Ministry of Finance
Cabinet approves Amendments to the Finance Bill, 2021
20 APR 2021 3:43PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi gives ex-post facto approval for the Government amendments to the Finance Bill, 2021 (enacted on 28th March, 2021 as the Finance Act, 2021).
The amendments were essential to clarify and rationalise the proposals further and address stakeholders concerns arising out of amendments proposed in the Finance Bill.
Objectives
The Government amendments to the Finance Bill, 2021 shall provide equity and inclusiveness to all the taxpayers by addressing stakeholders concerns arising out of amendments proposed in the Bill.
The Government amendments to the Finance Bill, 2021 are tax proposals which shall generate timely revenue for the Government and streamline existing provisions by addressing grievances of the taxpayers.

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅର୍ଥବିଲ୍‌-୨୦୨୧ର ସଂଶୋଧନକୁ କ୍ୟାବିନେଟର ଅନୁମୋଦନ
20 APR 2021 3:43PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ମଙ୍ଗଳବାର ଅନୁଷ୍ଠିତ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟ ବୈଠକରେ ଅର୍ଥବିଲ୍‌-୨୦୨୧ ସଂଶୋଧନକୁ ପିଛିଲାଭାବେ ଅନୁମୋଦନ କରାଯାଇଛି । ୨୦୨୧ ଅର୍ଥ ଆଇନ ଭାବେ ଏହି ଅର୍ଥ ବିଲ୍ ୨୦୨୧ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୨ରେ ପ୍ରଣୀତ ହୋଇଥିଲା ।
ଅର୍ଥବିଲ୍‌ରେ ଯେଉଁସବୁ ନୂଆ ବ୍ୟବସ୍ଥା ରହିଥିଲା ତାହାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ସମ୍ପୃକ୍ତ ପକ୍ଷ ଏବଂ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷଙ୍କ ସୁବିଧା ନିମନ୍ତେ ଏଥିରେ କେତେକ ଆଇନଗତ ସଂଶୋଧନ ଅପରିହାର୍ଯ୍ୟ ଥିଲା । ଏଥିପାଇଁ ଅର୍ଥବିଲ୍‌-୨୦୨୧ରେ ସଂଶୋଧନ କରାଯାଇଥିଲା ।
ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ
ଏହି ସଂଶୋଧନର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଲା ଯେ, ଅର୍ଥବିଲ୍‌ରେ ସଂଶୋଧନ ଫଳରେ ସମ୍ପୃକ୍ତ ସମସ୍ତ ପକ୍ଷ ଯେଉଁ ଅସୁବିଧାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବେ, ସେଥିରୁ ସେମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷିତ କରିବା ଏବଂ ସବୁ ଟିକସଦାତାଙ୍କୁ ସମାବେଶୀ ତଥା ସମାନ ସୁବିଧା ସୁଯୋଗ ଯୋଗାଇ ଦେବା ।
ଅର୍ଥବିଲ୍‌ରେ ସଂଶୋଧନର ଅର୍ଥ ନୂଆ ଟିକସ ଲାଗୁ କରିବା ବା ଟିକସ ହାରରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିବା । ଠିକ୍ ସମୟରେ ରାଜସ୍ୱର ବ୍ୟବସ୍ଥା କରି ତାହାକୁ ଆଦାୟ କରିବା ସରକାରୀ ଟିକସ ବ୍ୟବସ୍ଥାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ । ତେବେ ନୂଆ ଟିକସ ଲାଗୁ କିମ୍ବା ଟିକସ ହାର ଆଦି ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବା ସମୟରେ ସରକାର ଟିକସଦାତାମାନଙ୍କ ସ୍ୱାର୍ଥପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦେଇଥାନ୍ତି ଓ ସେମାନଙ୍କର ଆପତି ଅଭିଯୋଗ ଶୁଣିଥାନ୍ତି ।