ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୨୦୨୦-୨୧ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ କର ସଂଗ୍ରହରେ ପ୍ରାୟ ୫ଶତାଂଶ ବୃଦ୍ଧି
ନିଟ୍ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଟିକସ ସଂଗ୍ରହ ସଂଶୋଧିତ ଆକଳନର ୧୦୪.୪୬ଶତାଂଶ:
୨୦୨୦-୨୧ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ୯.୦୫ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଟିକସ ସଂଗ୍ରହ କରିବାକୁ ସଂଶୋଧିତ ଆକଳନରେ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖାଯାଇଥିଲା
୨୦୨୦-୨୧ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ହୋଇଥିବା ଅଗ୍ରୀମ ଟିକସ ସଂଗ୍ରହ ପରିମାଣ ୪.୯୫ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା: ଏ କ୍ଷେତ୍ରରେ ୬.୭ଶତାଂଶ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାର ହାସଲ
କରୋନା ମହାମାରୀ ଗୁରୁତର ପ୍ରଭାବ ସତ୍ୱେ ୨୦୨୦-୨୧ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ନିଟ୍ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଟିକସ ସଂଗ୍ରହରେ ଉନ୍ନତି ପରିଲକ୍ଷିତ
୨୦୨୦-୨୧ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ବିଭିନ୍ନ କରଦାତାଙ୍କୁ ୨.୬୧ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଅର୍ଥ ରିଫଣ୍ଡ କରାଯାଇଛି
09 APR 2021 12:22PM by PIB Bhubaneswar
୨୦୨୦-୨୧ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଟିକସ ସଂଗ୍ରହ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଯେଉଁ ଅସ୍ଥାୟୀ ବା ପ୍ରୋଭିଜିନାଲ ତଥ୍ୟ ମିଳିଛି ତଦନୁସାରେ ଏହି ବର୍ଷ ମୋଟ ୯.୪୫ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ନିରୋଳା ବା ନିଟ୍ ଟିକସ ଆଦାୟ ହୋଇଛି । ଏଥିରେ ୪.୫୭ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର କମ୍ପାନୀ ଟିକସ ଏବଂ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଆୟକର ତଥା ସିକ୍ୟୁରିଟି ଟ୍ରାନ୍‌ଜାକସନ ବାବଦରେ ୪.୮୮ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । ଯେଉଁ ନିଟ୍ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଟିକସ ସଂଗୃହୀତ ହୋଇଛି ତାହା ୨୦୨୦-୨୧ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ପାଇଁ ହୋଇଥିବା ୯.୫ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ସଂଶୋଧିତ ଟିକସ ଆଦାୟ ଲକ୍ଷ୍ୟର ୧୦୪.୪୬ଶତାଂଶ । ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଟିକସର ମୋଟ ସଂଗ୍ରହ ପରିମାଣ ରିଫଣ୍ଡ ପ୍ରଦାନ ପୂର୍ବରୁ ୨୦୨୦-୨୧ରେ ହୋଇଛି ୧୨.୦୬ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା । ଏଥିରେ କର୍ପୋରେଟ ଟିକସ ପରିମାଣ ୬.୩୮ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଆୟକର ଓ ସିକ୍ୟୁରିଟି ଟ୍ରାନ୍‌ଜାକସନ ଟିକସ ପରିମାଣ ୫.୭୫ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ହୋଇଥିବାବେଳେ ଅଗ୍ରୀମ ଟିକସ ବାବଦରେ ୪.୯୫ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ରହିଛି ।
ଟିଡିଏସ୍‌(କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଟିକସ ସହିତ)ବାବଦରେ ୫.୪୫କୋଟି ଟଙ୍କା ସଂଗୃହୀତ ହୋଇଥିଲାବେଳେ ସେଲ୍‌ଫ ଆସୋସମେଣ୍ଟ ଟିକସ ପରିମାଣ ୧.୦୭କୋଟି ଟଙ୍କା ରହିଛି । ଏହାଛଡା ନିୟମିତ ଆସୋସମେଣ୍ଟ ଟିକଟ ପରମାଣ ୪୨,୩୭୨କୋଟି ଓ ଲାଭାଂଶ ବଣ୍ଟନ ଟିକସ ତଥା ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଛୋଟମୋଟ ଟିକସ ବାବଦରେ ୧୩,୨୩୭କୋଟି ଟଙ୍କା ଆଦାୟ କରାଯାଇଛି ।
ଏକ ଅତ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରତିକୂଳବର୍ଷ ସତ୍ତ୍ଵେ ୨୦୨୦-୨୧ରେ ଅଗ୍ରୀମ ଟିକସ ଆଦାୟ ପରିମାଣ ୪.୯୫ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ହୋଇଛି । ଏ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଟିକସ ଆଦାୟର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ତାପୂର୍ବବର୍ଷ ତୁଳନାରେ ୬.୭ଶତାଂଶ ହୋଇଛି । ପୂର୍ବ ବର୍ଷ ଏହି ଆଦାୟ ପରିମାଣ ଥିଲା ୪.୬୪ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ।
