স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত মুঠ টিকাকৰণে ১১.৪৪ কোটিৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰিছে
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩৩ লক্ষাধিক টিকাৰ পালি প্ৰদান কৰা হৈছে
নতুনকৈ আক্রান্তৰ ৮১ শতাংশই ১০ ৰাজ্যৰ
দেশৰ মুঠ সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ ৬৭.১৬ শতাংশই পাঁচখন ৰাজ্যৰ
15 APR 2021 12:33PM by PIB Guwahati
দেশত আজি পর্যন্ত ১১.৪৪ কোটিতকৈ অধিক টিকাৰ পালি প্ৰদান কৰা হৈছে। টিকাকৰণ অভিযানক আৰু অধিক গতিশীল কৰিবলৈ সমগ্ৰ দেশত ১১-১৪ এপ্রিল পর্যন্ত টিকা উৎসৱ উদযাপিত হৈছে। বিশেষ এই টিকাকৰণ অভিযানত চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী খণ্ডই সক্রিয়ভাৱে অংশগ্রহণ কৰিছে। টিকা উৎসৱৰ সময়ত সমগ্ৰ দেশত টিকাগ্ৰহণৰ যোগ্য ব্যক্তিসকলক ১,২৮,৯৮,৩১৪টকৈ অধিক টিকাৰ পালি প্ৰদান কৰা হৈছে।
দেশত আজি পুৱা ৭টা পর্যন্ত ১১,৪৪,৯৩,২৩৮টা টিকাৰ পালি প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত, ৯০,৬৪,৫২৭ জন স্বাস্থ্যকর্মীক প্রথম পালি আৰু ৫৬,০৪,১৯৭ জন কর্মীক টিকাৰ দ্বিতীয় পালি প্ৰদান কৰা হৈছে। আনহাতে, ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত আগশাৰীত থকা ১,০২,১৩,৫৬৩ জন কর্মীক প্রথম পালি আৰু ৫০,৬৪,৮৬২ জন কর্মীক দ্বিতীয় পালি প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰোপৰি ৬০ বছৰৰ উৰ্দ্ধৰ বয়সৰ ৪,৩৪,৭১,০৩১ জন হিতাধিকাৰীক প্রথম পালি আৰু ২৭,৪৭,০১৯ জন হিতাধিকাৰীয়ে দ্বিতীয় পালি লাভ কৰিছে। একেদৰে ৪৫ৰ পৰা ৬০ বছৰ বয়সৰ ৩,৭৪,৩০,০৭৮ জন হিতাধিকাৰীয়ে প্রথম পালি আৰু ৮,৯৭,৯৬১ জন হিতাধিকাৰীয়ে দ্বিতীয় পালি লাভ কৰিছে।
দেশত এই পর্যন্ত ৮খন ৰাজ্যত টিকাকৰণৰ হাৰ ৫৯.৭৬ শতাংশ। দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ৩৩ লক্ষাধিক টিকাৰ পালি প্ৰদান কৰা হৈছে। দেশব্যাপী টিকাকৰণ অভিযানৰ ৮৯তম দিনত (১৪ এপ্রিল) ৩৩,১৩,৮৪৮টা টিকাৰ পালি প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত, ২৮,৭৭,৪৭৩ জন হিতাধিকাৰীয়ে প্রথম পালি আৰু ৪,৩৬,৩৭৫জন হিতাধিকাৰীয়ে দ্বিতীয় পালি লাভ কৰিছে।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ২,০০,৭৩৯ জন লোক নতুনকৈ ক’ৰোনাত আক্রান্ত হৈছে। মহাৰাষ্ট্র, উত্তৰ প্রদেশ, দিল্লী, ছত্তিশগড়, কর্ণাটক, মধ্যপ্রদেশ, কেৰালা, তামিলনাডু, গুজৰাট আৰু ৰাজস্থানসহ ১০খন ৰাজ্যত দৈনিক কোভিডত আক্রান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাই আছে। ১০খন ৰাজ্যত নতুনকৈ ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ হাৰ ৮০.৭৬ শতাংশ। মহাৰাষ্ট্রত একেদিনাই সর্বাধিক ৫৮,৯৫২ জন আক্রান্ত হৈছে। উত্তৰ প্রদেশত আক্রান্তৰ সংখ্যা ২০,৪৩৯। আনহাতে, দিল্লীত এদিনতে আক্রান্তৰ সংখ্যা ১৭,২৮২ জন।
দেশৰ ১৬খন ৰাজ্যত দৈনিক কোভিডত আক্রান্তৰ ৰেখাচিত্র ঊর্ধ্বমুখী। ইয়াৰ ফলত, সমগ্ৰ দেশত সুস্পষ্টভাৱে কোভিডত আক্রান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে ১৪,৭১,৮৭৭লৈকে। দেশত মুঠ ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ ১০.৪৬ শতাংশ সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্রান্ত হৈছে। অৱশ্যে বিগত ২৪ ঘন্টাত সমগ্ৰ দেশত সুস্পষ্টভাৱে আক্রান্তৰ সংখ্যা ১,০৬,১৭৩টা হ্ৰাস পাইছে।
দেশৰ ৫খন ৰাজ্য-মহাৰাষ্ট্র, ছত্তিশগড়, উত্তৰ প্রদেশ, কর্ণাটক আৰু কেৰালাত আক্রান্তৰ হাৰ ৬৭.১৬ শতাংশ। কেৱল মহাৰাষ্ট্রতেই আক্রান্তৰ হাৰ ৪৩.৫৪ শতাংশ।
দেশত আজি ক’ৰোনাত আৰোগ্য হোৱা লোকৰ সংখ্যা ১,২৪,২৯,৫৬৪লৈকে বৃদ্ধি পাইছে। ৰাষ্ট্ৰীয় স্তৰত আৰোগ্যৰ হাৰ ৮৮.৩১ শতাংশ। আনহাতে, দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ৯৩,৫২৮ জন লোক সুস্থ হৈছে।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত কোভিডত ১৩৮ জনৰ মৃত্যু হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত ৮২.২৭ শতাংশৰ মৃত্যু হৈছে ১০খন ৰাজ্যৰ। মহাৰাষ্ট্রত সর্বাধিক ২৭৮ জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে। ছত্তিশগড়ত এদিনতে মৃত্যু হৈছে ১২০ জন লোকৰ।
দেশৰ ৯খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলত বিগত ২৪ ঘন্টাত কোভিডত মৃত্যুৰ বাতৰি লাভ কৰা নাই। এই ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ ভিতৰত আছে- ত্রিপুৰা, মেঘালয়, ছিকিম, নাগালেণ্ড, মিজোৰাম, মণিপুৰ, লাক্ষ্মাদ্বীপ, অৰুণাচল প্রদেশ ইত্যাদি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 11.44Crores
