প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মালেমগী হকশেলগী নুমিত্তা পি.এম.গী ৱারোল
07 APR 2021 9:51AM by PIB Imphal
মখাদা পীরিবা অসি মালেমগী হকশেলগী নুমিত্তা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থমখিবা ৱাফমশিংনিঃ
“ভারত সরকারনা আয়ুশমান ভারত অমসুং পি.এম. জনঔশধী য়োজনা য়াওনা লৈবাক মীয়াম্না হেল্থকেয়রগী মতাংদা খ্বাইদগী অফবা থাক্কী মগুন অমসুং শেল চঙদনা কান্নবা কয়া ফংহন্নবগীদমক্তা তোঙান-তোঙানবা খোঙথাং কয়া পায়খৎলি। ভারতনা কোবিদ-১৯গী মাইয়োক্তা লান্থেংনরিবা অসিবু হেন্না মপাঙ্গল লৈহন্নবগীদমক্তা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা তীকা থাবগী খোঙজং অমসু পায়খৎলি।
মালেমগী হকশেলগী নুমিৎ অসিদা ঐখোয় খুদিংনা মাস্ক উপ্পা, খুৎ-শা চাং নাইনা হাম্বা অমসুং অতোপ্পা কাঙলোন কয়া ইনবগী থৌওং য়াওনা চঙদবা য়াদ্রবা চেকশিন থৌরাং লৌদুনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনবদা মিৎয়েং চঙসি।
মসিগা চপ মান্নবা ওইনা, ইম্ম্যুনিতী হেনগৎহন্নবা অমসুং হকচাং শাফনা লৈনবা পায়খৎপা য়াবা খোঙথাংশিংসু লৌখৎপীয়ু।
মালেমগী হকশেলগী নুমিৎ অসি ঐখোয়গী গ্রহবু হকশেল ফনা লৈহন্নবগীদমক্তা অহিং-নুংথিল নাইদনা থবক তৌরিবা মীওইশিংদা ঐখোয়গী তৌবীমল খঙবা উৎপগী নুমিৎ অমসু ওইরিবনি। নুমিৎ অসি ঐখোয়না হেল্থকেয়রদা রিসর্চ তৌবা অমসুং অনৌবা থৌওং পাংথোকপদা ঐখোয়না খোংফম চেৎনা শৌগৎলি হায়না নীংশিনহনবা নুমিৎ অমসু ওইরিবনি”।

Prime Minister's Office
PM's message on World Health Day
07 APR 2021 9:51AM by PIB Delhi
Following is the text of Prime Minister, Shri Narendra Modi’s message on World Health Day.
"The Government of India is taking numerous measures including Ayushman Bharat and PM Janaushadhi Yojana to ensure people get access to top quality and affordable healthcare. India is also conducting the world’s largest vaccination drive to strengthen the fight against COVID-19.
On World Health Day, let us keep the focus on fighting COVID-19 by taking all possible precautions including wearing a mask, regularly washing hands and following the other protocols.
At the same time, do take all possible steps to boost immunity and stay fit.
World Health Day is a day to reaffirm our gratitude and appreciation to all those who work day and night to keep our planet healthy. It’s also a day to reiterate our commitment to supporting research and innovation in healthcare."