স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
মহাৰাষ্ট্ৰ, কেৰালা, পাঞ্জাৱ, কৰ্ণাটক, গুজৰাট আৰু তামিল নাডুত দিনৌ বাঢ়িছে নতুন আক্ৰান্তৰ হাৰ
দেশৰ ৭১.৬৯% সক্ৰিয় ৰোগীয়েই মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কেৰালাৰ
দেশত ক’ভিড-১৯ৰ হাৰ বৃদ্ধিৰ পৰিস্থিতি সুক্ষ্ম ভাবে নিৰীক্ষণ কৰাৰ লগতে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰে সক্ৰিয় ভাবে সংযোজিত হৈ আহিছে কেন্দ্ৰ
সমগ্ৰ দেশত এই পৰ্যন্ত ২.৬১কোটিৰো অধিক পালি প্ৰতিষেধক প্ৰদান
12 MAR 2021 11:20AM by PIB Guwahati
দেশৰ কেইখনমান ৰাজ্যত দিনৌ ক’ভিড-১৯ আক্ৰান্তৰ হাৰ বৃদ্ধিৰ তথ্য উপলব্ধ হ’বলৈ ধৰিছে। মহাৰাষ্ট্ৰ, কেৰালা, পাঞ্জাৱ, কৰ্ণাটক, গুজৰাট আৰু তামিল নাডুত দিনৌ বাঢ়িছে নতুন আক্ৰান্তৰ হাৰ। শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱা মুঠ ব্যক্তিৰ ৮৫.৬%ই উল্লিখিত ৰাজ্যকেইখনৰ বুলিয়ে তথ্য নিশ্চিত কৰা হৈছে।
যোৱা ২৪ঘণ্টাত দেশত নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱাৰ লোকৰ সংখ্যা হৈছে ২৩,২৮৫গৰাকী। ইয়াৰে সৰ্বাধিক ১৪,৩১৭(৬১.৪৮শতাংশ)গৰাকী হৈছে মহাৰাষ্ট্ৰৰ। ইয়াৰ পিচতে ২,১৩৩ আৰু ১,৩০৫গৰাকী লোকৰে তালিকাত দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে কেৰালা আৰু পাঞ্জাৱ।
দেশৰ ৮খন ৰাজ্যত দিনৌ আ্ক্ৰান্তৰ সংখ্যাৰ বৰ্দ্ধিত ধাৰা পৰিলক্ষিত হৈছে।
দেশত আজিৰ তাৰিখত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সৰ্বমুঠ সংখ্যা হৈছেগৈ ১,৯৭,২৩৭গৰাকী। দেশৰ সৰ্বমুঠ আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ শতকৰা হাৰ হৈছেগৈ ১,৭৪%।
দেশৰ মুঠ সক্ৰিয় ৰোগীৰ ৮২.৯৬%ই ৫খন ৰাজ্যৰে। ইয়াৰে ৭১.৬৯%ই আক’ মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কেৰালাৰ।
যিসমূহ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ক’ৰোনাৰ সংক্ৰমণ পুনৰাই বাঢ়িবলৈ ধৰিছে, অথবা সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিছে তেনেবোৰ ৰাজ্যৰ সৈতে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে সক্ৰিয়তাৰে সংযোগ স্থাপন কৰি অহাৰ লগতে সামগ্ৰিক পৰিস্থিতিৰ পৰ্যালোচনাৰ বাবে ধাৰাবাহিক ভাবে সভা অনুষ্ঠিত কৰিছে। সংশ্লিষ্ট ৰাজ্য তথা কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ চৰকাৰসমূহক অধিক সতৰ্কতা আৰু প্ৰভাৱশালী ভাবে ক’ভিডৰ আৱদ্ধকৰণ তথা প্ৰৱন্ধনৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে।
সংক্ৰমণৰ গতিধাৰা নিৰীক্ষণৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে প্ৰেৰণ কৰা বহু বিভাগীয় উচ্চ পদস্থ দলসমূহে ইতিমধ্যে মহাৰাষ্ট্ৰ, কেৰালা, কৰ্ণাটক, তামিল নাডু, চত্তিশগড়, মধ্য প্ৰদেশ, গুজৰাট, পাঞ্জাৱ, জম্মু আৰু কাশ্মীৰ তথা পশ্চিম বংগ পৰিভ্ৰমণ কৰিছে। কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ে ৰাজ্য চৰকাৰসমূহে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপ সক্ৰিয়তাৰে নিৰীক্ষণ কৰি আছে।
ইফালে, আজি পুৱা ৭বজা পৰ্যন্ত দেশত অনুষ্ঠিত ৪,৮৭,৯১৯টা টীকাকৰণ শিবিৰৰ জৰিয়তে ক’ভিড-১৯ৰ ২.৬১ কোটি(২,৬১,৬৪,৯২০)পালি প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰে ৭২,২৩,০৭১গৰাকী স্বাস্থ্য সেৱা কৰ্মীক প্ৰথম পালি হিচাপে, ৪০,৫৬,২৮৫গৰাকী স্বাস্থ্য সেৱা কৰ্মীক দ্বিতীয় পালি আৰু ৭১,২১,১২৪গৰাকী আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মীক প্ৰথম পালি আৰু ৬,৭২,৭৯৪গৰাকী আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মীক দ্বিতীয় পালি তথা ১০,৩০,৬১২গৰাকী(প্ৰথম পালি) বহুৰোগাক্ৰান্ত ৪৫বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ ব্যক্তি আৰু ৬০,৬১,০৩৪গৰাকী ৬০উৰ্ধ্বৰ ব্যক্তিক প্ৰথম পালি হিচাপে টীকা প্ৰদান কৰা হয়। উল্লেখ্য, যোৱা ১৬ জানুৱাৰী, ২০২১ত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দেশ জুৰি টীকাকৰণ অভিযানৰ শুভাৰম্ভ ঘোষণা কৰিছিল।
স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী
আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী
৪৫বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ বহুৰোগাক্ৰান্ত