୨୦୨୦-୨୧ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ୨.୬୧ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରିଫଣ୍ଡ ଅର୍ଥ କରଦାତାଙ୍କୁ ଫେରସ୍ତ କରାଯାଇଛି । ୨୦୧୯-୨୦ରେ ଏହି ରିଫଣ୍ଡ ପରିମାଣ ଥିଲା ୧.୮୩ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା । ଏ କ୍ଷେତ୍ରରେ ରିଫଣ୍ଡ ପ୍ରଦାନ ପରିମାଣ ୪୨.୧ଶତାଂଶ ବଢୁଛି ।
ଏହି ତଥ୍ୟାବଳୀ ଅସ୍ଥାୟୀ: କାରଣ ଟିକସ ସଂଗ୍ରହ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ଚୂଡାନ୍ତ ହିସାବ ପ୍ରସ୍ତୁତି କାର୍ଯ୍ୟ ଚାଲିଛି ।

Ministry of Finance
​​​​​​​Provisional Direct Tax collections for the Financial Year 2020-21 show growth of almost 5%
Net Direct Tax collections represent 104.46% of the Revised Estimates of Rs. 9.05 lakh crore of Direct Taxes for the F.Y. 2020-21
Advance Tax collections for F.Y. 2020-21 stand at Rs. 4.95 lakh crore which shows a growth of approximately 6.7%
Net Direct Tax collections for the F.Y. 2020-21 have shown an upswing, despite the inherent challenges brought on by the COVID-19 pandemic on the economy
Refunds amounting to Rs. 2.61 lakh crore have been issued in the F.Y. 2020-21
09 APR 2021 12:22PM by PIB Delhi
The provisional figures of Direct Tax collections for the Financial Year 2020-21 show that net collections are at Rs. 9.45 lakh crore. The net Direct Tax collections include Corporation Tax (CIT) at Rs. 4.57 lakh crore and Personal Income Tax(PIT) including Security Transaction Tax(STT) at Rs. 4.88 lakh crore. The net Direct Tax collections represent 104.46% of the Revised Estimates of Rs. 9.05 lakh crore of Direct Taxes for the F.Y. 2020-21.
The Gross collection of Direct Taxes(before adjusting for refunds) for the F.Y. 2020-21 stands at Rs. 12.06 lakh crore. This includes Corporation Tax(CIT) at Rs. 6.31 lakh crore and Personal Income Tax (PIT) including Security Transaction Tax(STT) at Rs. 5.75 lakh crore; Advance Tax of Rs. 4.95 lakh crore; Tax Deducted at Source (including Central TDS) of Rs. 5.45 lakh crore; Self-Assessment Tax of Rs. 1.07 lakh crore; Regular Assessment Tax of Rs. 42,372 crore; Dividend Distribution Tax of Rs. 13,237 crore and Tax under other minor heads of Rs. 2,612 crore.
Despite an extremely challenging year, the Advance Tax collections for F.Y. 2020-21 stand at Rs. 4.95 lakh crore which shows a growth of approximately 6.7% over the Advance Tax collections of the immediately preceding Financial Year of Rs. 4.64 lakh crore.
Refunds amounting to Rs. 2.61 lakh crore have been issued in the F.Y. 2020-21 as against refunds of Rs. 1.83 lakh crore issued in the F.Y. 2019-20, marking an increase of approximately 42.1% over the preceding Financial Year.
The above figures are as yet provisional and subject to change pending final collation of data of collections.