প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ফিনলেন্দগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস্ত্রেস সন্না মারিনগী মরক্তা ভর্চ্যুএল সম্মিৎ
15 MAR 2021 7:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ফিনলেন্দগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস্ত্রেস সন্না মারিনগী মরক্তা লাক্লিবা ২০২১গী মার্চকী ১৬তা ভর্চ্যুএল সম্মিৎ পাংথোক্কদৌরি।
ইন্দিয়া অমসুং ফিনলেন্দনা মালেমগী ওইবা মওংদা দেমোক্রেসি, নিং-তম্বা অমসুং চৎন-পথাপশিং অসিদা য়াম্না নুঙাইবা অমসুং মরুপ-মপাং ওইবা মরী লৈনরি। লৈবাক অনি অসিনা ললোন-ইতিক্কী ওইবা অমসুং শেন্থং, এজুকেসন, অনৌবা পুথোকপা, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি লোয়ননা রির্সস অমসুং দিবলপমেন্ত অসিদা য়াম্না নক্নবা মরী লৈনরি। লৈবাক অনি অসিনা খুৎশম্নদুনা সমাজগী ওইবা থেংনরিবা অৱাবাশিং অসি থেংননবা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স শিজিন্নদুনা ক্বান্তম কম্প্যুতর অসি চাওখৎনবা হোৎনরি। চাওরাক্না ফন্নিশ কম্পনি ১০০ রোম ইন্দিয়াগী মফম কয়া অমদা মদুদি তেলেকোম, ইলেবেতর, মেচিন্নরী অমসুং রিনেৱেবল ইনর্জী য়াওনা ইনর্জী অসিদা নিংথিনা মথৌ তৌরি। ইন্দিয়াগী কম্পনি ৩০ রোমশু ফিনলেন্দা মরু ওইনা আই.তি., ওতো-কম্পোন্তশিং অমসুং হোস্তপিতালিতি সেক্তরদা নিংথিনা মথৌ তৌরি।
সম্মিত অসিগী মনুংদা, লুচিংবা অনি অসিনা নাকন অনিগী ওইবা মরীগী হিরম পুম্বা য়াওশিনগনি অমসুং নাকন অনিগী কান্নবা মওংদা মফমশিং অমসুং মালেমগী ওইবা হিরমশিংগী মিয়েং পীনগনি। ভর্চ্যুএল সম্মিৎ অসিনা তুংগী ওইবা মখা তানা পাকথোক চাওথোকপগী ব্লুপ্রিন্ত ওইগনি অমসুং ইন্দিয়া-ফিনলেন্দ মরী অসি চাওথোকহল্লগনি।

Prime Minister's Office
Virtual Summit between Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Finland H.E. Ms. Sanna Marin
15 MAR 2021 7:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will hold Virtual Summit with the Prime Minister of the Finland H.E. Ms Sanna Marin on 16 March 2021.
India and Finland enjoy warm and friendly relations based on shared values of democracy, freedom and rules based international order. Both countries have very close cooperation in the areas of trade and investment, education, innovation, Science & Technology as well as Research and Development. Both sides also have ongoing collaboration in the joint development of a Quantum Computer using Artificial Intelligence to address societal challenges. Around 100 Finnish companies are actively operating in India in various sectors such as telecom, elevators, machinery and energy including Renewable Energy. Around 30 Indian companies are also active in Finland mainly in IT, auto-components and hospitality sector.
During the Summit, the two leaders will cover the entire spectrum of bilateral relationship and will also exchange views on regional and global issues of mutual interest. The Virtual Summit will provide a blueprint for the future expansion and diversification of India-Finland Partnership.