৬০বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ ব্যক্তি
মুঠ
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয়
পালি
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয়
পালি
প্ৰথম পালি
প্ৰথম পালি
72,23,071
40,56,285
71,21,124
6,72,794
10,30,612
60,61,034
2,61,64,920
ইফালে, টীকাকৰণৰ ৫৫সংখ্যক দিনা(১১মাৰ্চ, ২০২১) পৰ্যন্ত দেশত ৪,৮০,৭৪০পালি প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হয়। ইয়াৰে ৯,৭৫১টা টীকাকৰণ শিবিৰৰ জৰিয়তে ৪,০২,১৩৮গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী আৰু আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মীক ক’ভিড-১৯ বিৰোধী টীকাৰ প্ৰথম পালি প্ৰদান কৰা হয়। সেইদৰে ৭৮,৬০২গৰাকী স্বাস্থ্য আৰু আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মীক দ্বিতীয় পালি টীকা প্ৰদান কৰা হৈছে।
শিৱৰাত্ৰীৰ বন্ধ আৰু উপবাসৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত টীকাকৰণৰ হাৰ কম হোৱা বুলি তথ্য উপলব্ধ হৈছে।
তাৰিখ: ১১ মাৰ্চ, ২০২১
স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী
আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী
৪৫বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ বহুৰোগাক্ৰান্ত
৬০বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ ব্যক্তি
মুঠ
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয়
পালি
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয়
পালি
প্ৰথম পালি
প্ৰথম পালি
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয়
পালি
25,961
43,091
66,465
35,511
63,554
2,46,158
4,02,138
78,602
দেশত এই পৰ্যন্ত ১.০৯কোটিৰো অধিক (১,০৯,৫৩,৩০৩)লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যা হৈছে।
আৰোগ্য লাভ কৰোতা আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান বৃদ্ধি হৈ আজি হৈছেগৈ ১,০৭,৫৬,০৬৬ গৰাকী।
নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ ৮৬.৫৬%ই ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
এদিনত সৰ্বাধিক সংখ্যক ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰা তালিকাত ৫,২১০গৰাকী আৰোগ্যৰে শীৰ্ষত আছে মহাৰাষ্ট্ৰ। আনহাতে ২,২১২ আৰু ৪৪৯গৰাকীৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে কেৰালা আৰু তামিল নাডু।
যোৱা ২৪ঘণ্টাত ১১৭গৰাকী লোকে ক’ভিড-১৯ত মৃত্যু আঁকোৱালি লৈছে।
মৃত্যু সাৱটা ৮২.৯১% মৃতকেই ৬খন ৰাজ্যৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৫৭গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে পঞ্জাৱত ১৮গৰাকী আৰু কেৰালাত ১৩গৰাকী লোকৰ মৃত্যু হৈছে।
ইফালে, দেশৰ ১৯খন ৰাজ্যৰ পৰা কোনো ক’ভিড-১৯আক্ৰান্তৰ মৃ্ত্যুৰ বতৰা অহা নাই। ৰাজ্যকেইখন হৈছে গুজৰাট, ৰাজস্থান, চণ্ডীগড়, ওড়িশা, হিমাচল প্ৰদেশ, ঝাৰখণ্ড, বিহাৰ, পুডুচেৰী, লাক্ষাদ্বীপ, মণিপুৰ, দমন আৰু দিউ, দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী, মিজোৰাম, লাডাখ(কেন্দ্ৰীয় শাসিত এলেকা), আন্দামান নিকোবৰ, মেঘালয়, ছিক্কিম, ত্ৰিপুৰা, নাগালেণ্ড আৰু অৰুণাচল প্ৰদেশ।

Ministry of Health and Family Welfare
Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Gujarat and Tamil Nadu continue to reportan upsurge in Daily New Cases
Maharashtra and Kerala account for 71.69% of India’s Active Cases
Center closely monitoring and actively engaging with States/UTs over the rising COVID19 cases in the country
Over 2.61 cr vaccine doses administered across the country
12 MAR 2021 11:20AM by PIB Delhi
Some States in the country have been reporting very high number of daily new COVID cases. Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Gujarat and Tamil Nadu continue to report a surge in the COVID daily cases. They cumulatively account for 85.6% of the new cases reported in the past 24 hours.
