প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰথম কোৱাড্ৰিলেটাৰেল নেতৃত্বৰ ভাৰ্চুৱেল সন্মিলনত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মুকলি ভাষণ
12 MAR 2021 8:39PM by PIB Guwahati
মাননীয় মহোদয়,
ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেন,
প্ৰধানমন্ত্ৰী মৰিছন আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী ছুগা,
আপোনালোক বন্ধুসকলৰ মাজত উপস্থিত হৈ সুখী অনুভৱ কৰিছো৷ উক্ত পদক্ষেপটোৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেনক ধন্যবাদ জনাইছো৷
মহোদয়,
আমি গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ, এখন মুক্ত, সামূহিক ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ সৈতে দায়ৱদ্ধ৷ আমাৰ আজিৰ এজেণ্ডা হ’ল- প্ৰতিষেধক, জলবায়ু পৰিৱৰ্তন আৰু উদ্ভাসিত প্ৰযুক্তি যিয়ে বিশ্বৰ কল্যাণৰ বাবে দায়ৱদ্ধ, এই আটাইবোৰ বিষয় সামৰি লোৱা৷ মই এই ইতিবাচক সঁহাৰি ভাৰতৰ প্ৰাচীনতম দৰ্শন বসুধৈৱ কুটুম্বকমৰ জৰিয়তে দেখা পাইছো য’ত সমগ্ৰ বিশ্বখনেই এটা পৰিয়াল হৈ পৰিছে৷ আমি পূৰ্বতকৈও সংবদ্ধ ধৰণে কাম কৰিম যাতে ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত এক সুৰক্ষিত, স্থিৰ আৰু উন্নত পৰিবেশৰ সৃষ্টি হয়৷ আজিৰ বৈঠকখনত তেনে এক ৰূপৰেখা ফুটি উঠিছে৷ অঞ্চলটোত সুস্থিৰতা বিৰাজ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত ই এক গুৰুত্বপূৰ্ণ স্তম্ভ হিচাপে বিবেচিত হ’ব৷
ধন্যবাদ৷

Prime Minister's Office
Prime Minister's opening remarks at the first Quadrilateral Leaders’ Virtual Summit
12 MAR 2021 8:39PM by PIB Delhi
Your Excellencies,
President Biden,
Prime Minister Morrison, and
Prime Minister Suga,
It is good to be among friends!
I thank President Biden for this initiative.
Excellencies,
we are united by our democratic values, and our commitment to a free, open and inclusive Indo-Pacific.
Our agenda today - covering areas like vaccines, climate change and emerging technologies - makes the Quad a force for global good.
I see this positive vision as an extension of India's ancient philosophy of Vasudhaiva Kutumbakam, which regards the world as one family.
We will work together, closer than ever before, for advancing our shared values and promoting a secure, stable and prosperous Indo-Pacific.
Today’s summit meeting shows that Quad has come of age.
It will now remain an important pillar of stability in the region.
Thank You.