Over 33 Lakh doses given in the last 24 hours
81% of New Cases are being reported from 10 States
Five States account for 67.16% of India’s total Active Cases
15 APR 2021 12:33PM by PIB Delhi
The cumulativenumber of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 11.44 Cr today. Four days Tika Utsav was observed from 11th to 14th April 2021 to give boost to vaccination activities across the country covering the public and private sectors. The total vaccination figures during the Tika Utsav saw a jump of 1,28,98,314 vaccine doses being administered to people of the eligible population groups across the country.
Cumulatively, 11,44,93,238 vaccine doses have been administered through 16,98,138 sessions, as per the provisional report till 7 am today.These include 90,64,527 HCWs who have taken the 1st dose and 56,04,197 HCWs who have taken the 2nd dose, 1,02,13,563FLWs (1stdose), 50,64,862FLWs (2nddose), 4,34,71,0311st dose beneficiaries and 27,47,0192nd dose beneficiaries more than 60 years old and 3,74,30,078(1st dose) and 8,97,961(2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years.
HCWs
FLWs
Age Group 45-60 years
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
90,64,527
56,04,197
1,02,13,563
50,64,862
3,74,30,078
8,97,961
4,34,71,031
27,47,019
11,44,93,238
Eight states account for 59.76% of the total doses given so far in the country.
The graph below gives a break-up of the doses administered by these 8 states.
Over 33 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-89 of the vaccination drive (14th April, 2021), 33,13,848vaccine doses were given. Out of which, 28,77,473 beneficiaries were vaccinated across 44,864 sessions for 1st dose and 4,36,375 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 14th April,2021 (Day-89)
HCWs
FLWs
45 to <60 years
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
15,841
23,125
77,321
54,089
17,79,634
79,626
10,04,677
2,79,535
28,77,473
4,36,375
India’s daily new cases continue to rise. 2,00,739new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States including Maharashtra, Uttar Pradesh, Delhi, Chhattisgarh,Karnataka, Madhya Pradesh, Kerala, Tamil Nadu, Gujarat andRajasthanhave shown a high rise in the COVID daily new cases. 80.76% of the new cases are reported from these 10 states.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 58,952. It is followed by Uttar Pradesh with 20,439 while Delhi reported 17,282 new cases.
Sixteen states, as shown under, are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload has reached 14,71,877. It now comprises 10.46% of the country's total Positive Cases. A net incline of 1,06,173 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
The five States of Maharashtra, Chhattisgarh, Uttar Pradesh, Karnataka and Kerala cumulatively account for 67.16% of India’s total Active Cases. Maharashtra alone accounts for43.54% of the total active caseload of the country.
India’s cumulative recoveries stand at 1,24,29,564 today. The National Recovery Rate is 88.31%.
93,528 recoveries were registered in the last 24 hours.
1,038 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 82.27% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (278). Chhattisgarh follows with 120 daily deaths.
NineStates/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N, Tripura, Meghalaya, Sikkim, Nagaland, Mizoram,Manipur, Lakshadweep, and Arunachal Pradesh.