৈহন্নবা ম্যুচুএল রিকগ্নিসন এগ্রীমেন্ত অমা শেমগনি।
বেকগ্রাউন্দ:
ইন্সতিত্যুত ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অসি ভারত্তা চারতর্দ একাউন্তেন্তসকী শিনফমদা য়েংশিন্নবা চারতর্দ একাউন্তেন্তস এক্ত, ১৯৪৯গী মখাদা স্তেত্যুতরী বোদী অমা ওইনা লিংখৎখি। সি.পি.এ. অস্ত্রেলিয়া অসি মহৈ-মশিং, ত্রেনিং, তেক্নিকেল সপ্পোর্ত অমসুং এদভোকেসীদা সর্ভিসশিং পীরিবা মেম্বর ১৬০,০০০ হেনবনা মালেম পুম্বগী লৈবাক অমসুং মফম ১৫০ হেনবদা মথৌ তৌরিবা মালেমগী খ্বাইদগী চাওবা একাউন্তিং বোদীশিংগী মরক্তা অমনি।

Cabinet
Cabinet approves Mutual Recognition Agreement between the Institute of Chartered Accounts of India and theCertified Practising Accountant,Australia
20 APR 2021 3:47PM by PIB Delhi
The Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the Mutual Recognition Agreement (MRA)between the Institute of Chartered Accounts of India (ICAI) and the CPA ("Certified Practising Accountant") Australia.
Details of Agreement;
Under the Mutual Recognition Agreement between the Institute of Chartered Accounts of India (ICAI) and the CPA ("Certified Practising Accountant") Australia will work together to establish mutual co­operation framework for the advancement of accounting knowledge, professional and intellectual development, advancement of the interests of their respective members and contribute positively to the development of accounting profession in Australia and India.
Impact:
The MRA will:
1. foster working relations between the two accounting Institutes
2. develop mutually beneficial relationship in the best interest of members, students and their organizations.
3. Increase mobility of professionals at either end and would herald a new dimension for small and medium business in both countries
4. The two accountancy institutes will have an opportunity to play the leadership role in addressing new challenges facing the profession in globalisedenvironment.
Benefits:
The engagement between the two Institutes is expected to result in greater employment opportunities for Indian Chartered Accountants and also greater remittances back to India.
Implementation strategy and Targets:
The MRA would provide mutual recognition of qualification of members of other body who have achieved membership by completing the Examination, training and practical experience requirements of the two bodies to enable them to join the other body by receiving appropriate credit for their existing accountancy qualification. Both ICAI and CPA Australia shall work out a Mutual Recognition Agreement to recognize the qualification, training of each other and admit the members in good standing by prescribing a bridging mechanism.
Background:
The Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) is a statutory body established under the Chartered Accountants Act, 1949 for the regulation of the profession of Chartered accountants in India. CPA Australia is one of the world's largest accounting bodies with membership of more than 160,000 members working in 150 countries and regions around the world and offer services in education, training, technical support and advocacy.