23,285 new cases were registered in the last 24 hours. Maharashtra has reported the highest daily new cases at 14,317 (61.48% of the daily new cases). It is followed by Kerala with 2,133 while Punjab reported 1,305 new cases.
Eight states are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload has reached 1,97,237 today. India’s present active caseload now stands at 1.74% of India’s total Positive Cases.
Five states cumulatively account for 82.96% of the total active cases in the country. Two states – Maharashtra and Kerala- account for 71.69% of India’s total active cases.
The Centre is actively engaging with all State and UT governments, especially those showing an upsurge in daily new cases and with a high caseload of active cases. The Union Government is regularly reviewing the status of COVID containment and public health measures with them. Recently, the Centre rushed high level Public Health teams to Maharashtra and Punjab to assist in COVID-19 control and containment measures in view of recent spike in cases in these States. The Central Government had earlier also deputed high-level teams to Maharashtra, Kerala, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Gujarat, Punjab, Karnataka, Tamil Nadu, West Bengal, and Jammu and Kashmir to support them in their fight against the recent spike in COVID-19 cases. The reports of Central Teams are shared with the States for further follow up action. The follow up and compliance on part of states is monitored by the Union Ministry of Health.
More than 2.61 cr (2,61,64,920) vaccine doses have been administered through 4,87,919 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 72,23,071 HCWs (1st dose), 40,56,285 HCWs (2nd dose), 71,21,124 FLWs (1st dose) and 6,72,794 FLWs (2nd Dose), 10,30,612 beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and 60,61,034 beneficiaries aged more than 60 years.
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
72,23,071
40,56,285
71,21,124
6,72,794
10,30,612
60,61,034
2,61,64,920
4,80,740 vaccine doses were given on Day-55 of the vaccination drive (11th March, 2021). 4,02,138 beneficiaries were vaccinated across 9,751 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 78,602 HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine.
In most of the States, people celebrated Maha Shivratri yesterday. Other than being a gazetted holiday, many people also observed a fast, particularly women including ANMs, ASHA workers and women vaccinators. The COVID Vaccination coverage is hence reported to be on the lower side.
Date: 11th March, 2021
HCWs
FLWs
45 to < 60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
25,961
43,091
66,465
35,511
63,554
2,46,158
4,02,138
78,602
More than 1.09 Cr (1,09,53,303) people have recovered so far. 15,157 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours.
The graph below indicates the trend of active and recovered cases in India from 10 February, 2021 to 12 March, 2021. The gap between recovered and active cases is constantly increasing and currently stands at 1,07,56,066.
.
117 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 82.91%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (57). Punjab follows with 18 daily deaths andKeralareported13 deaths in the last 24 hours.
Nineteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Gujarat, Rajasthan, Chandigarh, Odisha, Himachal Pradesh, Jharkhand, Bihar, Puducherry, Lakshadweep, Manipur, D&D & D&N, Mizoram, Ladakh (UT), A&N Islands, Meghalaya, Sikkim, Tripura, Nagaland and Arunachal Pradesh.