Cabinet
MoU between the India and Bangladesh on the establishment of a framework of cooperation in the area of trade remedial measures
20 APR 2021 3:53PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has given its ex post facto approval to the Memorandum of Understanding (MoU) between the Director General of Trade Remedies, Republic of India and the Bangladesh Trade & Tariff Commission, People's Republic of Bangladesh on the establishment of a framework of cooperation in the area of trade remedial measures signed on 27th March, 2021 at Dhaka.
Objectives
The primary objective of the MOU is to promote cooperation between the two countries in the area of Trade Remedies, covering the broad activities related to exchange of information, undertaking capacity building activities and activities in accordance with various provisions of World Trade Organization in the area of anti-dumping, countervailing and safeguard measures in bilateral trade between India and Bangladesh.
The MOU seeks to foster better cooperation between the relevant authorities of both the countries so as to discourage unfair trade practices and promote rule based bilateral trading between the two countries.

মন্ত্রীমন্দল
লল্লোন ইতিক ফগৎহন্নবগী খোঙথাংদা তেংবাংমিন্নবগী ফ্রেমৱর্ক শেম্বগীদমক্তা ভারত অমসুং বঙ্গলাদেশকী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা এম.ও.য়ু.গী কেবিনেৎনা অয়াবা পীখ্রে
20 APR 2021 3:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেৎনা লল্লোন ইতিক ফগৎহন্নবগী খোঙথাংদা তেংবাংমিন্নবগী ফ্রেমৱর্ক শেম্বগীদমক্তা ভারতকী দাইরেক্তর জেনেরেল, ত্রেদ রেমেদীজ অমসুং পীপল’স রিপব্লিক বঙ্গলাদেশকী বঙ্গলাদেশ ত্রেদ অমসুং তারিফ কম্মিসনগী মরক্তা মার্চ ২৭, ২০২১দা ধাকাদা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিংগী এক্স পোস্ত ফেক্তোগী অয়াবা পীখ্রে।
পান্দম
এম.ও.য়ু. অসিগী মপুং-ওইবা পান্দমদি লৈবাক অনিগী মরক্তা ত্রেদ রেমেদীজকী হীরমদা ই-পাউ লান্নবা, কেপাসিতী বিলদিং শেমগৎপগী থবক্কা মরী লৈনবা থৌওং কয়া অমসুং ফত্ত-হৌদি হুন্দোকপগী মাইয়োক্তা ৱর্ল্দ ত্রেদ ওর্গানাইজেসন্না শেম্বা কাঙলোন ইনবা খোঙথাং অমসুং ভারত অমসুং বঙ্গলাদেশকী মরক্তা লল্লোন ইতিক্কী মরীবু নীংথিনা ঙাক-শেনবগী থৌওংশিং মনুং চলহন্দুনা তেংবাংনবগী থৌওং লৈহনবনি।
এম.ও.য়ু. অসিনা লৈবাক অনি অসিগী মরী লৈনবা মীওইশিংগী মরক্তা লৈনরিবা মরীবু হেন্না ফগৎহন্দুনা কাঙলোন নাইদবা লল্লোন ইতিক্কী থৌওংশিং থিংবা অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা কাঙলোন কয়াদা য়ুম্ফম ওইদুনা লল্লোন ইতিক্কী মরী লৈনহন্নবা নীংথিনা তেংবাংমিন্ননবা কন্না হোৎনগনি।